Picatura plina a paharului se inturceste

Omul care a renuntat la Realitatea TV se intoarce. Robert Turcescu si-a declinat relatia cu realitatea in general atunci cand a spus ca el refuza sa creada ceva pentru ca pur si simplu nu-i place. Individul, aflat in emisiunea lui Mandruta, a avut pur si simplu atitudinea lui Cyfer (personajul din Matrix) ca musca dintr-o friptura si se bucura de existenta acesteia desi stia ca friptura respectiva nu exista.

Si cum putea incepe mai bine emisiunea „100% prostie” decat avandu-l ca invitat pe Dan Puric. Avand in vedere atitudinea lui Turcescu fata de realitate ne putem face o parere despre Dan Puric, dupa principiul „cine se aseamana se aduna”. Poate si creierul lui Dan Puric este plin de inteligenta pe cat de plin era paharul cu o picatura pe fund, pahar ce-l umplea de optimism pe Turcescu.

Ce virtuti prezinta atitudinea lui Turcescu fata de realitate? Cum poate aceasta non-lumina a lipsei de cunoastere sa ne ghideze in ceata ideologiilor politice si economice, in universul manipularilor politice? Credinta oarba a lui Turcescu in refuzul realitatii, probabil un reflex involuntar al credintei oarbe in „cartile sfinte” ale „religiei stramosesti”, este la fel de admirabila precum credinta oarba in… orice. Fie Turcescu e un „erou” pentru ca se uita la un rahat si creade ca e o friptura zemoasa (pentru ca nu-i place ideea ca ceea ce vede e un rahat), fie Puric va manca 100% rahat pe parcursul emisiunii iar Turcescu va prefera sa creada ca de fapt Puric vomita pietre pretioase.

5 comentarii la „Picatura plina a paharului se inturceste”

  1. E o vorba „cine stie face, cine nu, ii invata pe altii”. Sacrificiul de sine poate fi laudabil in unele cazuri. In nici un caz tot timpul. Daca un soldat betiv iese din transee si e impuscat numai martir nu poate fi numit. Exista motive si motive. Iar sa joci la loto 1 leu in speranta ca vei castiga 1.000.000 nu mi se pare o virtute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *