Open your eyes, free your mind

Romania, o tara crestin-neortoxa (I)

Ma dispera insistenta cu care BOR si fundamentalistii ortodocsi se reped sa declare Romania o tara crestin ortodoxa. Bigotismul si inconsecventa acestor mamifere neevoluate sunt exasperante. Daca le spui ca puscariile sunt pline de crestini ortodocsi se grabesc sa-ti spuna ca aceia nu sunt crestini-ortodocsi adevarati. Pai atunci hai sa folosim aceasta premisa si sa vedem la ce concluzie ajungem.

De Paste, am asistat la slujba religioasa alaturi de cativa prieteni. In grupul de 6 din care am facut parte, alaturi de mine, ateul, mai era un deist. Ma gandesc cati alti sceptici cu privire la asertiunile crestinismului au fost in multime. Amandoi am fost “marcati” la recensamant ca si crestini-ortodocsi. Evident nu suntem din “cei adevarati”, nici macar din cei falsi. In curtea bisericii o multime de crestin-ortodocsi s-au inghesuit sa ia lumina cat mai repede si sa plece la discoteca sau la o bauta in casele rudelor. Evident nici acestia nu erau crestini adevarati. Iar grosul populatiei nu s-a sinchisit nici macar sa vina la slujba. Daca nici de Paste si de Craciun un mergi la biserica in mod sigur nu esti un crestin adevarat. O ruda mi-a spus uitandu-se la circul cu datul luminii prin barci si avioane ca asta un e credinta, credinta inseamna “sa nu dai in cap, sa nu furi si sa fii corect”. O alta ruda crestin ortodoxa citeste fara probleme lucrari scrise de Ellen G. White si spune ca ea si nu BOR alege ce sa creada si ce nu. Evident, bietii oameni, desi se considera crestini ortodocsi, nu stiu ca fundamentalistii s-ar dezice de el cu prima ocazie, dar ii folosesc doar ca sa iasa la numaratoare.

Romania e o tara crestin ortodoxa doar cand politicienii si popii vor sa-si concretizeze pasiunile politice. Cand un politician vrea voturi vorbeste cu “crestin-ortodocsii”. Sau cu BOR care-i da un purtator de cuvant prin bisericile crestin-ortodoxe. Cand BOR vrea sa impuna religia in scoli, vorbeste despre poporul roaman crestin-ortodox. Sau ii intreaba pe politicieni de ce nu fac vointa acestui popor crestin-ortodox. In restul timpului Romania e o tara crestin-neortodoxa. O tara care merge in deriva, uitata de politicieni, preoti si Dumnezeu. Dar cu un popor violat permanent de incompetenta politicienilor, fariseismul preotilor, cu acordul tacit al unui zeu inchipuit.

Romanii sunt ortodocsii nu dupa cum hotaraste Dumnezeu (fiintele inexistente un pot lua hotarari) ci dupa cum li se scoala preotilor sub sutana si politicienilor in timpul viselor erotico-electorale. Iar acum, visele de preamarire a ambelor tabere de lipitori (politicienii si popii) se contopesc mai puternic ca niciodata. Politicienii si Biserica Ortodoxa Romana ne vor prosti, inculti, bolnavi si in genunchi. Pentru ca noi contribuim cu bani la bugetul bunastarii lor personale.

2 Responses to “Romania, o tara crestin-neortoxa (I)”

  1. Kolaps spune:

    Ca deist,sau liber-cugetator, ma simt mult mai apropiat de un ateu decat de un „credincios”.Singura deosebire e ca totusi cred ca acolo exista CEVA…

Lasa un comentariu