Religia pacii in razboi cu yoga

In Malaezia islamica relaxarea prin tehnici yoga a fost interzisa. In creierul fundamentalistilor islamici probabil ca zicala „Daca vrei pace pregateste-te de razboi” se traduce prin „Daca vrei pace porneste razboi”. Lista disonantelor cognitive provocate de religie s-a imbogatit.

Pentru fundamentalistii nostrii ortodocsi mentionez ca stiu ca religia „adevarata” este ortodoxia. Din cate stiu ortodocsi de frunte considera yoga o activitate diavoleasca. Pe de alta parte, indreptarul de spovedanie nu infiereaza practica yoga.

Asa incat daca esti crestin te intreb in care Isus crezi: cel care infiereaza yoga sau in cel care este tolerant cu practica yoga? Inainte sa raspunzi insa tine minte de pariul lui Pascal: „Daca crezi in Dumnezeul care infiereaza yoga atunci vei primi viata vesnica, daca nu vei arde in Iad”. Sau era vorba despre Dumnezeul care tolereaza yoga?

2 comentarii la „Religia pacii in razboi cu yoga”

  1. eu zic mai bine sa intrebi persoanele care vorbesc si mai ales critica yoga (atentie : sunt apoi mai multe feluri de yoga) daca au citit vreodata una sau mai multe carti de la cap la coada despre yoga

    nu ar fi rau sa ne deschidem orizontul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *