Umanistul Mugur Isarescu

Via mla format essay writer am aflat ca Mugur Isarescu a fost ultimul oficial roman care a ignorat cererea Rusiei de a ne restitui 93,4 tone aur. Vazand lipsa de reactie a autoritatilor, prima reactie a fost sa ma enervez. Cum singurul nume din articol este Mugur Isarescu, acesta fiind si ultimul care ar fi putut spune „ok, aduceti aurul incoa'”, reactia viscerala a fost sa-l acuz pe acesta de incompetenta, ca n-a ridicat degetul sa ajute tara asta.

Apoi mi-am adus aminte ca nu sunt nationalist si intrebarea fireasca „De ce ar fi trebuit Mugur Isarescu sa ajute tara asta?” trebuia sa-si gaseasca un raspuns. Cele 93,4 tone de aur valorau in 2006 cam 1,3 miliarde de euro. Ce-ar fi facut Romania cu 1,3 miliarde de euro? 500 milioane, una bucata http://mail.logosfera.ro/custom-writing-pad-holder/, 400 milioane una bucata catedrala pentru mantuirea neamului, iar de restul vreo iar de restul 400 milione euro mai faceam, la costurile practicate in Romanika, vreo 80 de kilometri de autostrada.

Firma olandeza care s-a straduit sa ne ajute la recuperarea tezaurului a reusit din comisionul primit (atentie, doar din comisionul primit de la rusi) sa ajute diverse consilii locale si municipale sa construiasca „două spitale, o creşă, o gradiniţă, o şcoală pentru infirmi şi vreo 4 complexe de cămine şi locuinţe sociale„. Pentru umanitate decizia lui Mugur Isarescu produce rezultate care depasesc paguba produsa poporului roman.

Trecand peste euforia faptului ca lumea e mai bogata cu 2 spitale, o cresa, o gradinita, o scoala pentru infirmi si 4 complexe de camine si locuinte sociale ma macina o intrebare: cat de mult fura guvernantii nostri daca e mai rentabil sa-i lasam pe straini sa ne fure?

Un comentariu la „Umanistul Mugur Isarescu”

  1. Da tu chiar crezi că ruşii dau aşa 93 tone de aur la români doar fiindcă le aparţin lor defapt? Şi dacă ar face autorităţile ceva nu ar le-ar da aurul înapoi. Ar fi iraţional din partea ruşilor. Ei ce ar câştiga din asta? Dacă am fi aliaţii lor probabil că ni l-ar da, dar după cum sunt relaţiile româno-ruse e clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *