Welcome to the Matrix! Literaly!

Filme precum Surrogates sau Gamer erau SF-uri de succes acum 3 ani. Daca scenaristii ar fi asteptat cativa ani ar fi fost niste „reality”-show-uri mediocre.

Ce am retinut eu din film? Mintea va fi eliberata de constrangerile unui corp. Vei putea in continuare sa spui „Gandesc deci exist” dar nu vei mai putea spune „Vad ca am 1.5m inaltime, am 100 de oameni in jurul meu care spun ca am 1,5m inaltime deci am 1,5m inaltime”. Fanii metodei stiintfice pot sa inceapa pregatirile pentru inmormantarea acesteia. Nu neaparat pentru ca nu va mai fi valida ci pentru ca, din motive practice, va fi greu accesibila. Cum naiba investighezi ca mintea ta nu e conectata la corpul pe care il manevrezi ci e doar un „avatar”? Presupunand ca nu vine Morpheus sa te scoata din „realitatea virtuala”?

Imaginatineaza-ti cum ar fi sa umble pe strazi agenti de vanzari ai unei firme care-ti da sansa sa fii actor celebru intr-o „realitate virtuala” cand tu esti casier de supermarket in „realitatea reala” (presupunand, prin absurd, ca asta traim acum). O sa-ti dea un trial de 30 de zile dupa care te va intreba: „Vrei sa fii actor celebru pentru inca 30 de zile si dup-aia sa mori, sau sa fii casier pentru inca 20 de ani si dup-aia sa traiesti inca 20 din mila celorlalti (pensia va fi o amintire frumoasa in acel moment)”.

Welcome to the Matrix! Thank you, science!

 

 

2 comentarii la „Welcome to the Matrix! Literaly!”

  1. E atat de debatable incat la sistemul reward/punishment orice se poate implementa. Orice! Vorbind doar despre picatura de suc de portocala braziliana 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *