Scrisoare deschisa domnului Cristian Ciocan

Domnule Cristian Ciocan,

v-am ascultat interventia pe care ati avut-o in cadrul emisiunii matinale moderate de Craioveanu si Dobrovolski si vreau sa va spun ca imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva. Sa luati apararea politiei in cazul (mai bine zis „noul caz”) Andrei Gheorghe cred ca va provoaca greata. Ma rog, asta sper eu. Sper ca pozitia in care va aflati si nu creierul dumneavoastra v-a facut sa-i spuneti lui Dobrovolski „Puteti trage ce concluzie vreti”.

Sa va aduc aminte despre ce e vorba pentru ca sper ca greata care v-a cuprins v-a sters din memorie amintirea. I-ati spus dlui. Dobrovolski, parafrazez, „Pentru ca respectam clientul nostru, cetateanul, cand s-a raportat o durere survenita in urma unui accident trebuie sa chemam salvarea si sa incepem o intreaga procedura stabilita in normele de aplicare a legii”. Ca o paranteza, eu sper, repet sper, ca aveati putina voma in gura cand ati spus fraza cu „clientul nostru, stapanul nostru”. Dl. Dobrovolski v-a intrebat „Deci eu pot trage concluzia ca politia nu m-a respectat cand, in urma unui accident, nu a urmat aceeasi procedura”. Replica dumneavoastra a fost „Puteti trage ce concluzie vreti„.

Tocmai mi-ati acordat dreptul de a trage concluzia ca sunteti in spatele atentelor de la 11 septembrie si ca Romania, are angajat un terorist international in pozitia de purtator de cuvant al politiei. Sau ca sunteti seful conspiratiei privind reducerea populatiei. Sper ca nu va doriti asta. Stim de la orele de logica ca „daca p atunci q” concluzia fireasca este „daca non q atunci non p”. Domnul Dobrovolski nu are libertatea sa traga concluzia ca politia nu l-a respectat, este obligat. De fapt, este singura concluzie logica pe care o poate trage. Daca ceea ce ati spus despre respectul pe care politia il poarta cetateanului este adevarat. Si daca ne dorim sa purtam o discutie rationala.

Nu sunt adeptul concluziilor trase pe baza unor false asteptari asa ca sunt convins ca speranta mea ca pozitia este cea care v-a impins sa aveti acea interventie jignitoare chiar si pentru un absolvent de liceu, ca sa nu mai zic de studii superioare, poate fi gresita. Poate credeti cu tarie in ceea ce spuneti. Caz in care ma voi simti nevoit sa trag o concluzie: „Deci, sunteti politist”. In acest caz, ramane la latitudinea dumneavoastra sa trageti o concluzie privind parerea mea despre Politia Romana in general, si despre dumneavoastra in special.

Cu speranta,
Logosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *