Bai idiotule, din cauza unora ca tine avem un electorat complet inept care habar nu are ce sa voteze si care musca din toate gogosile populiste. Cum poti bai prostule sa te plangi si cand statul intervine in economie si cand nu intervine? Cum poti sa te plangi ca privatii au taxe prea mari si in acelasi timp sa plangi cand se reduc salariile bugetarilor? Nu zic ca masura basesciana recenta e buna, dar tu nu stii de ce nu e buna pentru ca esti lipsiti de principii… economice. Te-ai invatat sa tipi la orice spune puterea ca nu mai stii de ce tipi si daca e corect sa tipi. Iti spun eu: masura basesciana de taiat salarii nu e buna pentru ca nu e insotita de reducerea fiscalitatii. Cei ca tine sunt atat de chititi sa critice puterea incat nu ati fost in stare sa-l intrebati pe Basescu: tati, matale tai acum din portia grasului, da’ de mancare lu’ ala slab nu dai?
Ma uit cu stupefactie cum in acelasi jurnal de stiri se deplange situatia celor care nu mai beneficiaza de subventii de la stat dar se si contesta dreptul statului de a acorda subventii. Mai exact, cazul primariei Bucuresti care investeste in constructia unui drum care sa duca spre un mall si un cartier rezidential. Ia zi bai, ziarist destept ce te crezi, de ce face statul asta? Nu stii. Pentru ca poate mah, d’aia. Pentru ca tu l-ai lins in cur cand a lansat programul Rabla sau Prima Casa. Tu contesti statul, dar nu esti deloc diferit de el. Tu, daca ai fi la putere, ai face la fel adica ai stabili discretionar (mai mult sau mai putin justificat) cine sa primeasca bani furati de la oameni prin impozite si cine nu. Deci ciocu’ mic.
Pune mana pe „Economia intr-o lectie” a lui Henry Hazlitt sau pe „Manifestul” lui Marx si hotaraste-te odata: vrei ca statul sa fie bagat pana in gat in economie sau nu. Dup-aia comenteaza toate deciziile guvernului aducandu-ti mereu aminte de care parte a barierei esti. Prefer sa te aud mereu ca sustii cresterea fiscalitatii si sporirea controlului statului in economie decat sa te aud ca te plangi mereu si din orice. Poate asa, poporul asta o sa invete ca atunci cand sunt alegeri trebuie sa aleaga daca vrea ca statul sa-si bage sau nu picioarele in economie si nu ca trebuie sa-i rasplateasca pe cei care i-au dat un kil de ulei.
Cultura cârcotelii a românului etern nemulţumit. „Nimic nu e bine”, fratele mai mare a lui „nu e vina mea”.
Sa te plangi de presa ca urla si tipa pentru orice e ca si cum ai injura un zid ca de ce nu se muta din fata ta. Politicienii din ziua de azi fura mai mult cu televizorul decat ar fi furat din comisioane. Media din Romania este o presa de scandal care serveste interesele unuia sau altuia.
Avem totusi presa alternativa care este de obicei foarte bine documentata, dar nu ajunge la populatie pentru ca nu au fonduri venite din comisioanele unor securisti deveniti acum oameni de afaceri.
as dori totusi sa vad opinia ta cu privire la „Marii Oameni de Afaceri”(pe scurt MOA) care fac acuma acte de caritate 😀
@goatee
Cam asa e… unii ziaristii sunt mercenari platiti la „rezultat”. Si cum mereu e cineva dispus sa plateasca un astfel de „hitman”, d’aia apar tot felul de indivizi care au pareri contradictorii. Cred insa ca sunt multi si cei care nu au o viziune coerenta asupra economicului si politicului si pur si simplu nu stiu de ce sa conteste sau nu o masura a Guvernului, dar o fac din dragoste de „scandal”… pur si simplu.
sunt de aceeasi parere cu tine, dar vezi tu.. cel mai vandut om dintr’o redactie e ala de zice.. asta apare aici.. articolul asta apare acolo… adica redactorul. Poate sa aiba o viziune corecta asupra lucrurilor daca redactorul nu ii da acceptul, el moare de foame.
Da, redactorul e cel care da in final acordul si el ar trebui sa fie cel care-i trage pe urechi de ziaristi… „auzi, da’ acum doua zile ziceai ca nu-i bine sa dea statul subventii… azi te plangi ca le da?” Dar cred ca la redactori lipsa de principii (fie ele si economice) e mai grava.