Ultima-i creatie e promovata pe hotnews cu banner pe care scrie
In loc sa spui, savant: „uite cum stau lucrurile!“, spui: „hai mai bine sa-ti spun o poveste“
E adevarat ca dl. Plesu nu stie cum stau lucrurile caci e nevoie de creier si, mai mult decat atat, de transpiratie mentala ca sa intelegi cum merge Universul asa ca dlui Plesu nu-i ramane decat, precum vulpii care nu ajunge la struguri,sa se mandreasca cu calitatile sale de povestitor. Istoria crestinismului e plina de destepti care credeau ca povestile sunt mai bune decat adevarul, incepand chiar cu parintele istoriei crestine, Sfantul Mare Mincinos Eusebiu.
Deci, stimati crestini, ramane cum a zis Plesu: daca vreti povesti duceti-va la Biblie, daca vreti adevarul, cautati-l in alta parte. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de filmul „Filantropica” si al sau „Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic” si sa-l banui pe dl. Plesu ca doar cerseste niste banuti albi pentru zile negre caci prea se nimeri Craciunul cand s-a hotarat cel mai greu intelectual al natiei sa-si lanseze cartulia de povesti nemuritoare.
Esti rau. Face si omu’ parale albe pentu 21 decembrie. Pacat ca data asta e in biblia altora. Biblia pervertita dar totusi biblie.
Si catre cine ar trebui sa tindem ca idoli? Catre Becali? Catre Oana Zavoranu? Catre Bianca? Bote?
Saraca trebuie sa fie lumea in care ai de ales doar intre Becali si Plesu. Din fericire eu traiesc in alta lume.
„Nu va inghesuiti la povesti, va oferim noi adevarul gol-golut!” Care adevar? Incercati in orice biblioteca si veti vedea ca dati peste povesti stiintifice cu o glazura matematica foarte eleganta. Va recomand calduros povestea treimii cuarcice nedespartite, dar neamestecate. Sau povestea supercorzilor. Sau, de ce nu, chiar povestea „istoriilor alternative”.
Eu chiar n-am o problema cu Plesu, cu-atat mai putin cu eseistica lui. Am insa o problema cand omul afirma „adevaruri stiintifice”. Din textul citat de tine (textul la care ducea bannerul), am observat o problema chiar in primul paragraf:
„Exista intrebari carora li se poate raspunde prompt si pertinent. De la cele ale experientei curente (Ce numar porti la pantofi?), pana la cele ale expertizei stiintifice (Ce este legea gravitatiei?)”
Sunt foarte curios care este raspunsul prompt si pertinent la ultima intrebare!
Numai Plesu si Dumnezeu stiu.
Dl. Pleșu se lovește din nou…iar 🙂
Cine îşi mai permite astăzi luxul de a citi, în linişte, Pentateuhul, Cărţile Regilor, Cronicile, Psalmii, Proverbele, Ecleziastul şi marea literatură profetică, de la Osea la Daniel? Or lucrarea de faţă oferă un «extract» edificator din fluviul uriaş al literaturii vechi-testamentare, pentru uzul celor prea grăbiţi, prea ocupaţi, prea obosiţi, ca să aspire la o cuprindere integrală a textului. Evident, cunoaşterea unei părţi nu înlocuieşte cunoaşterea ansamblului, dar poate măcar să dea o idee despre el şi să stîrnească oarecare curiozitate. Şi, în orice caz, poate readuce în memorie reperele lui cardinale.
http://www.humanitas.ro/humanitas/cele-mai-frumoase-povestiri-din-biblie
LOL. Plesu, acest „Reader’s Digest” al literaturii apologetice.