Senila serenitate senina

Acum ceva timp butonand telecomanda am dat peste emisiunea lui Oreste de la B1 TV. Curios sa vad cine se mai perinda studioul ezoteric al Romaniei m-am oprit din butonat. Invitatul, un membru PSD relativ cunoscut, adusese o carte cu ororile catolicismului din timpul inchizitiei. Era un fel de manual cu instructiuni pentru luptatorii Domnului de a scoate dracii din oameni si a-i trimite pe eretici pe lumea cealalta cu sufletul curat, apt pentru rai.

Metodele de tortura erau incredibile. Uneori presupusii eretici erau pusi in cazane cu ulei iar acestea erau apoi puse pe foc. Pentru ca temperatura uleiului crestea incet se putea intampla ca, pana la moartea acestora carnea sa li se desprinda de pe os. Alteori un clopot din fier incins era pus peste capul condamnatului topindu-i creierul. Printre torturile banale practicate de vechii aparatori ai moralei absolute erau intinderea ligamentelor, zdrobirea toracelui, taiatul cu fierastraul sau smulsul sanilor pentru vrajitoarele inchipuite. Una din tehnicile mai „destepte” consta in ridicarea ereticului de maini, aceastea fiin legate la spate astfel incat corpul ramanea in aer la 45 de grade. Sub viitorul locuitor al raiului erau lame ascutite iar cand acesta era coborat lamele ii atingeau prima oara tibiile. Dupa cateva astfel de miscari sus jos cand tibbile erau distruse era randul femurului si coapselor sa fie sfaramate. Apoi pelvisul si abdomenul. „Norocosii” puteau ramane in viata pana cand lamele ajungeau la inima (ceva in genul imaginii de mai jos). Mai multe informatii gasiti http://mail.logosfera.ro/help-with-russian-homework/, best creative writing graduate programs si top 10 custom essay writing services.

In fata acelor imagini zambetul tamp al lui Oreste a ramas intact. A facut inclusiv o remarca referitoare la asemanarea dintre coiful de fier incins si casca de la coafor folosita pentru uscatul parului. Nici un gest de indignare in genul „Doamne! Stii ceva? Ia-ti planul tau divin si bagati-l in cur!”. Nici un sarcasm in genul „Ha! Si in tot acest timp Dumnezeu statea cu mainile in san.” sau „Armata ingerilor e formata din voyeuristi sadici?”. Nimic. Doar seninatate. Am incercat sa-mi dau seama unde se mai gaseste aceasta senitate. Cum se poate dobandi, ce tehnici de meditatie trebuie utilizate. Dupa 2 zile mi-am dat seama ca ce vazusem in privirea lui Oreste nu era seninatate. Privirea lui Oreste era la fel ca cea a unui batran bolnav de Alzheimer care trebuie schimbat pentru ca a facut pe el. Toata lumea din jurul lui este ingretosata de ceea ce vede, numai el este complet senin. Oreste priveste ororile aparatorilor moralei absolute cu aceeasi senilitate (asta e cuvatul potrivit) ca si batranul bolnav de Alzheimer care sta in propriul rahat. Asa cum un nou nascut este deranjat de prezenta rahatului in scutece si este nevoie de o boala care afecteaza creierul sa capeti serenitatea orestiana tot asa un om normal n-ar putea privi aceste atrocitati cu seninatate fara „ajutorul” religiei. Religia i-a ajutat pe inchizitori sa treaca nonsalant peste aceste atrocitati, il ajuta pe Oreste sa treaca la fel de nonsalant peste ele si pe credinciosii adevarati sa treaca unul peste altul in goana dupa moaste.

3 comentarii la „Senila serenitate senina”

  1. Oreste e pe ulei de nu stiu cand saracu’. Ma rog, e dreptul lui sa creada ce vrea, dar cum zici, are seninatatea aia ca chestiile astea mistico-ezoterice is candy for suckers si ii place de numa’. 🙂

  2. Pai da, discut si eu cu o credincioasa pe blogul meu, si la toate ororile din biblie pe care i le prezint, zice una, ca nu le crede, iar dupa ce-i dau paste cu ele imi replica faptul ca sunt si invataturi morale in biblie. Crestini spalati pe creier, experti in selectie observationala ilogica.
    N-ai ce sa ceri de la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *