Vand hard-disk 500gb marca Paunescu

In emisiunea Da si Nu, Adrian Paunescu a fost pur si simplu bulversat de faptul ca o afirmatie de-a sa ar putea fi gresita. Au mai scris si altii despre asta.

Nu am inteles cum un om care a citit cat a citit Adrian Paunescu poate sa debiteze astfel de fraza.

AP: Eu nu am discuţii cu dumneavoastră… „Acest argument este greşit”.

Adica? Adrian Paunescu nu poate prezenta argumente gresite? E cumva infailibil? Si atunci de unde a aparut acest gest reflex? Care sunt sedimentele psihologice din (stra)fundul carora  a iesit cacatul asta? La ce-ti foloseste sa stii atata literatura cand cu o singura fraza te arunci in multimea imbecililor cititori de CanCan?

Cand mi-am pus aceste intrebari chiar incercam sa inteleg cum poate functiona un astfel creier. Si atunci am facut analogia creier-computer. Computerul are niste senzori (tastatura, mouse, microfon, webcam) prin care receptioneaza informatii din mediul extern intocmai precum creierul omului primeste informatii prin intermediul simturilor (vaz, auz, miros). Computerul are un mediu de capacitate de stocare a datelor (hard-disk-ul) care functioneaza precum memoria omului. Computerul are procesor care analizeaza datele primite si decide ce face cu ele (le stocheaza, le prelucreaza etc) intocmai precum ratiunea umana. Procesorul insa are nevoie de software pentru a determina ce face cu informatiile primite din exterior (device-uri) sau interior (hard-disk). Reactia lui Adrian Paunescu ma face sa cred ca, in afara de hard-disk, nimic nu mai functioneaza bine in computerul marca Paunescu. Doar hard-diskul este intact insa plin… doar cu rime.

Daca ar fi sa scriu un anunt de vanzare pentru acest hard-disk ar suna cam asa:

Vand hard-disk 500gb, marca Paunescu, fabricat in Romania, anul 1943, fara garantie, 10.000rotatii/min, read-only, contine doar poezii si osanale, functie speciala „random rime generator”. Ieftin.

3 comentarii la „Vand hard-disk 500gb marca Paunescu”

  1. Eu un non sens alaturarea dintre Adrian Paunescu si literatura. Adrian Paunescu nu este un om de cultura. Faptul ca poate versifica relativ usor si scrie poezii nu il face om de cultura. In aroganta lui fara limite se crede infailibil precum un zeu.

  2. Adrian Paunescu este considerat in general un om de cultura. Sunt de acord includerea in multimea oamenilor de cultura este arbitrara si nejustificata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *