Statul si mafia in Europa de Est si in lume

In concluzie: we’re fucked!

3 comentarii la „Statul si mafia in Europa de Est si in lume”

 1. Mda… integritate exista si in gastile tiganesti… de fapt e doar un atasament mai puternic fata de grup. Nu stiu, daca pentru ne-coporatisti si ne-mafioti exista vreo diferenta practica intre cele 2.
  Oricum cele 2 tipuri de origanizatie nu sunt atat de separate; multe corporatii au comportament mafiot si multe familii isi deschid corporatii „respectabile”.

 2. Salut

  Camataria ar trebui sa fie legalizata. Vezi aici, cele 2 link-uri duc spre o discutie in care foarte putini au inteles adevaratul mesaj.

  Viteza cu care orice Mafie se poate ADAPTA vremurilor este extraordinara, nu poti sa nu apreciezi acest lucru. In plus, faptul ca „nu exista reglementari” ar trebui sa-ti aduca aminte de Liberalism, de conceptul de „free market” ce parca NU MAI E ATAT DE ABSTRACT pe cat se credea.

  Pe de alta parte, „legi nescrise” exista si acolo, fii sigur de asta.

  Cat despre moralitate: Al Capone a fost primul antirasist din istorie, l-a angajat pe Louis Amstrong cand nu vroia
  nimeni (criza 29), si apoi muzica acestuia (si faptul ca era negru) a avut un efect comparabil cu cel al Beatles in raspandirea limbii engleze. Revenind la moralitate, sefii de stat au si acum limuzine blindate, nu? Invigatorii scriu istoria?

  De fapt este aceeasi ipocrizie cu a Bisericii catolice in 1400, ei imprumutau bani cu dobanda dubla, incercau sa „scape de concurenta” prin orice mijloace (Antonio vs Shylock), insa in acelasi timp incercau sa pacaleasca omul de rand ca sunt „virgini”.

  „Egalitaristi”.. mai nou.

  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *