Terapia prin hobby

Multi crestini folosesc anecdote personale pentru a sustine, din punct de vedere pragmatic, beneficiile crestinismului. Sunt foarte multe cazuri in care oameni care au avut probleme cu alcoolismul, drogurile, care au manifestat comportament sexual deviant sau persoane care au avut anumite probleme psihologice declara ca au fost „salvati” dupa ce l-au gasit pe Isus.

Unul din sfaturile pe care un psiholog le da persoanelor care trec printr-o perioada dificila este sa se tina ocupati. Spre exemplu, unei femei careia sotul i-a murit recent i se recomanda sa iasa din casa, sa se intalneasca cu prietenele, sa munceasca, sa citeasca, sa faca orice activitate care ar putea s-o tina ocupata. Uneori e suficient.

Simon White, 47 de ani, a fost ajutat de pasiunea/obsesia sa pentru Doctor Who pentru a scapa de dependenta de alcool si alte probleme psihice. A colectionat numeroase suveniruri legate de acest personaj TV.

Religia nu e necesara. De fapt, ar fi fost foarte simplu de dedus asta si din multitudinea de variante ale crestinismului, fiecare cu propriile ritualuri si dogme. Fie ca e vorba de slujbe prelungite plictisitoare la care efortul de a ramane treaz este considerabil, sedinte de discutii pe teme biblice, slujbe cu muzica si dans, toate acestea arata ca nu „adevarul” din spatele religiei respective e responsabil cu „terapia”, ci mai degraba activitatile care solicita concentrarea atentiei si oferirea unui scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *