Semi-jurnalism la Romania Libera

O semi-investigatie jurnalistica de exceptie facuta de Romania Libera arata ce unii dintre noi stiau de mult: exista coruptie in Biserica Ortodoxa. De ce spun ca este o investigatie facuta pe jumatate? Pentru ca adevarata infractiune la Biserica Ortodoxa Romana nu e spaga pe care o ia un inalt prelat, deci un caz singular, ci minciuna organizata pe care o vand poporului roman.

Mie nici nu mi se pare ca Arhiepiscopul Tomisului a comis vreo faradelege… in contextul invataturilor crestin ortodoxe. Care invataturi? Pai alea care spun ca omul este indreptatit sa primeasca o eternitate de fericire pentru ORICE ar putea face pe Pamant. Stiu, sunt apologeti care spun ca omul nu are drept sa primeasca loc in Rai, dar pentru credinta Dumnezeu il primeste. Adica, primeste pentru credinta, pentru ceva. Eu consider ca o viata intreaga daca o dedici linsului in cur al unui zeu inexistent, sau pupatul talpilor semenilor tai, nu merita a fi recompensata cu fericire infinita si eterna. Dar asta sunt eu. Biserica Ortodoxa Romana, spune altceva. Astfel nu vad de ce, in acest context, orice preot, politician sau simplu credincios ortodox sa fie impotriva ideii ca merita un salariu de… sa zicem… 5 miliarde de euro pe luna. Evident ca Arhiepiscopul Tomisului nu-i primeste asa incat orice sursa alternativa care-l apropie de salariul pe care-l merita este indreptatit. Faptul ca ar trebui sa declare la fisc aceste venituri este tangential. Declararea veniturilor la fisc implica impozitarea acestora si deparatarea de salariul „binemeritat”.

Daca jurnalistii Romaniei Libere ar fi dus investigatia la bun sfarsit ar fi concluzionat ca Arhiepiscopul Tomisului nu a gresit cu nimic… sau ca… invataturile crestine ale bisericii ortodoxe miros a cacat. La aceasta concluzie ar fi ajuns si daca urmareau alta pista.

Spre exemplu Biserica Ortodoxa Romana pretinde ca ai sai reprezentantii de la hirotonisire sunt sub atenta supraveghere a Sfantului Duh. Desi nu spun direct, orice popa ortodox indiferent cat de prost, betiv, hot, mincinos este se bucura de o aura de infailibilitate ca cea papala. Cu cat hirotonisitul este mai sus in ierarhie cu atat Sfantul Duh il patrunde mai abitir. Doar d’aia e Daniel preafericit. Ca-l patrunde Sfantul Duh pana’n maduva oaselor. Acum ca Arhiepiscopul Tomisului se arata a fi la fel pamantean ca un detinut de la Jilava ne obliga sa deducem ca fie Sfantul Duh nu exista, fie pe Sfantul Duh il doare undeva de cei care pretind a fi porta-vocea lui Dumnezeu. Ambele concluzii indica acelasi consum masiv de fecale din partea Bisericii Ortodoxe Romane.

Iar daca romanii ar fi citit o investigatie jurnalistica integrala poate ca Romania ar fi devenit un pic mai… Libera.

Au mai scris despre asta:

Un comentariu la „Semi-jurnalism la Romania Libera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *