Unde se duc 2/3 din banii tai

Statul iti ia 2/3 din bani (uneori chiar mai mult) ca sa-ti ofere servicii medicale „gratuite”, invatamant „gratuit”, drumuri pe care sa te plimbi „gratis”, pensie si multe alte lucruri moca. De cele mai multe ori insa banii nu mai ajung in spitale ci in buzunarele directorilor si ministrilor asa ca acestea trebuie inchise, banii nu mai ajung la fondul de pensii ci in diverse proiecte de infrasctructura ale statului asa ca, atunci cand iesi la pensie, primesti cat vrea statul sa-ti dea si nu cat ai contribuit iar daca faci prostia sa faci un copil acesta va fi cobai pentru toti ministrii care se vor perinda la Invatamant caci tara il vrea prost.

Cat despre drumuri, avem regi ai asftaltului fara sa avem autostrazi iar judete precum Teleorman produc milioane pentru oamenii partidului din neconstruirea si neintretinerea retelei de drumuri.

De ce se face statul toate astea? Pentru ca poate. Pentru ca statul nu poate trage la raspundere statul pentru derapajele statului. Pentru ca statul are atat de multi bani pe mana (2/3 din tot ce se produce in tara asta) incat cei ce distribuie fondurile pot imparti suficient celor care ar trebui sa se ocupe cu justitia (politisti, procurori, judecatori). Si pentru ca, de 20 de ani, privim ca simpli spectatori la aceste derapaje si nici unul din infractori n-a fost gasit cu un tarnacop infipt in teasta. Pana cand nu se va intampla asta totul e, vorba englezului, „business as usual”.

Desigur, cealalta varianta este sa iesim in strada si sa cerem statului sa nu ne mai ofere nimic „gratuit” si nici sa nu ne spolieze in halul asta.

2 comentarii la „Unde se duc 2/3 din banii tai”

  1. Buget consolidat 2010 .
    Cheltuieli totale 201,903 miliarde RON .
    Din care :
    – cheltuieli de personal = 42,806 miliarde
    – cheltuieli asistenta sociala = 68,801 miliarde
    – subventii = 6.734 miliarde
    – dobinzi pt. datorii = 7,274 miliarde
    Total 4 voci cheltuieli = 125,615 miliarde sau 62,21% din cheltuielile statului .
    Din restul de 76,288 miliarde statul a facut si 19,368 miliarde cheltuieli de capital .
    Cu restul de 57 miliarde , adica 28,23% ce poate sa faca ? Eventual sa plateasca factura de apa , electricitate , canal , gunoi a intregii admistratii de stat si daca mai ramine ceva , va finanta sanatatea , politia justitia si armata.
    PS . pentru a putea ajunge la acest nivel de peste 200 miliarde RON de cheltuieli dezechilibrate total , statul a luat imprumuturi in valoare de 33,305 miliarde RON . Simtomurile sint copia exacta a situatiei grecesti . 🙂

  2. Ai dreptate… ne indreptam spre situatia Greciei iar ziaristii inca nu au invatat sa puna intrebari privind magnitudinea furtului pe care statul il intreprinde asupra cetateanului. Nici cand vom ajunge in situatia Greciei nu va sti populatia cauza adevarata a dezastrului. Si cand toata Europa va ajunge in genunchi sub povara datoriilor pe care politicienii le-au facut in numele boborului vom fi cotropiti de musulmani, chinezi si indieni.

    Daca nu cumva vom ajunge sa ne dam in cap unul altuia pentru a mai supravietui o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *