Nici calugarii nu cred in Dumnezeu

Cautand pe google „buget sanatate culte” am aflat ca „Călugării fără venituri vor beneficia de asigurări de sănătate plătite de la bugetul de stat„. Propunerea legislativa a venit la intiativa cuiva. Probabil ca a venit de la BOR. Acum este evident ca sefii BOR, stiind cat de usor sunt de pacalit oile, nu cred in Dumnezeul pe care-l marketeaza. Dar nici chiar calugarii? Ar fi trebuit sa vina si sa spuna ca ei nu vor asa ceva, ca rugaciunile ii vindeca de orice boala. Apoi, cati calugari sunt in manastiri care nu primesc donatii de la enoriasi. Foarte putini. De ce nu-i ajuta colegii de breasla inselaciune?

Simplu, pentru ca toata tagma preoteasca (da, am curajul sa generalizez) este formata din scursuri, jeguri umane. Spun asta pentru ca una spun si alta fac. Detaliez:

  • Sunt preotii care spun sa nu strangi averi dar isi cumpara masini luxoase si vile imense
  • Sunt calugari care spun ca rugaciunea functioneaza dar alearga repede la spital cand ii loveste boala
  • Sunt preoti care spun ca propovaduiesc Adevarul, dar mint cu nerusinare
  • Sunt calugari care spun e bine sa dai bani nevoiasilor, dar nu participa la actiuni de caritate motivand ca „ei nu sprijina cersetoria”
  • Sunt calugari care promoveaza absitenta, dar nu se abtin sa nu saliveze dupa enoriase, sau enoriasi, sau copii de enoriasi

Exista si exceptii evident. Exceptiile sunt cei pe care, daca i-am vedea in afara hainelor bisericesti, i-am considera nebuni (vezi lectia calugarului fara dinti). Si cum stim foarte bine ca „nu haina face pe om”…

2 comentarii la „Nici calugarii nu cred in Dumnezeu”

  1. Pai,Logo….faci ce zice popa,nu ce face popa…heheheheheeeeee…..!!!!
    Sa vezi ce jeepane au sfintii parinti de la Putna,cred ca se rasuceste bietul Stefan cel Mare in mormant!

  2. deci au ajuns si calugarii la buget…Dar cei care nu calca intr-o biserica de ce trebuie oare sa plateasca regulat o suma pentru Biserica? Fara voia lor. Din ceea ce se retine sub forma de impozite din salariu. Pai e normal? Nu ar fi mai normal ca donatiile pt Biserica sa fie directe si voluntare? Cu atat mai mult cu cat serviciile „prestate” de Biserica (botezul, nunta, inmormantarea etc) sunt oricum platite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *