Sfantul Pavel, un homosexual reprimat?

Influenta lui Saul din Tars (Sfantul Pavel pentru crestini) asupra doctrinelor si invaturilor crestine este superioara chiar si influentei textelor (atribuite ca fiind ale) lui Isus. TLP a scris despre asta.

Un teolog crestin, John Shelby Spong, intareste aceasta idee. In timp ce Isus nu a condamnat homosexualitatea, Pavel a facut-o deseori. Pentru ca, spune John Shelby Spong, acesta era un homosexual reprimat care se ura pentru dorintele sale.

In zona catolica a crestinismului, aceasta idee nu mai este o „blasfemie” multi crestini catolici raspund la aceasta „acuza” cu „Si ce daca?” (daca au vederi liberale in privinta homosexualitatii). Intrebarea este: „Cum poate ura de sine sa fie o baza solida pentru religia iubirii?”

2 comentarii la „Sfantul Pavel, un homosexual reprimat?”

 1. John Shelby Spon al tau e un bou.
  Cu toata consideratia ti-o spun.
  Daca Iisus a condamnat adulterul ,respectiv simplul fapt ca priveai si pofteai femeia altuia ,cu atat mai mult LOGICA ELEMENTARA iti spune ca el condamna si homosexualitatea.
  „Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui„ar dacă ochiul tău cel drept te sminteşte pe tine, scoate-l şi aruncă-l de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă. „

 2. @M
  Poti sa faci si demonstratia logica a faptului ca a condamna poftitul la femeia altuia implica condamnarea homosexualitatii?

  Cu toata consideratia ti-o spun, Isus a fost un bou 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *