Politicienii cand se pun in genunchi?

In absolut toate tarile care au reusit sa tina in frau raspandirea COVID19 a existat o colaborare intre stat si cetateni. Si nu vorbesc aici de ordine din partea statului si obedienta din partea cetatenilor ci o colaborare care a inceput inainte de declansarea crizei. Cetatenii din Singapore si Taiwan nu s-au trezit intr-o dimineata ca o clasa politica dezinteresata in ultimii 10 ani le da ordine scotand tancurile pe strada. Nu, clasa politica din acele tari a avut grija sa angajeze specialisti la conducerea grupurilor de criza, care la randul lor au implementat niste programe de actiune astfel incat cand a venit pandemia, specialistii stiau ce e de facut iar populatia era increzatoare ca specialistii stiu ce fac. Acolo e vorba de incredere si respect reciproc.

Nu e cazul Romaniei, unde clasa politica nici macar pe perioada pandemiei nu se opreste din furat. Nu este vorba de aplatizarea nici unei curbe aici. E vorba de mascarea incompetentei crase care domina toate palierele birocratiei Romanesti. Paturile din spitale sunt mereu la limita, nu pot face nici macar unei cresteri de 5-10% in numarul de bolnavi. Stocurile de masti, combinezoane, solutii de dezinfectare pentru situatii critice sunt ZERO. Spitalele sunt conduse de slugi ale diversilor baroni, conti sau tartori locali. Colegiul Medicilor a gasit circa zero cazuri de incompetenta in domeniul asta care musteste de spagari.

Poti avea pretentii ca asistentii si personalul auxiliar sa fie profesionisti cand directorul spitalului este cel care-i infecteaza pe toti? Acum cu COVID19, si in ultimii ani cu sictir, incompetenta si nepasare.

Increderea se castiga, nu se primeste niciodata gratuit. Mai ales cand, timp de 30 de ani, 2 gasti de mafioti se perinda pe la putere dand vina permanent pe „greaua mostenire”.

Nestimati politicieni, lucrurile sunt simple. Nu avem incredere in cifrele pe care le transmiteti, in imaginile pe care ni le aratati, in textele pe care le recitati in conferinte de presa. De cel putin 15 ani nu mai meritati increderea noastra. Daca vreti sa schimbati asta trebuie sa va puneti in genunchi (vezi femeia care se pune in genunchi in fata organului de control pentru ca iesise cu cainele in fata blocului si ala vroia sa-i dea amenda) si sa va cereti iertare fiecarui om care a trebuit sa intre in somaj tehnic, fiecarei firme care a trebuit sa inchida obloanele, fiecarui medic sau asistenta ce au trebuit sa suporte ordinele unor slinosi fara suflet si fara minte, fiecarui individ umilit la ghiseele din institutiile conduse de amantele si amantii amantelor voastre. Si sa va schimbati modul de lucru. ACUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *