Vacile care nu dau lapte sunt sacrificate

Cateva miliarde de vaci vor fi sacrificate in curand in abatoarele statului social. Iar una din acele vaci poti fi tu. Sau poate voi fi si eu. Societatea umana este organizata ca o ferma in care fermierii cresc vaci care sa produca lapte, branza si cascaval. Iar cand vacile nu mai dau lapte sunt sacrificate.

Statul il reprezinta fermierii, noi suntem vacile. Cand a vrut fermierul mai multe vaci producatoare de lapte au stimulat futaiul. Ba cu un ajutor de intretinere pentru copii, ba cu concedii de maternitate lungi, ba cu prime de nastere. Mai de voie, mai de nevoie vacile s-au apucat sa fete vitei si vitele. Ca sa aibe fermierul lapte pentru constructia de autostrazi, aeroporturi, statiuni turistice. Uneori fermierul a avut obiective marete la care vacile s-au uitat cu ochi galesi, plini de uimire. Fermierul a trimis vaci pe Luna, a facut acceleratoare de particule, a trimis sonde in spatiu ca sa vada si vacile cum arata o galaxie, a construit spitale ca sa tina vacile cat mai mult in viata sa ii dea cat mai mult lapte.

Problema e ca fermierul nu mai are nevoie de vaci. Ma rog, nu mai au nevoie de atatea vaci. Asa ca fermierul incepe sa sacrifice vacile. Si incepe cu alea batrane care oricum nu mai dau lapte. Cum? Simplu, le taie din pensie portia de mancare, scade valoarea banilor prin inflatie calitatea nutretului si inchide spitale cheama mai rar veterinarul.

Fermierul are acum bani sa traiasca bine fara sa mai vanda lapte. Are de vizitat destinatii turistice exotice iar pana acolo va merge cu avionul caci vacile au construit aeroporturi. Are bani sa plateasca cateva zeci de mii de vaci de stiinta care sa duca la progresul omenirii (care va mai ramane), care sa-l pazeasca de boli si alte pericole. Fermierul are acum tot ce-i trebuie ca sa se retraga la pensie. Nu mai are nevoie sa aibe grija infractionalitatii balegarului, sa-si bata capul cu ajutoarele sociale furajele sau cu sistemul public de sanatate bolile bovinelor.

Fermierul vrea acum sa se aseze pe fotoliu in fata televizorului si sa urmeareasca Discovery Channel. Sa vada ce imagini mai transmite telescopul Hubble, ce imagini mai formeaza particulele cand se ciocnesc, cum arata bosonul Higgs si alte fineturi intelectuale. Nu vreau sa creada lumea ca am ceva cu fermierul. Nicidecum. Si vacile au si ele partea lor de vina. Ca si vacilor le-a placut sa traiasca in ferma departe de pericolul lupilor. Si vacilor le-a placut sa nu alerge pe coline dupa iarba ci sa le vina furajul ca la botul calului. Au dat libertatea pe siguranta. Chiar acum, vacile batrane ce sunt incarcate in tiruri si duse spre abator cred ca fermierul le duce la veterinar. Pentru ca fermierul a avut mereu grija de ele.

Cum multe vaci vor dispare in curand, o sa fie nevoie de mai putini veterinari, mai putini caini care sa pazeasca ferma, mai putini ingrijitori de vaci. Acestia vor muri si ei. Pentru ca pentru fermieri, restul sunt toti niste bovine.

5 comentarii la „Vacile care nu dau lapte sunt sacrificate”

 1. @Dumnezero
  Am spus ca n-am nimic cu fermierul. Isi vede interesul. Si vacile si l-au urmat. Zic doar sa fim sinceri.

  @Zergu
  Recunosc ca am simplificat problema prea mult. De fapt multe vaci sunt fermieri peste alte vaci si multi fermieri sunt bovine la randul lor.

 2. @Dumnezero
  Am spus ca n-am nimic cu fermierul. Isi vede interesul. Si vacile si l-au urmat. Zic doar sa fim sinceri.

  @Zergu
  Recunosc ca am simplificat problema prea mult. De fapt multe vaci sunt fermieri peste alte vaci si multi fermieri sunt bovine la randul lor.

 3. Baiul e ca,vacile au inceput sa sufere de tot felul de boli,unele mai grave altele nu.Si cum pe fermier il doare la pula sa cheme veterinarul,vacile incep sa fiarba,pornind intr-o goana nebuna.Ciurda calca totul in picioare,aeropoarte,autostrazi,pana si pe fermieri.Fermierii care vor ramane vor trebui sa reia procesul de mai sus,in caliate de vaci,sub conducerea unor fosti vitei,deveniti fermieri.The end.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *