Vorbe grele, idei usoare

Ce ti-e si cu intelectualii astia… mai ales cu cei aroganti si geniali. Viseaza ca poporul se va trezi din somnul cel de moarte, va pune mana pe furci si topoare si va da de pamant cu cei care nu-i sunt simpatici intelectualului in cauza. Apoi, cand poporul nu-i raspunde la solicitari, il face las si-l descrie ca pe o vita ce-si asteapta soarta la abator. E posibil ca geniul carpatic in cauza sa aiba dreptate; frica de moarte sau de puscarie este, evolutiv, mai importanta in decizii decat dorinta de dreptate, concept cu care fiinta umana jongleaza de foarte putin timp.

Problema este ca ‘telectualul nostru se face ca nu stie ca un  topor, o lopata sau un tarnacop sunt niste unelte destul de ieftine. Daca chiar si-ar dori sa-l vada pe Basescu cu un tarnacop infipt in cap ar putea s-o faca si singur. Ma rog, nu chiar acum ca-i bine pazit, dar stiu ca oamenii destepti se bucura mai mult de „placerile amanate” si pot sa-si faca un plan. De asemenea, un om cu inteligenta peste medie stie ca nu doar un singur om se face vinovat de situatia din tara; deci e suficient sa omori un prefect corupt ca sa faci lumea mai buna. Dar nu-i cazul genialului nostru ziarist. Pe scurt, daca intelectualul nostru ar fi destept pe cat se crede si insetat de dreptate pe cat se prezinta s-ar putea transforma intr-un Dexter roman.

Dar geniul carpatin din propozitie nu este nici mai mult nici mai putin decat omul obisnuit pe care il condamna pentru inactiune. Sau http://mail.logosfera.ro/online-tutors-to-help-with-homework/ crede ca prin faptul ca apare in niste emisiuni si scrie la ziar si-a facut datoria fata de tara. Ca el e cel insarcinat sa cheme oamenii la oaste dar nu sa puna mana pe arme. Oamenii nu ies in strada cand vor ciutacii pentru ca nu au credibilitate. Iata cum arata un om credibil:

Este primul care ridica sabia cand le cere si celorlalti s-o faca. Nu ridica clontul, nu pune jos condeiul. Nu fratioare, vorba celuilalt instigator de la Antena, ridica sabia. Si mai este un motiv pentru care lumea nu crede in ciutacii si compania: ei urla acum de durere pentru ca curul pe care il ling nu a ajuns la robinetul cu bani al statului. Caci daca Antenele ar fi in slujba cetateanului fiecare jurnal de stiri ar incepe asa:

„Nici astazi Guvernul nu a luat nici o masura pentru essay contests for money 2017. Da, stimati concetateni, Guvernul va ia sub forma de taxe 60% din produsul muncii dupa care va spun ca va ofera invatamant gratuit”

Ciutacu este pentru noi, e un pupinbasist doi. Ca nu-l pupa pe Basescu ci pe Ponta e o diferenta minora atat timp cat si Basescu si Ponta lupta sa puna mana pe 60% din munca romanilor. De 20 de ani statul si-a dovedit incompetenta in gestionarea banului public si nici pana in ziua de azi niciunuia din geniile de la antene nu i-a trecut prin cap ideea „Bai, ce-ar fi sa nu mai lasam guvernul sa gestioneze banul public?”. Dar nu pot face asta pentru ca ar muri de foame. Din ce ar castiga Ciutacu bani daca n-ar urla impotriva regilor asfatului? Imaginati-va cat talk-show-uri ar dispare daca Elena Udrea n-ar avea acces la fondurile publice iar gentile Lui Vuton si le-ar cumpara din proprii bani. Despre ce ar vorbi Gadea daca statul n-ar avea de unde sa cheltuiasca 1 milion de euro pentru amenajarea (nu construirea) unei vile pentru un viitor fost presedinte? Si mai ales, ce l-ar mai mana pe Badea sa strige „Jos Basescu”, daca gasca lui Basescu n-ar putea sa si sa-si imparta imparta miliarde de euro, (ca deh, cine imparte, parte isi face)?

Asa ca, pana la noi ordine, genialul, arogantul si ciutacul angajat al trustului Intact cheama lumea la lupta ca sa-i schimbe pe „ai lor”, uitand sa spuna si publicului ca vor veni „ai nostri”, alte persoane cu aceleasi idei, obiective, interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *