Un site auto-intitulat hotnews.ro manipuleaza fin

Citeam intr-un blogroll al unui site urmatoarea secventa

Hotnews.ro

Un grup autointitulat Consiliul National al Societatii Civile a trimis la Cotroceni o lista de revendicari. Vezi ce vor protestatarii

La care, mintea imi emite un gand reflex: „Cine gura ma-sii mai sunt si astia. O fi vreo manevra a vreunui partid din opozitie care vrea sa deturneze miscarea de strada”. Dupa care din alt loc al creierului vine si avocatul apararii (cu vocea lu’ Amza Pelea): „Stai nepoate linistit. Ce te agiti asa? Poate-s oameni de buna credinta… nici n-ai citit articolul si se zburlite pielea pe tine. A dreacu’ mai e pielea pe tine.”

Apoi am inceput sa fac pe detectivul si sa inteleg ce-a starnit in mine reflexul irational. Dupa toate investigatiile reiese ca toata agitatia a fost generata de sintagma „grup autointitulat” caruia presa i-a adaugat de-a lungul timpului conotatii negative in propozitii de genul „Atentat revendicat de grupul auto-intitulat BlahBlah”, „Iasir Nasri facea parte din grupul auto-intitutal Camasile Negre La Guler” etc.

Nu sunt toate grupurile auto-intitulate? Nu s-a auto-intitulat PSD-ul… PSD? Sau PCR-ul l-a intitulat PSD atunci cand a hotarat sa inlature dictatura comunista cu dictatura etatista? Cine a dat numele postului Antena 3? TVR Cultural? Cine a dat numele site-ului hotnews.ro?

Oricum la ce inflatie de manipulare e zilele astea, articolul Ralucai Pantazi e o picatura intr-un ocean.

Cate-un strop, strop, strop
Pana cand n-om mai gandi deloc
Cate-un pic, pic, pic
Pana cand nu vom mai da click

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *