Sa intelegem ca politicienii stiu ce fac?!

Cea mai mare batalie pe care cei care ne conduc o duc zilele astea este sa ne convinga ca stiu ce fac. Din toate partile suntem bombardati cu hastaguri care sa ne faca sa intelegem ca masurile propuse de guvernul Iohannis trebuiesc urmate neconditionat. Presa ar avea o ocazie speciala sa-i traga de guler pe guvernanti si sa-i intrebe macar, cat din aceste masuri se datoreaza agresivitatii virusului si cat incompetentei de la nivelul administratiei centrale care a facut, dupa gripe aviare, porcine si bovine, sa fim iarasi cu chilotii in vine. Dar nu, situatia este atat de grava incat nu ne putem permite sa fim contondenti. Sceptici? Iesclus!

Asa ca hai sa le facem hatarul si sa presupunem ca politicienii stiu ce fac. Fac pariu nici asta n-o sa le convina.

Sa presupunem ca stiu ce fac atunci cand trimit oamenii in carantina. Ca „dusmanii de moarte” de ieri ai lui Dragnea se dau de ceasul mortii acum sa-i bage bani in buzunar.

De asemenea ei stiau ca in locurile de carantina obligatorie statul va plati 300lei pentru 300 de grame de parizer.

Stiu ca nu sunt fonduri suficiente pentru achizitionarea de echipamente de protectie dar au decis cresterea de 4 ori a bugetului alocat unei manastiri din Grecia. Probabil ca rugaciunile acestora vor trimite mana cereasca in casele celor consemnati la domiciliu.

Cei ce ne conduc stiau ce presupune existenta unui site pe care intreprinzatorii ar fi trebuit sa depuna cereri de finantare dar l-au lansat oricum subdimensionat pentru ca nu vor ca fondurile alea sa ajunga chiar la oricine. Daca presupunem ca au fost in stare sa faca un site functional intr-o luna ce putem spune despre site-urile nelansate sau nefunctionale de pana acum la a caror dezvoltare se lucreaza cu anii?

Cei ce ne conduc stiu de asemenea ce conditii trebuie indepline pentru ca un studiu de fezabilitate sa nu fie o pierdere de bani.

Exemplele pot continua. Daca cei care ne conduc stiu ce fac, toate disfunctionalitatile din ultimii, sa fim indulgenti, 20 de ani nu reprezinta costuri suplimentare datorate unor rotite ruginite dintr-un mecanism ineficient si, mecanismul este uns exact asa cum trebuie pentru a extrage resurse de la populatie catre o elita bine aleasa.

Pentru ca tot sarbatorim Pastile sa ne aducem aminte ca pana si iertarea divina are o limita; Isus a spus „Iarta-i, Doamne, ca NU stiu ce fac!”. Asa ca, nestimati politicieni, sunteti siguri ca vreti sa credem ca stiti ce faceti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *