Wikileaks, poveste de cartier

Sa zicem ca traiesti intr-un cartier in care o gasca de cateva zeci de persoane isi face de cap. Sa zicem ca intr-o zi te intalnesti cu acea gasca pe strada, membrii acesteia te inconjoara, incep sa te imbranceasca si-ti iau banii. In alta zi, opresti masina in dreptul unui magazin sa-ti cumperi ceva; cand te intorci la masina cativa membrii ai gastii sar cu picioarele pe ea, iar altii sparg farurile cu niste bate de baseball. Intr-o zi, te trezesti ca seful tau te concediaza pentru ca a fost amenintat de gasca de cartier, iar in alta profesorul de matematica al fiului tau il bate pentru ca asta a fost „ordinul” primit de la gasca.

Dupa toate astea, intr-o seara, pe aleea ce duce spre casa treci pe langa un tanar pe care il stii; e unul din membri gastii de cartier. E singur. Si e ganditor. Te opresti din drumul tau si incepi sa-l urmaresti. Pui mana pe o piatra si-i dai in cap. Fugi. Ajungi acasa. E prima noapte dupa mult timp in care dormi linistit.

A doua zi deschizi televizorul si ce vezi? Ziaristii dezbat la TV fapta ta si, spre surprinderea ta, actul tau este considerat exagerat, disproportional fata problemele cauzate de gasca de cartier, irational. Acum gasca de cartier umbla pe strazi atacand tot ce gasesc in cale pentru a-si razbuna colegul. Oamenii nu ies din casa de frica. Ziaristii discuta despre cata durere e in sufletul membrilor gastii de cartier, despre faptul ca acea crima face lucrurile mai dificile pentru locuitorii cartierului. Dar niciodata nu-i indeamna pe acestia sa iasa in strada cu furci si topoare.

Se lasa din nou seara, oamenii se duc la culcare. Au mai supravietuit o zi. Membrii gastii de cartier, sunt inca pe strazi, beti, nervosi. Decid sa mearga spre sediul televiziunii, o ataca, o vandalizeaza si ucid reporterii. Televiziunea inceteaza sa mai functioneze dar nu inainte ca reporterul de serviciu sa transmita puna o ultima intrebare: „De ce nu au fost ucisi pana acum toti membri gastii de cartier?”. Prea tarziu. Toata lumea dormea. Convinsa ca cel care a ucis cu o zi inainte un membru al gastii de cartier trebuie executat pentru crima.

7 comentarii la „Wikileaks, poveste de cartier”

 1. @Darius
  Wikileaks fura bani de la oameni (prin impozite si inflatie)? Wikileaks restrange libertatile persoanelor (prin legi aberante si multe)?

 2. @XYZ – afirmatia ta e atat de cuprinzatoare incat mie nu-mi spune nimic. Poti sa spui asta despre orice.
  Razboiul din Iraq e vrajeala ca sa tina bizonii ocupati in timp ce Wall Street fura. Criza de la Wall Street e vrajeala ca sa tina bizonii ocupati in timp ce se restrang libertatile personale.
  Afirmatia lui XYZ pe logosfera.ro e o vrajeala ca sa tina bizonii ocupati cu ideea ca wikileaks e o vrajeala care tine bizonii ocupati cu ideea ca „we, the people” putem face ceva care e o vrajeala care tine bizonii ocupati in timp ce politicenii isi fac mendrele care e o vrajeala ca sa ne tina ocupati in timp ce extraterestri fac experimente… etc etc.

 3. De, ma, logosfero, e cam greu sa intelegi unele chestii, asa „rationel”, cum esti tu. Nu stau sa-ti desenez, sa-ti fac scheme, ar fi o totala pierdere de timp. Deci, poti sa visezi in continuare, ba chiar sa deschizi un fan club Wikileaks…

 4. De, ma, xyz, e cam greu sa intelegi unele chestii, asa “rationel”, cum esti tu. Nu stau sa-ti desenez, sa-ti fac scheme, ar fi o totala pierdere de timp. Deci, poti sa visezi in continuare, ba chiar sa deschizi un fan club CIA/FBI/SRI/etc

  I can this game too!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *