La Trinitas TV se minte in draci

Acum cateva zile butonam telecomanda si vad ca la Trinitas doi viermi in sutana discutau cu Biblia pe masa. Imi zic „Ia sa vedem cat le ia astora sa se contrazica, sa se auto-contrazica sau sa contrazica Biblia”. Unul din ei citea o pilda din vechiul testament despre farisei (Evanghelia dupa Luca 20:17-20). N-au trecut 3 minute (pe bune!) ca celalalt odata umfla din nari, semn ca i-a cacat mintea ceva si are de transmis un comunicat important catre tara. Zice ceva de genul:

Aici e vorba de farisei care si-au invartosat inima si putem face o paralela cu Vechiul Testament cand faraonul si-a invartosat inima si nu a lasat poporul sa plece.

Pentru cine a citit Biblia, viermele era musai sa fi mancat cacat ca nu putea spune ce scrie in Biblie. Pentru ca, conform Bibliei, Yehova este nitel (mai mult) dezaxat, si de fapt, zeul crestin a invartosat inima faraonului, numai asa de-al dracu’.

Exodul 4:21

Şi a zis Domnul către Moise: „Când vei merge şi vei ajunge în ţara Egiptului, caută să faci înaintea lui Faraon toate minunile ce ţi-am poruncit. Eu însă voi învârtoşa inima lui şi nu va da drumul poporului.

Exodul 7

1. Răspuns-a Domnul lui Moise şi i-a zis: „Iată, Eu fac din tine un dumnezeu pentru Faraon, iar Aaron, fratele tău, îţi va fi prooroc.
2. Tu dar vei grăi lui Aaron toate câte îţi voi porunci, iar Aaron, fratele tău, va spune lui Faraon, ca să lase pe fiii lui Israel să iasă din pământul lui.
3. Eu însă voi învârtoşa inima lui Faraon şi voi arăta mulţimea semnelor Mele şi a minunilor Mele în pământul Egiptului.
4. Faraon nu vă va asculta, dar Eu îmi voi pune mâna asupra Egiptului şi voi scoate oştirile Mele, pe poporul Meu, pe fiii lui Israel din pământul Egiptului, cu mare izbândă.

Desigur ca exista si pasaje in Biblie care spun ca inima faraonului „s-a invartosat” (a dreacu’ inima lu’ faraon asta, avea liber arbitru, se invartosa de capul ei) sau ca faraonul „si-a invartosat-o”, cum ar fi in Exodul 7

13. De aceea s-a învârtoşat inima lui Faraon şi nu i-a ascultat, după cum spusese Domnul.
14. Zis-a Domnul către Moise: „Inima lui Faraon se îndărătniceşte şi nu lasă poporul.

Cat tupeu, dupa ce a promis c-o sa-i invartoseasca inima faraonului, Yehova se face ca n-are nici o legatura cu treaba asta. Mai tarziu insa, Yehova isi da iar in petec, Exodul 9 zice:

11. Şi magii n-au putut sta împotriva lui Moise din pricina rănilor, pentru că erau bube pe ei şi în tot Egiptul.
12. Dar Domnul a învârtoşat inima lui Faraon şi nu i-a ascultat, cum zisese Domnul lui Moise.

Iar la capitolul 10, aflam si de ce

1. Atunci a grăit iarăşi Domnul cu Moise şi a zis: „Intră la Faraon, că i-am învârtoşat inima lui şi a slugilor lui, ca să arăt între ei pe rând aceste semne ale Mele;
2. Ca să istorisiţi în auzul fiilor voştri şi al fiilor fiilor voştri câte am făcut în Egipt şi semnele Mele, pe care le-am arătat într-însul, şi ca să cunoaşteţi că Eu sunt Domnul!”

In traducere libera: „O sa fac toate astea ca sa ma stiti de frica, fraierilor! Muahahaha!”. Iar la Trinitas TV viermii in sutana ne spun ca Yehova e iubire. Si ca Biblia contine Adevarul. Cred ca si daca ne-ar spune ca marmotele invelesc ciocolata in staniol, s-ar gasi milioane sa-i creada.

6 comentarii la „La Trinitas TV se minte in draci”

 1. Nu te supara, dar esenta religiei sta in minciuna. „crede si nu cerceta” e pentru cei saraci cu sinapsele. Pe mine ma sperie oamenii logici carora religia le „sunteaza” rationamentul gandirii….

 2. INcurcate sunt caile lui dumnezero. Nu e pentru noi(muritorii de rand) sa intelegem cum sta treaba. Si pentru sarea pamantului este dificil sa ajunga la un consens in ce priveste invartosarea mintii celor care ar trebui sa aiba un Free will.

 3. Am cautat si eu multe contradictii in biblie, vezi ca e si carte „101 contradictii in biblie” inspira-te de acolo si mai imbogateste-ti site-ul… Stii, te-am urmarit mai mult timp, pe youtube sau aici, dar nu cred ca ai citit toate parerile publicate vreodata despre o problema, ca mai apoi sa te pronunti… contradictia asta pe care tu ai vazut-o la Trinitas (e adevarat, incompetentii de acolo nu au elucidat-o) dar nu e chiar o contradictie si o asociere intre sensul pe care il da Dumnezeu unui om si ce alege el sa faca: ce a voit Dumnezeu sau contrariul… Dumnezeu nu obliga sau guverneaza dar da un sens, o directie, o cale… Faraon a ales sa faca dupa cum a dorit Dumnezeu pentru ca aceasta corespunde cu interesul lui personal, dar nu Dumnezeu l-a obligat… iar a doua contradictie pe care o sesizezi intre iubirea lui Dumnezeu si „rautatea” cu care a invartosat inima lui faraon, nu e o contradictie… daca privim in ansamblu, evreii, dupa cum spune in alta parte in biblie, spre deosebire de greci, se lasa convinsi de semne… Dumnezeu le ofera aceste 10 plagi, semne ca sa se convinga ei, dar pentru asta avea nevoie de impotrivirea lui faraon… cam asa era planul lui Dumnezeu, mie mi se pare logic si se observa dragostea lui Dumnezeu fata de om… Imi place ca cercetezi si nu crezi ce spun altii, regret etichetarea de la inceput si, pe viitor, incearca sa te documentezi cat mai mult ca atunci cand te pronunti sa nu poti fi contrazis… multa bafta…

  1. Dumnezeu nu obliga sau guverneaza dar da un sens, o directie, o cale…

   Si astrologii spun „Astrele predispun, omul dispune”. Din pacate e o scuza care nu tine pentru ca orice „directie” indiferent cat de „benigna” este incompatibila cu liberul arbitru http://www.logosfera.ro/2009/06/creationismul-fata-cu-determinismul/

   Comentariul meu nu aduce nici o atingere argumentelor mele, sunt apologetica. As adauga si „ieftina” dar ar fi un pleonasm 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *