Si Dumnezeul lui Mircea Diaconu este un dobitoc

Saptamana trecuta pe Antena 3 era o emisiune despre averile „clonelor”. Tema discutiei era despre cat de mult se aseamana tinerii noului prim-ministru cu „batranii” lui Boc. Mircea Diaconu incepe sa elucubreze (parafrazez):

Dumnezeu a creat un univers in echilibru. In fiecare an se naste un numar corespunzator de destepti si un numar corespunzator de prosti. Asa a dat Dumnezeu. La fel se nasc si oameni buni si jigodii. blah… blah… Tot ce putem face este sa facem ceva sa nu ajunga jigodiile la conducere.

Pai bre nea Mircea, daca tot Dumnezeu „a dat” ca conducerea sa fie formata din jigodii? Ca doar cei smeriti vor mosteni Raiul. N-ar fi cumva prea nedrept sa mosteneasca si Pamantul? Sau pentru ca, ale dreacu’, „incurcate sunt caile Domnului”? Si apoi unde dracu’ mai e liberul arbitru daca unii-s facuti sa fie buni si alti-s facuti sa fie jigodii? Imagineaza-ti ca esti intr-o sala de clasa unde un copil retardat de 10 ani este admonestat de profesoare: „De ce pizda ma-tii nu ai putut sa rezolvi  ultima teorema a lui Fermat?” Caci, daca Dumnezeul lui Mircea Diaconu exista, exact asta se va intampla la judecata de apoi. Aia care au fost pusi aici sa fie jigodii vor fi condamnati pentru ca natura lor s-a conformat vointei divine. Iar cei care n-au putut sa fie jigodii pentru ca nu era in natura lor vor fi recompensati pentru „meritul” de a nu fi fost jigodie.

„Mai bine un Dumnezeu care e dobitoc decat un Dumnezeu care nu e deloc”, pare a fi „logica” dupa care se ghideaza multi credinciosi. Altfel nu-mi explic cum oameni aparent intregi la minte pot imbratisa idei precum cele ale domnului Diaconu. Il inteleg partial pe domnul Diaconu caci, daca citesti Biblia, nu poti decat sa concluzionezi ca Yehova este un dobitoc:

  1. I-a pedepsit pe Adam si Eva pentru ca nu stiau ce-i binele si raul desi el i-a facut fara cunostinta binelui si raului.
  2. A pedepsit miliarde de oameni pentru ca primii 2 idioti pe care i-a creat erau… idioti.
  3. A pedepsit un faraon pentru ca, dupa ce i-a impetrit inima, n-a vrut sa-i asculte mesajul.
  4. A pedepsit un smochin pentru ca acesta nu dadea rod in anotimpul in care nu se dau roade.
  5. A pedepsit pe discipolul care l-a tradat desi tradarea era parte esentiala a planului sau.

Dupa ce citesti Biblia, poti concluziona fie ca Yehova e un dobitoc… fie ca nu exista. Totusi, nu e musai sa alegi sa-l lingi un cur doar in speranta ca dobitocul nu te va cadorisi cu un loc in Iad. Pentru ca, natura lui Yehova e neschimbatoare, si dobitocul tot dobitoc ramane. Pana in vecii vecilor. Amin.

4 comentarii la „Si Dumnezeul lui Mircea Diaconu este un dobitoc”

  1. Daca Dumnezeu exista ceea ce nu cred e cel mai mare dobitoc si criminal care a lasat pe Hitler sa-i extermine pe Evrei si a ingaduit atatea razboaie si crime in numele Lui.
    Lozinca Lui e sa traiesti in saracie sa dai cat mai mult la biserica ca apoi o sa vezi tu ce bine va fi in cealalta lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *