Romania are nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului

Cat mai urgent. Si nu doar de Catedrala Mantuirii Neamului. De inca sute, mii sau chiar zeci de mii de copii in miniatura. Romania are nevoie urgent sa dubleze numarul de biserici. Asta o spune un ateu.

E singura solutie pentru a scapa Romania si romanii de cea mai mare povara care apasa asupra spiritului nostru: ortodoxia. Avem nevoie ca Biserica sa fie atat de prezenta in viata oamenilor incat singura reactie umana sa fie greata.

Avem nevoie de bisericii construite la 10 metri de fiecare bloc pentru ca atunci cand vedem un preot sa vomitam de scarba tot ce-am mancat in ultimele 3 zile.

Avem nevoie de cati mai multi politicieni ctitori de bisericii din fonduri publice pentru ca sa invatam sa nu mai dam 2 bani pe politicienii care-si fac cruce si jura cu mana pe biblie ca vor servi aceasta patrie.

Avem nevoie de cat mai multe biserici noi  construite in curtile vechi ale spitalelor ne-modernizate de zeci de ani in care sa moara din ce in ce mai multi ca sa invatam ca cresterea sperantei de viata se datoreaza celor care nu freaca mataniile zi de zi.

Avem nevoie de cat mai multi bebelusi morti in cadelnita in timpul slujbei de botez ca sa invatam ca desteptii carora le incredintam viata vesnica sunt de fapt doar „boii baltii”.

Avem nevoie de cat mai multe biserici ca in cazul in care ne vom destepta sa ramana drept monumente ale prostiei, urme vizibile la tot pasul ale ignorantei si prostiei de care parintii si stramosii nostri au dat dovada.

Avem nevoie ca Guvernul sa dea banii de pensie si somaj in administrare Bisericii Ortodoxe si sa vedem oameni in sutana la sedintele guvernului. Avem nevoie ca BOR sa preia conducerea tarii, sa confiste rezerva de aur a BNR ca sa poleiasca toate turlele bisericilor din tara.

Avem nevoie de toate astea ca sa ajungem acolo unde „mai rau de atat nu se poate”. Avem nevoie sa intram cu totul, din nou, in Evul Mediu. Nu cred ca e alta sansa pentru aceasta tara.

10 comentarii la „Romania are nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului”

 1. Ai uitat să zici despre avorturi…, oh, dar se pare că avem destule…vreo 25 de milioane. Vai logosferto, avorturile au scăpat mii de bebeluși de la înecare prin botez. Bravo raționalii tatii.

 2. @Manfred
  Deci a distruge un embrion fara constiinta la cateva saptamani si a arunca pe apa sambetei „efortul” depus de parinti pentru a produce acel embrion este egal cu a distruge un copil cu toate organele de simt dezvoltate si care este rezultat a 9 luni de eforturi?
  Dupa logica ta, atunci cand iti faci o omleta e ca si cum ai taia beragata unui porc.
  Esti sigur ca ai gandit cu creierul sau ti-a fost asa frica ca Bau-Baul (voi ii ziceti Yehova) o sa te pedepseasca daca nu iei atitudine incat te-ai simtit obligat sa debitezi ceva… orice?

 3. @Egg
  Gata, m-ai convins.
  „Liberte, egalite, fraternite!”
  Tu fă rost de guillotines iar eu îți aduc clienți. Să nu spui acu’ că și asta-i din evu’ mediu.

 4. @Logosfera
  Iarta-l pe Manfred ca nu stie ce spune. Nu se gandeste la cele 20% din sarcini care sunt terminate prin avort spontan (Dzeu a produs cele mai multe avorturi pana acum) sau la mecanismele ineficiente de reproducere (create de un Dzeu perfect, sa nu uitam) care necesita ca milioane de spermatozoizi si ovule sa moara inutil.

 5. @Manfred
  Scuza nu tine, erau avorturi spontane si inainte de aparitia pipulei. Si copii morti la nastere. Stiu, erau pedepsiti pentru pacatele parintilor. Scuze, peste scuze. Asa-i cand n-ai coloana vertebrala si ti-e frica de Bau Bau. Ii gasesti scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *