Se merita sa crezi in Dumnezeu

A mai aparut un site (existadumnezeu.blogspot.com) care incearca sa demonstreze existenta lui Dumnezeu. Saracul Dumnezeu… el nu stie ca este Dumnezeu (vezi mfa creative writing personal statement) dar altii stiu.

Un comentariu la articolul despre religie si oamenii primitivi http://mail.logosfera.ro/top-essay-writing-services-canada/:

Nu mai vorbi aiurea Manea, de unde sti tu ca statul controleaza totul, tu crezi ca oamenii astia care au trait mii de ani si au crezut in existenta lui Dumnezeu crezi ca au crezut asa orbeste? S-au interesat si ei s-au documentat si au ajuns la concluzia ca merita sa crezi ca exista Dumnezeu, doar nu au mers asa aiurea! Sa fim seriosi…

Genial de sincer. D’aia cred toti credinciosii in Dumnezeu, pentru ca „se merita”. Asa cum „se merita” sa-l pupi in cur pe Stalin sau Ceausescu. Mai primeai o casa, un serviciu „caldut”. Si autorul comentariului e un om ca oricare altul. Pragmatic. Daca nu ar exista beneficii practice nu ar crede nimeni in Dumnezeu, pentru ca ar fi o pierdere de timp (poate deistii ar fi exceptia care intareste regula). Ramane sa dezbatem ce intelege fiecare prin avantaj sau castig practic. Poate facem studii statistice care sa arate daca save earth creative writing. Sau rapoarte contabile privind sumele alocate bisericilor in detrimentul sanatatii. Abia atunci putem stabili in cunostinta de cauza daca „se merita” sau nu.

Sunt zeci de mii de zei pe care omul si-i poate inchipui si doar unul poate fi cel adevarat. Asa ca, de fapt, toata alergatura dupa beneficii se transforma intr-o loterie planetara. Daca ai pariat pe zeul gresit ai scapat, daca nu ai pus-o. Pentru eternitate.

Intrebare pentru crestini: Ce faci daca musulmanii au dreptate? Sau evreii? Ca in clipul de mai jos.

2 comentarii la „Se merita sa crezi in Dumnezeu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *