Prostia zilei: constructia de biserici ne scoate din criza

Intr-un comunicat de presa Patriarhia Romana mananca cacat.

În plus, continuarea lucrărilor de construire a bisericilor, ca şi începerea construirii altora, asigură noi locuri de muncă şi combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate socială.

Si constructia de lacasuri in care preotii sunt obligati sa manince cacat (la propriu) asigura locuri de munca. Si combate si individualismul preotilor. Trecem si asta pe lista de masuri anti-criza?

Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se „autodemoleze”, ajungând la deznădejde sau la dezumanizare.

Solidaritatea si cooperarea intre credinciosi se poate face si prin spalare pe creier (d’aia sunt uniti in cuget si-n simtiri toti crestinii ortodocsi romani verzi). Avand in vedere ca preotii statu 24/24 langa lacase de cult viata lor spirituala ar trebui sa fie atat de intarita incat ar putea sa depaseasca fluierand criza spirituala a poporului roman generata de constructia de spitale sau scoli (spre exemplu) in locul lacaselor de indoctrinare.

Viaţa spirituală intensă este izvor puternic pentru cooperare şi solidaritate socială, deoarece pe lângă majoritatea lăcaşurilor de cult aflate în construcţie sunt prevăzute a funcţiona de asemenea centre social-filantropice şi culturale ale căror principali beneficiari vor fi copiii (ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate), persoanele vârstnice singure sau alte categorii defavorizate din comunitatea respectivă.

„Sunt prevazute a functiona…”. Tot asa cum Guvernul e prevazut a respecta legile, sau tot asa cum e prevazut ca Statul sa nu formeze o alianta mafiota cu Biserica. Nu-i mai bine sa se construiasca direct centrele filantropice, fara cladirea spalatoare de creiere aferenta?

Intrebare de 10 puncte: Daca viermii in sutana sunt facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu atunci Dumnezeu e un vierme?

PS (la sugestia lu’ Zergu’): Stimati concetateni crestini, de fiecare data cand va declarati crestin-ortodox dati votul dumneavoastra BOR pentru a-si continua comportamentul mafiot. La referendum (si in public) declarati-va crestin nereligios daca vreti ca abuzurile BOR sa inceteze.

4 comentarii la „Prostia zilei: constructia de biserici ne scoate din criza”

  1. Eu zic ca la sfârșitul unui articol de genul ăsta să arunci sugestia credincioșilor ortodocși să se declare „fără religie”, dacă nu sunt de acord cu ce face BOR. Oricum, dacă-s de acord trebuie să-și taie venele.

  2. Ei, n-ai inteles tu ce au vrut parazitii de popi sa spuna. Au vrut sa spuna ca constructia de biserici ne poate scoate din criza astfel – ajungand foarte credinciosi in dumnezeu, o sa incepem sa incurcam realitatea cu halucinatiile despre rai, si astfel viata nu va mai apare ca fiind intr-o criza, ci un rai total.

  3. ce nu ne zic astia de la BOR e ca populatia o sa aiba nevoie de mai multe biserici. Pai cand o sa inceapa pensionarii sa moara pe capete de foame.. cine le mai face pomana daca nu se mai construiesc biserici si lacase de cult? Eu cred ca e un MasterPLan 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *