Numai la stat

Am urmarit cateva minute dintr-un reportaj PRO TV despre jaful de la Spitalul Judetean Vaslui. Am aflat cum functioneaza statul:

 1. Spitalul, prin intermediul conducerii acestuia, a incheiat contracte paguboase cu firma fostei neveste a unuia din sefi
 2. Statul vine si constata paguba
 3. Nimeni nu e dat afara
 4. Spitalul este amendat, desi organele de control tocmai ce-au constatat ca bugetul e anemic

Parafrazez filmul 300: „This is madness!”… „No, this is the STAAAAATE!”

Cum ar functiona o firma daca ar functiona dupa „regulile” statului (iau drept o firma mare care are departament de control intern)

 1. Managerul de IT a cumparat echipamentele IT la preturi exorbitante
 2. Departamentul de control constata ca managerul IT a actionat cu rea credinta
 3. Managerul IT nu este dat afara
 4. Departamentului de IT i se confisca 3 servere (folosite de departamentele de contabilitate si resurse umane) care sunt vandute pentru a plati bonusuri de excelenta pentru membri echipei de control intern

O firma nu poate functiona dupa aceste principii (intr-o piata libera). Statul insa functioneaza. thesis writing services in lucknow.

6 comentarii la „Numai la stat”

 1. @Dumnezero
  Cred ca e mai rau de atat. E ca si cum ti-ai da cu ciocanul peste degetele de la picioare, degete care au fost lovite in prealabil de o alta persoana pe motiv ca… „ce cautau degetele in calea ciocanului aluia?”

 2. As putea sa-ti dau cel putin un exemplu ca in sectorul privat romanesc se intampla tot ca la stat, din cauza angajarilor pe criteriu familie/amante si alte legaturi preferentiale. Sigur, nu e o situatie generalizata ca la stat, dar se intampla. Singura diferenta e ca atunci cand e amendata firma, nu platim noi, ci managerul ei. Desi, daca managerul ala face afaceri cu statul, nici asta nu e sigur 🙂

 3. @dollo
  Firmele nu au departamente de control care pedepsesc departamentele (si nu managerii) ai caror conducatorinu nu respecta regulamentul de ordine interioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *