Profetii despre Dinu Patriciu

La inceput de an e obiceiul sa incercam sa intuim ce ne asteapta. Multi bloggeri au incercat previziuni despre evolutia economiei si scenei politice romanesti. Eu voi fi mai modest si voi incerca sa fac (doar) o previziune pentru 2011 legata de evolutia etatistului din spatele PNL, Dinu Patriciu.

Cred ca Dinu Patriciu mizeaza pe aparitia unei crize alimentare in 2011 sau 2012. Anul 2011 ni-l va aduce in viata economica pe „fermierul” Dinu Patriciu. Pe ce ma bazez:

  1. Dinu Patriciu a afirmat deja ca statul trebuie sa investeasca in agricultura. Pana acum, ajutorul statului a fost determinant in „succesul” afacerilor lui Dinu Patriciu. Imi si imaginez un parteneriat Patriciu-Stat in care Patriciu cumpara teren ieftin (acum e un moment prielnic pentru asta) iar statul „ajuta” la construirea infrastructurii de irigatii.
  2. Presa a inceput campania de paranoidizare a populatie. Stirile Pro TV au prezentat recent faptul ca suntem invadati de investitori arabi care vor sa ne ia pamantul roditor. Anul acesta vom vedea reaparitia lozincii „Nu ne vindem tara”, pretext cu care statul va ajuta „investitorii autohtoni”. Sunt convins ca Dinu Patriciu va fi printre acestia.
  3. Lantul de magazine mic.ro il va ajuta pe Dinu Patriciu sa fie omni-prezent pe piata daca pariul se dovedeste castigator. Hypermarketurile sunt rentabile daca exista abundenta de marfuri. Altfel, in conditiile unei penurii de produse alimentare, magazinele de cartier vor avea clienti. Ca paranteza, si lantul MegaImage se extinde desi magazinele noi deschise sunt din ce in ce mai mici.

5 comentarii la „Profetii despre Dinu Patriciu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *