Stenograma ultimei intalniri Basescu-Ponta

Ponta: Domnule Presedinte, va salut cu respect!
Basescu: Salutare stimabile coabitabil. Coabitabilabagiule care esti! Ha ha…
Ponta: Domnule, va rog frumos.
Basescu: Hai mai nu mai stii de gluma? Si hai sa terminam cu formalitatile ca nu-i intalnire oficiala.
Ponta: Traianeeeee!
Basescu: Victoreeeee!… Ia zi ce vor oamenii tai sa discutam? Ca eu stiu ce vor ai mei. Oamenii mei sar in ring, fetele dau din buric… intelegi ce vreau sa zic? Ha ha
Ponta: Nu prea mai avem ce sa furam. Adica, ma rog, ar mai fi ceva dar ne trebuie si alte surse.
Basescu: Asa ziceau si ai mei cand ne-am intalnit ultima oara.
Ponta: Evaziunea e in crestere. Idiotii incep sa se prinda ca statul are doar banii pe care-i platesc ei ca taxe. Cheltuielile sociale sunt mari… Investitorii pleaca…
Basescu: Stiu, FMI si Banca Mondiala nu mai vor sa colaboram. Cat erau siguri ca ne cocoseaza cu datoriile le-a placut; acum ca se arata la orizont riscul de neplata apasa pe frana. Stiu toate astea.
Ponta: Pai si noi ce facem? Sa marim taxele e exclus. Asta daca nu da Dumnezeu un razboi sa impunem legea martiala si sa luam ce vrem, cand vrem.
Basescu: Pai n-ai inceput campania pentru maritul impozitului pe salarii pentru bogati? Sa-i ardem pe fraierii din IT, contabilii si directorii de vanzari. Si pe fufele alea de la resurse umane.
Ponta: Traiane, sunt atat de putini astia ca daca marim impozitele abia-i saturam pe alde Udrea si Videanu.
Basescu: Hai ca ajunge si pentru Dragnea. Ha ha.
Ponta: Noi am facut un brainstorming si avem niste propuneri.
Basescu: Zi-le Loredana! Ha ha.
Ponta: Taxe scaun in baruri. Ai 5 scaune in bar; pac 5 milioane/an.
Basescu: A mai fost. Pe vremea lui Remes daca nu ma lasa memoria.
Ponta: Taxe pe grupe de bauturi. Vinzi vin; pac 1 milion/an. Vinzi spirtoase, inca 1 milion. Bere? Hap, inca un milion.
Basescu: Ai facut calculele? Cat credeti ca intra in buget?
Ponta: Calculele le-am facut dar nu pentru buget. Pentru oamenii nostri din teritoriu. Vine controlul, ia jumate din taxe ca spaga. Jumate pastreaza controlorul, jumate merge mai departe.
Basescu: Daca vrea.
Ponta: Daca nu face ramane somer.
Basescu: Nu-s acte…. e greu de urmarit….
Ponta: Era simplu cu vama, dar nu ne lasa astia din UE sa punem ce taxe vrem noi. Bagam niste taxe vamale la rosiile turcesti…
Basescu: Ce vremuri…
Ponta: Voi la ce v-ati gandit?
Basescu: Ingradirea proprietatii private.
Ponta: Mai exact?
Basescu: Romanii sunt neam de proprietari. Fir-ar mama lor sa fie, ca nu stiu cum s-a nimerit dar mai toti sunt proprietari pe-un apartament, un teren la tara etc. Dar nu-i problema ca folosim asta in avantajul nostru.
Ponta: Cum?
Basescu: Cu criza asta vom avea o crestere a categoriei de proprietari cu probleme datorii. In curand vom avea si o categorie de investitori in terenuri agricole: strainii care vor avea in curand dreptul de a cumpara pamant in Romania. Si cand aceste 2 categorii se vor intalni ghici ce se va intampla?
Ponta: Transfer de proprietate.
Basescu: Bingo, BlackJack si Trombon la un loc! Iar noi venim cu o lege si blocam transferul.
Ponta: Ce fel de lege?
Basescu: Mizam pe patrionismul retard al natiei asteia si zicem ca, pentru a proteja terenurile romanesti de invazia banilor straini, vom acorda statului dreptul de prim cumparator.
Ponta: Pai de unde bani?
Basescu: Pai nu ne trebuie. Noi, adica oamenii nostri din birocratia statului, nu trebuie sa cumparam terenul. Trebuie doar sa-i spunem proprietarului ca nu poate sa vanda daca nu are adeverinta de la stat ca statul nu e interesat de terenul lui. Si cand se intampla asta ii cerem spaga ca sa primeasca adeverinta. Sau nu vinde in veci.
Ponta: Si daca omul isi obtine adeverinta cu mult timp inainte sa-si vanda terenul. Adica daca o face planificat? Ca doar statul trebuie sa-i dea raspuns intr-un anume termen.
Basescu: Bagam un termen de valabilitate pentru adeverinta. Oricum multi nici macar n-au cadastrul facut; nu-i duce capul sa faca planuri d’astea. Cand gasesc cumparator, atunci vor sa faca actele si atunci ii prindem la inghesuiala. Si daca nu plateste proprietarul, plateste investitorul. Dar stii care-i faza cea mai tare?
Ponta: Care?
Basescu: Cand un ticalos d’asta de agricultor vrea sa-si vanda terenul si vine la noi dupa adeverinta anuntam oamenii nostri cu bani ca-i de vanzare. Mai cunoastem si noi oameni cu bani, nu? Ha ha ha.
Ponta: Asa?
Basescu: Statul da adeverinta ca e interesat de teren, omul nu poate sa vanda la investitorul spaniol, italian sau ce mama dracu’ o fi dupa care, cand omul isi cere banii pe teren ii zicem ca „stai c-o fi, c-o pati, aoleo, ne cerem scuze dar nu ne mai intereseaza terenul matale”. Taranul, dupa ce a stat cateva luni fara banii pe care spera sa-i obtina pe teren, va fi probabil mai doritor sa vanda. Si atunci pac, vine omul nostru si zice „bre, nu vrei matale sa vinzi terenul cu 20% mai putin decat oferea spaniolul? ca stiu eu pe unii la ANEPTA (Agentia Nationala de Evaluare si Protetie a Terenurilor Agricole) care-ti dau adeverinta la timp. si cere si gura lor de mancare”. Evident ca oamenii nostri nu dau spaga la ANEPTA asa ca baronii si mogulii nostri cumpara ieftin un teren care oricum e ieftin. Dupa care ghici ce?
Ponta: Stai ca stiu. Baronul si mogulul nostru se duce la spaniol, italian sau ce mama dracu’ e ala care voia sa cumpere pamantul prima oara si-l vinde cu 20% mai mult. Ca el stie pe cineva la ANEPTA care-i da adeverinta dar trebuie si el sa dea dreptul mai departe.
Basescu: Corect. Doar nu credeai c-o sa-l tina pentru el si sa se faca fermier. Ha ha… Cum ar arata Blaga fermier?
Ponta: Sau Dragnea. Asta ar fi tare.
Basescu: Zilele astea o sa ies la TV sa le spun la prosti ca ma gandesc la ei si ca vreau sa nu ajunga terenurile romanesti pe maini straine.
Ponta: „Nu ne vindem tara”, partea a doua.
Basescu: Nu le vindem tara. Ne-o vindem noua. Ha ha. Deci vorbeste cu ai tai sa sustina initiva. Convinge-ti trompetele sa nu critice ideea. Sa speram ca n-or sa ajunga multi pe site-ul Logosfera.ro
Ponta: De ce?
Basescu: Pai asta a mai publicat stenograme d’astea si alta data.

5 comentarii la „Stenograma ultimei intalniri Basescu-Ponta”

  1. sau cel putin adversari ai Presedintelui. Remarc ca ati luat pozitie, la unison, in ceea ce priveste intentia Presedintelui Basescu de a spune lucrurilor pe nume, la intalnirea cu omologii europeni. Considerati dumneavoastra ca nu ar fi oportuna o abordare barbateasca a problemelor Romaniei, ca nu ar fi indicat sa ne spunem punctul de vedere pe un ton ferm, raspicat. Si ca Presedintele Romaniei ar trebui sa cam taca chitic la intrunire, ca nu cumva sa deranjeze vreo urechiusa fina din Europa de Vest. Dar, … cum procedati dumneavoastra? Il terfeliti pe Presedintele Romaniei si cand trebuie, dar mai ales cand nu trebuie. Denigrati Romania la greu. Folositi cele mai abjecte cuvinte si fraze, atunci cand vorbiti despre cei ce astazi sunt in fruntea Tarii. Lasati impresia ca tot ce faceti dumneavoastra este perfect, insa ce fac cei din fruntea Romaniei este total viciat. Stimabililor, dar dumneavoastra, de ce nu abordatri un comportament identic cu cel pe care i-l pretindeti Presedintelui? De ce huliti, de ce injurati, de ce denigrati Presedintele, daca ii pretindeti acestuia sa fraca sluj la mai-marii Europei? Aud?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *