2 responses

 1. Tio
  4 iunie 2010

  DA, sint mai multe dar apartin de credinta „cea drepta” šŸ˜‰

  P.S. Imi place site-ul, scrisul si tonul…cu o exceptie:referirile negative la adresa romanilor.
  Ai pomenit aici de „sindromul Stockholm”…si chiar daca e greu sa intelegi (sau sa accepti) un astfel de fenomen… sa nu uitam ca cei care ar suferi de un astfel de sindrom sint totusi victime. Nu pot acuza victime.

  Asta a fost valabil pina acum…. Acum exista conditii pt o schimbare. Din pacate toti romanii care au reusit sa evadeze din inchisoare mentala care e Romania sint incapabili de empatie si actiune. Fiecare, pina la ultimul, locuieste singur pe cite o insula numita „Blog”. Niciunul nu stie sa inoate šŸ˜‰

  Răspunde

 2. logosfera
  4 iunie 2010

  Cateodata si zic ca romanii sunt victime si ca n-ar trebui sa-i consider vinovati. Sunt insa lucruri pe care un om le poate controla si lucruri pe care nu le poate controla, iar asta determina cat de vinovat sau victima este o persoana.

  Atunci cand nu poti controla lucrurile care ti se intampla poti fi victima. Cum as putea insa sai consider victime pe acei pensionari care au votat impotriva vointei propriilor copii (pensionarii au votat in majoritate covarsitoare cu Basescu desi tineri l-au vrut pe Antonescu; chiar maica-mea a facut asta desi am incercat s-o conving altfel)? Cum as putea sa-i consider victime pe cei care pusi sa aleaga intre National Geographic si OTV aleg OTV-ul? Astea sunt chestiuni banale… nu vorbesc aici de nuante subtile.

  Legat de romani, cea mai mare problema a lor e ca sunt crestini. De la asta li se trage obedienta, lipsa de initiativa, lipsa de revolta impotriva imoralitatii (aceeasi problema e si in alte tari crestine, insa acolo efectele nu se vad datorita nivelului diferit de dezvoltare economica). Cum as putea sa-i consider victime pe cei care isi cumpara bilet la loterie, dar nu castiga?
  http://www.logosfera.ro/2010/03/viata-ca-o-loterie/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top
mobile desktop