Stenograma discutiei de maine dintre PDL si USL

BOC: Buna ziua, domnilor!
PONTA: Buna ziua!
ANTONESCU: Buna ziua!
BOC: Cred ca suntem cu totii de acord ca demonstratiile din strada au ajuns la un nivel suficient de mare incat sa ne punem problema stabilitatii acestei tari.
PONTA: Evident!
BOC: Trebuie sa uitam de diferendele dintre noi si sa facem, pentru prima oara, intr-o perioada foarte lunga de timp, ceea ce trebuie.
ANTONESCU: D’asta ne-am adunat aici!
BOC: Deci, domnilor? Cum facem sa ramanem la putere?
PONTA: Poftim?
ANTONESCU: Incredibil!
BOC: Nu, domnilor. Nu vorbesc aici de PDL, vorbesc de noi. Noi cei ce alternam la putere. Trebuie sa ajungem la o solutie care sa ne permita in continuare accesul la putere. Cred ca vorbesc in asentimentul tuturor cand spun ca nimeni nu-si doreste soarta PNT-CD-ului?
PONTA: Cine?
BOC: Tinere, Partidul National Taranesc este singurul partid pe care romanii l-au aruncat la cosul de gunoi al istoriei. Pe nedrept, e adevarat dar masinaria propagandistica a sefului tau a fost decisiva. Dupa doar 4 ani de guvernare perceputa de opinia publica drept dezastruoasa PNT-ul a devenit o nota de subsol in manualele istoriei post-decembriste. Ori noi conducem la fel de dezastruos de 12 ani.
PONTA: Noi?
BOC: Da, noi. PDL, PNL, PSD si UDMR.
ANTONESCU: Permiteti sa intervin… In timpul guvernarii Tariceanu a fost crestere economica.
BOC: Din banii capsunarilor si investitorilor antrenati in bula imobiliara. Fara ajutorul lui Mugurel care a tinut cursul fix creand iluzia ca exista bunastare Tariceanu ar fi avut rezultate mai proaste decat betivu’ ala… cum ii zice…
PONTA: Vodcaroiu!
BOC: Asa, ala. Deci domnule Antonescu mai usor cu guvernarea Tariceanu. Sa revenim la lucrurile importante… Cum ne salvam?
PONTA: Cred ca este evident ca prostimea vrea sange. Evident nu la propriu. Dar trebuie sa cream iluzia ca au castigat batalia. In primul rand demisia dumneavoastra. Il puteti pune pe Stolojan in loc, cred ca este inca bine vazut de populatie.
BOC: De acord.
ANTONESCU: Eu cred ca nu-i suficient. Cativa dintre liderii vostri trebuie sa treaca mai in spate. Udrea in mod categoric.
BOC: Sa speram ca va intelege situatia. Domnilor trebuie sa recunosc faptul ca nu vreti demisia intregului cabinet.
PONTA (uitandu-se spre Antonescu): Pai, stiti bine ca problema nu e ca sunt PDL-isti la conducerea guvernului, ci ca doar PDL-istii au acces la banii de la Buget.
ANTONESCU: Eh… sa nu exageram.
PONTA: Nu exagerez deloc. Sponsorii PSD au cifre de afaceri la 30% din nivelul atins in 2008. Iar PNL-ul nu poate sta prea mult cu gura cascata la buzunarele lui Patriciu.
BOC: Pai e criza.
ANTONESCU: Am venit sa discutam serios sau nu? A scazut PIB-ul cu 70%? Nu. Si atunci de ce banii catre PNL SI PSD au scazut cu 70%?
PONTA: Trebuie sa intelegeti ca ati tras prea mult spre voi.
BOC: Ce propuneti?
ANTONESCU: Tot atat!
BOC: Adica?
ANTONESCU: Adica atat cat iau ai vostri sa ia si ai nostri?
BOC: Asta inseamna…
PONTA: Asta inseamna ca atat cat iau oamenii PDL-ului sa ia si ai nostri si ai PNL-ului… nu la un loc… separat. Cat e alocat pentru UDMR, PUNR si PC?
BOC: In total… cam 10%
ANTONESCU: Excelent. Atunci cate 30% pentru fiecare din partidele mari.
BOC: Voi transmite mai departe… Exista vreo alta pista de negociere?
ANTONESCU: Da. Remaniere guvernamentala totala iar domnul presedinte sa numeasca un premier de la noi. Pe Ponta ca eu voi fi presedinte peste 2 ani.
PONTA: Cativa parlamentari PDL sau PUNR sa-si dea demisia si sa fie organizate alegeri noi in circumscriptiile electorale astfel incat sa avem garantata majoritate parlamentara.
BOC: Hm… si banii?
ANTONESCU: 60 pentru noi, 35 pentru voi si 5 pentru UDMR. Daca vreti sa dati ceva la PUNR e treaba voastra. Dar nu cred ca mai e nevoie de ei.
BOC: Si de la voi cine-si rupe noada?
PONTA: Avem 2 care-s dispusi sa se sacrifice cu plimbari pe la DNA si prin fata presei in drum spre tribunal.
ANTONESCU: Si noi la fel. Ai nostri sunt dispusi sa primeasca cativa ani cu suspendare daca e nevoie de niste procese rapide.
BOC: Am inteles. Domnilor, va multumesc pentru prezenta… va rog sa asteptati in sala asta pana discutam cu presedintele in ce directie vom merge.

4 comentarii la „Stenograma discutiei de maine dintre PDL si USL”

  1. Cat % e caterinca? Evident ca e intrebare retorica.
    Nu de alta dar mie imi pare a fi chiar o simpla discutie intre cei prezentati si nu ma impresioneaza la cum se imparte placinta. Chiar daca e facatura ieftina tot nu sunt calm. Este doar o alta viziune a realitatii. Fictiva sau nu discutia reflecta realitatea politica.

  2. Pingback: Stenograma discutiei de maine dintre PDL si USL | Piatza.Net

  3. Pingback: Stenograma ultimei intalniri Basescu-Ponta | Logosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *