Testul nationalistului

Pret de 2 minute am gasit miscator creative writing mfa programs in texas, in care deplange viitorul acestei tari care risca sa fie locuita in viitor de… neromani. Inteleg dorinta omului de a lasa o mostenire, speranta ca va lasa o urma in paginile de istorie. Pe de alta parte stiu ca, pentru a fi consistent in incercarea de a-mi imagina existenta din perspectiva istoriei trebuie s-o imaginez nu doar la nivelul unei perioade de 200 de ani sau de 500 ci si la nivel de 1 milion si 1 miliard de ani. Stiu ca pentru unii e greu de digerat ca existenta fiecaruia dintre noi are valoare foarte apropiata de zero, dar asta e realitatea.

Postul lui Turambarr a fost miscator pana cand a aparut frica fata de „invazia” altor natii. Cred ca nationalismul este tribalismul secolului 21. De fapt e mult mai rau decat tribalismul din copilaria omenirii. Astazi, in 24 de ore poti ajunge in orice loc din lume, in timp ce in trecut 24 de ore erau necesare pentru a face drumul de la Bucuresti la Constanta.

Pentru cei care au puseuri nationaliste prezint mai jos testul nationalistului. Raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Michael Jordan sau Ghita Muresan?
2. http://mail.logosfera.ro/thesis-writer-in-lahore/ sau Elena Udrea?
3. Lionel Messi sau Adrian Mutu?
4. Celine Dion sau Andreea Balan?
5. Dalai Lama sau Preafericitul Daniel? (intrebare bonus pentru crestini)
6. William Shakespeare sau Mircea Dinescu?
7. Elvis Presley sau Stefan Banica Jr?
8. Cirque du Soleil sau Circul Bucuresti?
9. Hurghada sau Mamaia?
10. Toyota sau Dacia?

Daca ati ales Romania si romanii la cel putin 6 intrebari atunci va puteti considera nationalist.

8 comentarii la „Testul nationalistului”

 1. O aleg pe Andreea Balan. 🙂 E mai tanara si mai frumoasa ca de cantat nu ma intereseaza niciuna. Rolling Stones vs. Compact era mai bine.

 2. Mda. Tu imi dai exemple pline de Shakespeare. Eu itzi spun ca nu vreau ca cenusha hoitului meu sa traiasca intr-o tara in care tiganii imi vor taia platanul.

  Ia vezi, poti in lista aia de exceptzionalitati culturale sa-mi pui vreun nume de tigan, in afara de Farimitza Lambru sau de Romica Puceanu? Asha, vreun Shakespeare tigan sau vreun Toyota de fier, nu de lemn cu catzaua sub ea.

  As vrea eu sa fim invadati de englezi care sa stea cu burta la soare sa scrie noile capodopere ale literaturii inutile a viitorului.

  🙁

 3. @Turambar, hoitului tau n-o sa-i peste unde este, iar tiganii nu stii cum vor fi peste 200 de ani. Cine stie, poate statul roman se restrange atat de tare incat nu va mai da ajutoare de pentru mame iar rata de aparitie a puradeilor se va reduce semnificativ. Poate si Biserica va fi distrusa si noi n-o sa mai crestem generatii de indoctrinati ingenunchiati care intorc si obrazul celalalt in speranta unei eternitati in rai. Si poate nu vom mai pune botul la mesaje populiste si statul va trebui sa se ocupe doar de asigurarea dreptului de proprietate si infapturirea actului de justitie, de pedepsirea infractorilor de care ne temem atat.

  Daca e sa fim paranoici pana la capat ar trebui sa ne fie mai frica de musulmani (vezi arabizarea Occidentului) si de chinezi decat de tigani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *