VIDEO: 15.4 milioane de oameni nu sunt interesati de conditiile de munca din China

15.4 milioane de iPad-uri au fost vandute in trimestrul 4 din 2011. Si probabil ca sunt foarte multumiti de achizitia lor. 15.4 milioane de oameni nu au probleme morale legate de conditiile de munca din China. Dar pe cei de la CriticAtac ii doare in pula de acesti 15.4 milioane. Pe ei ii freaca la icre faptul ca sunt essay summary maker ca sa asambleze ipad-uri. Si, mai mult decat atat, vor sa-mi pese si mie de ei. De parca lor le pasa ca firme romanesti au dat faliment sub presiunea concurentei chinezesti. Sau, ca sa ma inscriu in trendul ecologic, ca planeta e suprapopulata si suprapoluata de chinezi. N-ar fi mai nimerit sa ne bucuram de fiecare data cand angajatii de la Foxconn se sinucid?

Pe cei de la CriticAtac ii doare in pula si de cei cativa angajati de la emag care au salarii doar pentru simplul motiv ca iPad-ul e pe lista produselor oferite de emag. Desi se plang ca unii angajati emag muncesc in conditii grele. Din pacate, daca n-ar exista chinezi exploatati la Foxconn, multe produse nu s-ar produce, pentru ca costul de productie ar fi prea mare si nu s-ar gasi cumparatori. La 1000 euro/ipad sunt convins ca emag ar vinde atat de putine incat 2-3 angajati ar fi dati afara. Iar acei angajati ar intra pe piata fortei de munca concurand cu cei de la CriticAtac (presupunand ca cei de la CriticAtac sunt angajati la „privat”). Care ar fi obligati sa accepte un salariu mai mic decat au acum. Sau, asta ar fi culmea, sa munceasca in conditii mai grele.

Asa ca, domnilor de la CriticAtac, bucurati-va. Undeva, sute de chinezi muncesc din greu ca voi sa aveti salarii mai mari.

PS: Pentru cei ce-si aduc aminte de „Operatiunea Monstrul” precizez ca:

-Promit sa NU mai discut economie decat cu cei care au citit „Economia intr-o Lectie”

-Promit sa nu mai discut economie DECAT cu cei care au citit „Economia intr-o Lectie”

-PROMIT sa nu mai discut economie decat cu cei care au citit „Economia intr-o Lectie”

4 comentarii la „VIDEO: 15.4 milioane de oameni nu sunt interesati de conditiile de munca din China”

    1. Un libertarian care vrea taxe de import? Desi, nici eu nu-mi dau seama cum altfel ar putea fi prevenita concurenta neloiala a altor state (ma refer aici la nerespectarea normelor de poluare, manipularea monedei si subventionarea unor ramuri economice)
      Problema e ca pana la explozia economiei chineze SUA erau cel mai mare poluator din lume. Acolo unde se produc bunuri se si polueaza.
      Si apoi mi-e groaza de toata birocratia statului care trebuie sa se asigura ca tariful vamal e respectat iar istoria arata ca la vama lucreaza aproape in totalitate doar corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *