Tara te vrea prost, incult, bolnav si in genunchi

Elucubratie ne arata compulsory purchase case study pe anumite segmente. E cat se poate de clar cum isi doresc politicienii sa fim.

Tara te vrea prost

Scolile se darama peste elevi, nu exista bani pentru repararea acestora, pentru asigurarea transportului elevilor, pentru crearea de conditii decente de studiu. Nu se aloca mai multi bani pentru politicienii romani te vor prost. In timp ce religia se studiaza din clasele primare, logica se abordeaza abia la liceu. Pana ajungi la liceu indoctrinarea religioasa isi va fi facut deja mendrele cu neuronii tai. Pentru interesul politicienilor este ca tu sa fii prost.

Tara te vrea incult

Cu cat stii mai putin cu atit mai bine. Cu cat esti expus mai putin unor idei ce nu corespund cu dogmele religiei nationale cu atat mai bine. Cu cat intrebarile pe care ti le pui sunt limitate la intrebarile pe care religia vrea sa ti le pui cu atat mai bine. Politicienii te vor incult. Un om cult detecteaza mai usor politicienii limbajul de lemn, demagogia, manipularea, armele preferate ale politicianului roman. D’asta trebuie sa fii incult.

Tara te vrea bolnav

Trebuie sa-ti consumi putinii bani care-ti raman pe spagi date doctorilor care nu primesc suficienti bani pentru munca prestata sau pe medicamentele scumpe. Daca esti bolnav ai multe sanse sa fii cu moralul la pamant, sa nu vezi iesiri si sa cauti ajutor divin. Un bolnav care nu are bani de medicamente si nici nu-si permite un tratament de calitate va intra in biserica pentru un ajutor gratuit. Motiv pentru care politicienii si BOR te vor bolnav.

Tara te vrea in genunchi

In fiecare duminica preotii care primesc bani mai mult decat educatia, sanatatea si cultura la un loc te vor pune in genunchi sa te rogi pentru binecuvantarea conducatorilor tarii, a celor care te-au prostit, pacalit si imbolnavit. Trebuie sa stai in genunchi si sa le multumesti ca te-au lasat in viata. Pentru ca daca nu stai in genunchi rugandu-te pentru bunastarea conducatorilor tarii vei fi in picioare alergand pe strazi cautand o capatana de politician in care sa infigi o furca, un topor sau cel putin un scuipat plin de microbi si virusi. Dar politicienii si BOR te vor in genunchi.

5 comentarii la „Tara te vrea prost, incult, bolnav si in genunchi”

  1. Nu o cred chiar atat de orwelliana. N-ar putea fi mai degraba simpla lipsa de interes fata de alegatori, dispret fata de popor, preocupare interlopa fata de afaceri si bani? Bineinteles, multi isi dau mana in afacerile acestea, nu cred insa ca o planuiesc intr-atat – sau in acest fel.

  2. Eu cred ca da. Sa incepem cu Biserica: nevoia lor de bani se traduce imediat in nevoia unui popor ignorant. Iar dispretul politicienilor fata de popor se traduce prin acordarea „dreptului” de a face orice cu acesta. Sa-l tina in intuneri, sarac si flamand. Si sa faca un plan pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *