Nimeni nu vrea sa ajunga in Rai

Nici macar credinciosii. Conform phd dissertation writing service efectuat intr-un spital pe pacientii aflati in stare terminala, cei mai religiosi dintre pacienti sunt si cei care doresc sa-si prelungeasca viata cat mai mult posibil (prin resuscitare, conectare la aparate etc) chiar daca asta inseamna o degradare considerabila a calitatii vietii. Credinciosii, pur si simplu, amana momentul intalnirii cu Dumnezeul in care pretind ca cred si nu vor sa ajunga in singurul loc in care vor simti doar fericire si prefera sa ramana conectati la aparate in stare de inconstienta.

Poate ca, in momentele alea, credinciosii realizeaza ca o entitate care se uita cu mainile in san la violuri, razboaie si violente nejustificate nu poate fi considerata benevolenta. Ci dimpotriva…

2 comentarii la „Nimeni nu vrea sa ajunga in Rai”

  1. „Poate ca, in momentele alea, credinciosii realizeaza ca o entitate care se uita cu mainile in san la violuri, razboaie si violente nejustificate nu poate fi considerata benevolenta. Ci dimpotriva…”

    Nu. Nici vorbă nu este asta. Este mai simplu decât pare: oamenii nu se tem de moarte pentru că sunt credincioşi ci sunt credincioşi pentru că se tem de moarte.

  2. Din moment ce credinta nu invinge frica de moarte, nu inseamna ca credinta e inutila (in acest scop)? Cred ca credinta este un fel de mantie a invizibilitatii pe care credinciosul o imbraca pentru a-si gasi justificare la propriul comportament: lenea intelectuala, imoralitatea (materializata sau nu) etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *