Reductio Ad Hitlerum: Rosia Montana

Si ofiterii SS doreau doar sa munceasca, dar doar Hitler ii angaja.

Si tortionarii comunisti doreau doar sa munceasca, dar doar Securitatea ii angaja.

Si preotii care cer 50 de lei pentru sfintirea unei farfurii de coliva doresc doar sa munceasca, dar nu stiu sa faca altceva decat sa se imbrace cu haine aurite si sa bolboroseasca povesti nemuritoare.

Si Boc vrea doar sa munceasca, dar doar Basescu il vrea de angajat.

13 comentarii la „Reductio Ad Hitlerum: Rosia Montana”

  1. Hai sa nu exageram. Daca incercam sa gandim un pic obiectiv, vom putea realiza ca intr-adevar lipsa locurilor de munca in Romania este una destul de grava si alarmanta, de aceea statul ar trebui sa ia atitudine!

    1. 1. De ce trebuie sa ia statul atitudine in cazul Rosia Montana si nu in alte cazuri? Spre exemplu de ce nu pompeaza statul mai multi bani in CFR? Statul are resurse financiare limitate daca ii ajuta pe cei din Rosia Montana nu-i ajuta pe cei din Viseul de Sus. Sau aia nu vor sa munceasca? Dupa 20 de ani in care statul a tot luat atitudine si suntem in rahatul in care suntem noi inca ne dorim ca statul sa ia atitudine?
      2. Ce se intampla peste 20 de ani cand muntii aia vor fi transformati intr-un lac de cianura? Bingo! Cei din Rosia Montana fie vor muri de foame fie vor pleca de acolo. Atunci vom pune pe strazi afise cu lacul de cianura si vom scrie mare „Oamenii de la Rosia Montana au vrut doar sa munceasca”

  2. La Roșia Montană politicienii au declarat zona monoindustrială sau ceva de genul, adică singurele activități care se pot desfășura legal sunnt cele de minerit, de-aia stau ăia în sărăcie lucie, că Gabriel Corporation a dat bani crei acolo ca să poată sa fure aurul ăla. A explicat Moise Guran faza asta la emisiunea lui acu’ vreo 2-3 săptămâni, dacă n-o fi și mai mult.

  3. Aurul de acolo numai belele ne-a adus. Primi care l-au vrut au fost romanii care au venit si au inceput sa ia. Plus ca daca-l scoatem de acolo, zona nu va mai prezenta interes pentru altii din punctul asta de vedere. Nu mai spun de beneficiul pe termen scurt si mediu al Romaniei de a-si finanta programele de tip mafiot ale conducerii care vor avea deodata noi surse de furat, dar pe langa asta vor „manca” si firmulite mai mici de acolo, nu cat crocodilii, dar vor manca. Aurul de acolo aduce si bune si rele, dar parca mai mult bine. Un raport 51-49% as zice. Oricum, decat deloc, mai bine sa fie.

    Totusi ce ma revolta este ca nu se gasesc cateva milioane de euro de la bogatii Romaniei care sa investeasca in tehnologie si in creiere si sa extraga de acolo companii romanesti. De ce tocmai canadienii? Bineinteles sunt interese (si probabil spagi sau promisiuni politice) mari, iar zona este ca un lighean cu turte si cine intinde mana spre el este fript peste degete.

  4. Referitor la reclame: ele fac parte dintr-o campanie de spalare de creieri a multimii. Probabil canadienii cred ca romanii se vor revolta daca incearca ceva fara sa-i „pregateasca” inainte. Eu cred ca se vor revolta cateva organizatii de protectia mediului. In rest, tot romanul va sta ca molusca in fotoliu si va urmari cuminte serialul preferat.

    Revenind la reclame. Nu pot sa inteleg cum un bunic care a tras 50 de ani in mina, ii doreste nepotului acelasi lucru, in loc sa-i ureze sa-i mearga bine pe plantatia de capsuni (care e mult mai safe) si sa vina acasa cu un Audi a’ses.

  5. Cât de tâmpiţi putem fi? Oare nu sună suficient de relevant? Nu ne spun clar prin reclama ce ni se rezervă? „Oamenii din Roşia Montană nu-şi doresc decât să muncească”, adică sa fie sclavi pe propriul lor pământ. Ce obţine statul român?

  6. hahaha
    corect
    ce sa zic, imi dau lacrimile, deja mi-am sters o lacrima de pe obraz, fix de aia nu mai pot eu ca o mana de oameni, aia care au mai ramas si care nu au fost alungati de stat din Rosia Montana (prin declararea zonei ca mono-industriala si alungarea , astfe, a oricaror investitori sau initiative alternative din zona) ar vrea sa munceasca in mina ; plus ca nu toti de acolo vor asta, stim ca sunt o buna parte care se opun „proiectului” RMGC, cei adunati in asociatii gen Alburnus Maior, etc , si care se descurca cu munca pamantului, cresterea animalelor, si iata ca le e bine si asa, nu mor de foame.
    Dar sa revin: daca pe stat l-ar procupa vezi doamne lipsa locurilor de munca, ar fi luat macar o masura buna in tara asta, dar ce mirare: nu a facut nimic bun, situatia locurilor de munca e dezastruoasa in toata tara, chiar in aglomerarile urbane. Asa ca problema Rosiei Montane e minora daca o comparam cu a altor localitati.
    Deci fix de acolo trebuie inceput sa se ia taurul de coarne de catre stat, de la problema Rosiei Montane 🙂 hahaha. Si ca sa vezi, taman de acolo unde se vrea exploatarea ordinara a aurului prin metode criminale cu cianura, ba mai mult, cu o cantiatae enorma de cianura, ceva de neimaginat pt o minte sanatoasa. Hai sa distrugem Apusenii, ca sa dam de lucru la vreo 200-300 oameni; si nu orice munca, ci munca necalificata, de miner.
    Adevarul e ca sunt ff multi bani in joc, that’s the plain truth; daca au ajuns ei sa manipuleze o intreaga clasa politica, sa cumpere la pachet toata presa mainstreram din Romania, de nu scoate nici un post TV sau ziar un cuvintel contra RMGC, nici macar despre manifestarile organizate de cei ce se opun exploatarii..ce sa mai zici..curata libertate a presei..ar fi multe, prea multe de spus…

    1. Pe mine ma mira ca de atatia ani RMGC tot se zbate sa-i fie aprobat proiectul si tot pompeaza bani in campanii media. Daca erau atat de siguri ca proiectul le iese (pentru ca au mituit suficienti politicieni) cand au inceput primele campanii ar fi trebuit sa inceapa deja proiectul. Dar asta nu se intampla. Fie afacerea e atat de profitabila incat mai merita sa se zbata platind doar pduplicitari fie sunt incompetenti.

      1. Proiectul e aprobat deja de multa vreme, chiar daca nu oficial. Cei de la RMGC probabil cred ca au de a face cu oameni de pe la ei care se revolta la prima miscare gresita (sau de la a treia incolo, ca n-or fi canadienii prea prea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *