Sunt ctitor de biserica

Multumita Bisericii Ortodoxe Romane am ajuns, fara voia mea, binenteles, ctitor de biserica. Stiam ca o parte din impozitele mele s-a dus in visteria BOR, dar nu stiam cat. Seria de reportaje Evenimentul Zilei ne ofera si cifrele.

Astfel, dupa ’89 s-au construit 3000 de biserici ortodoxe, din care 10% sau fost platite cu bani de la stat (impozite). Intrebare retorica: cat de jigodie trebuie sa fie biserica soborniceasca si apostoleasca roman-ortodoxa ca, dupa ce oamenii ii dau bani sa construiasca 2700, sa angajezi un recuperator (statul) ca sa mai faci rost de bani pentru constructia altor 300? Bun, avem deci 300 de biserici construite cu bani furati de la populatie.

Conform ultimului recensamant masluit, in Romania 1% din populatie este atee (nu 0,00… cat zice viermele in sutana Constantin Stoica). Lasand la o parte faptul ca distributia ateilor pe segmente de varsta si de venituri (deci de impozite) influenteza procentul contributiei ateiste la cele 300 de biserici, avem 3 biserici construite exclusiv cu bani atei. Sunt contribuabil la bugetul de stat din 1998, deci la aproape 2 biserici am contribuit si eu.

Vreau, pe aceasta cale, sa nu multumesc BOR si nici statului pentru aceasta deosebita onoare oroare.

Din seria EVZ avem si confirmarea faptului ca, comunismul este in esenta crestin si nu ateu cum le place ignorantilor sa afirme. Celebrul dicton comunist „Fiecaruia dupa nevoi, de la fiecare dupa posibilitati” este utilizat de biserica pentru a lua de la toti bani dupa posibilitati (adica dupa nivelul salarial) si a construi biserici tuturor, chiar si celor care nu vor, dupa nevoi.

Preoţii consideră însă că extinderea nu e suficientă şi că prezenţa unei biserici e necesară chiar acolo unde comunitatea nu o doreşte(n.a: pentru ca BOR stie mai bine care sunt nevoile noastre), pentru că asta înseamnă că acei oameni s-au îndepărtat de Dumnezeu.

Spuneam mai de mult ca Patriarhul Daniel crede ca crestinii sunt prosti. Din nou avem confirmarea direct din gura calului. Biserica Ortodoxa Romana spune ca crestinii sunt prea prosti ca sa stie ca au nevoie de o biserica langa casa si mult prea prosti ca sa contribuie cu suma „corecta” la ctitorirea sau repararea de biserici, ca sa nu fie nevoie de fonduri de la bugetul de stat.

6 comentarii la „Sunt ctitor de biserica”

  1. Fara nici o gluma sau ironie, trebuie sa recunosc ca m-am simtit usurat afland ca numai 10% din fondurile de constructii provin din impozite. Nu m-as fi mirat de loc sa citesc 50%, ca sa vezi ce fraier sunt.

  2. Contributia din bani publici este in realitate mult mai mare, acest 10% se refera la banii primiti de direct de la guvern, de banii primiti de la autoritatile locale( primarii, consilii judetene, etc.) nu se spune nimic inca.
    Oricum acest 10% cred ca e o cifra subevaluata, daca tinem cont ca numai in ultimii 4-5 ani alocatiile de la bugetul de stat pentru culte au fost de peste 100 de milioane de euro anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *