Prosti sau nemernici

Sambata. Ora 13:00. Parcul Titan, sector 3. Lume multa, copii si mai multi. Soare, verdeata, vant slab. Pe scurt, toate conditiile ca sa uiti cateva clipe de grijile cotidiene. Doar ca, primaria a autorizat desfasurarea unui eveniment in parc; promovarea unor chiuvete ecologice, sau ceva de genul. Oamenii au montat in apropierea parcului cateva de obiecte, au pus niste baloane, cum se face in mod normal.

Anormal e ca incep masinile sa curga pe strazile parcului, ziceai ca-i vreo nunta princiara sau iesise Base la plimbare. Nu va ganditi la vreo duba pentru carat materiale grele, nu, e vorba de autoturisme. Trece una, mai trece si-un taxi, se intoarce una. La un moment dat,  de o zona intens de copii , se apropie o masina populata care claxoneaza. Era greu sa mearga nitel mai incet; plus de asta timpul costa bani asa ca femeia se grabea.

Cineva o intreba daca era nevoie sa claxoneze in conditiile in care circula pe o alee intr-un parc. Femeia de la volan se „scuza” ca nu putea sa care materialele de la eveniment si ca a claxonat ca sa fim atenti. 2 femei intr-o masina goala (nu era nimic pe bancheta din spate), urmate de o alta masina la fel de goala urmau o alta masina goala (am vazut doar banchetele din spate, ma indoiesc ca portbagajele erau pline) pentru ca se intorceau de la eveniment. Tipul ii raspunde ca nu e problema lui ca au avut ei eveniment. Raspunsul prompt care-i statea probabil pe limba femeii inca de cand a claxonat „Avem autorizatie de la primarie”.

Uau. Pentru ca functionarii din primarie n-au timp sau chef sa intrebe organizatorii unui eveniment „Pentru ce pula noastra va trebuie voua 5 autorizatii de plimbare cu masina prin parc?”, inseamna ca, temporar, organizatorii evenimentului autorizat de primarie se pot considera Adrian Nastase in ferma de la Corbu.

Oamenii respectivi fie cred ca daca primaria iti da autorizatie sa futi oamenii in cur, atunci e musai s-o faci si atunci sunt prosti, fie au sarit in sus de bucurie ca autorizatia le va da dreptul de futut oamenii in cur si atunci sunt niste nemernici. E atat de simplu.

Am vazut ca acest sindrom este foarte frecvent printre membri acestei natii. E o rotita in creierul romanesc care cere insistent posesorului sa-si satisfaca orgoliul de a-i fi recunoscuta existenta de catre ceilalti membri ai societatii. „Uita-te la mine, sunt aici!” urla din toti raruchii sufletul romanului. De cele mai multe ori trecem indiferenti asa ca sufletul omului continua „Da-te bah la o parte ca mi-a dat primaria autorizatie! Ah, acum ma vezi? Vezi ca se poate!”. Victoria e totala; omul primeste confirmarea existentei si, mai ales, a importantei lui.

Ma intreb daca nu cumva e ceva profund crestinesc in tabloul asta dezgustator. In fond, romanii au prententia ca insusi Dumnezeu ii aude cand striga „Uita-te la mine, sunt aici!”. Atunci de ce niste puleti umblatori ar trebui sa treaca prin viata fara sa le acorde o secunda de atentie?

Cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc tuturor celor care au avut ocazia sa ma futa in cur si n-au facut-o. Desi pe multi nu va cunosc, aveti parte de toata stima mea. Tineti-o tot asa!

PS: O rugaminte pentru feminaziste: daca coordonatoarea/organizatoarea evenimentului (cred, pentru ca avea cea mai buna masina din cele care s-au perindat pe acolo) este una din femeile de succes cu care va mandriti, va rog s-o luati acasa si sa v-o bagati in cur.

2 comentarii la „Prosti sau nemernici”

  1. A fost mult prea civilizata interactiunea, cred eu. Sunt situatii in care discutia nu mai ajunge la „Avem autorizatie”, pentru ca nu trece de partea de „Iesi in momentul asta din masina!”.

    1. Eh… nu e frumos, era o femeie la volan si nu e voie sa te rastesi la o femeie. Daca era un barbat, sigur, puteai sa-i dai cu bata peste tibie dar asa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *