Prostia zilei: Lumanarea e obiect de cult

Cum, nu stiai? Ma rog, teoria conform careia lumanarea e obiect de cult nu are valabilitate universala ci e un „adevar” botosanean. Deocamdata… pentru ca religia si statul si-au dat mana ca ne priveze de libertati si de drepturi. Maine-poimaine ne vom trezi ca guvernul legifereaza la nivel national taxa pe cruciulita (cine are cruciulita la gat plateste taxa) si apoi biserica sa pedepseasca cu sute de matanii ce cei care nu poarta.

Politistii botosaneni cu mare frica de Dumnezeu s-au si grabit sa raspunda sesizarii Protopopiatului asa ca intrebarea care se pune e urmatoarea „Daca lumanarea e obiect de cult, politistul e cap de creta?”

6 comentarii la „Prostia zilei: Lumanarea e obiect de cult”

 1. Am dat peste un video in care criticai tezele lui Plesu vizavi de religie, din cate am reusit sa intelg(sper ca am reusit)esti impotriva religiozitatii ca manifest de control, insa care de fapt este categoria religiosului si religiei ca atare pentru tine, teritorialitatea conceptuala pe care te afli nu mi-e cunoscuta, insa mi-e f.interesant cum percepi tu religia? este o viziune nitzscheana sau una proprie, daca cea de-a doua atunci chiar mi-as dori sa aflu cum arata.
  PS ai un speech destul de bun, sper ca e asa nu doar in fata camerei de luat vederi 🙂

 2. Foarte amuzant lucrul ce l-ai spus „cine are cruciulita la gat plateste taxa”, dar nu este logic, daca ar fi fost asa insemna ca statul si Biserica nu s-ar fi dat mana caci ar fi trebuit sa nu plateasca taxa cei ce poarta cruce, si invers, Doamne ce taxe ar fi trebuit sa plateasca Patriarhul, daca era dupa cum spuneai :)))))

 3. @Marius
  Deci tu crezi ca nu ar fi rentabil ca patriarhul sa plateasca 10RON pentru fiecare cruciulita care-o poarta la gat… Sa zicem inmultit cu 100… adica 1000 de ron in schimbul miliardelor care le primeste de la bugetul statului.
  Hm… asta e logic pentru tine?

 4. @Ira

  Din pacate nu l-am citit pe Nietzche, iar toata pregatirea mea filozofica (daca-i pot spune asa) se rezuma la ascultarea unor lecturi despre „istoria conceptelor filozofice”.

  Sunt convins insa ca nu spun nimic nou ceea ce ma face sa ma intreb, uneori, de ce tin blogul asta. 🙂

 5. Eu nu am interpretat acest cuvant in felul in care l-ai interpretet tu, si cred ca am facut mai bine…Caci decat sa platesti o cruce si taxa pentru ca o porti, mai bine 100 de metanii pe care nimeni nu te poate verifica daca le faci ( doar cugatul si incazul in care esti ateu sigur ce faci si in plus :))) )

 6. Eu nu am interpretat acest cuvant in felul in care l-ai interpretet tu, si cred ca am facut mai bine…Caci decat sa platesti o cruce si taxa pentru ca o porti, mai bine 100 de metanii pe care nimeni nu te poate verifica daca le faci ( doar cugetul si incazul in care esti ateu sigur ca faci si in plus :))) ) imi cer scuze ca am postat de iar comentariu dar din graba am scris cateva cuvinte gresit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *