Mihai Razvan Ungureanu, dulaul cel tanar

Daca as fi pus sa spun intr-o propozitie ce caracterizeaza clasa politica romaneasca as spune ca toti politicienii romanii vor democratie dar nu pentru catei. Toti sunt dulaii din fabula „Cainele si catelul” de Grigore Alexandrescu.

Noul prim-ministru si-a inceput mandatul cu un strigat la lupta impotriva evaziunii fiscale. „Este inadminisibil ca gradul de taxare in Romania sa fie de 33% cand media europeana este de 40%” a strigat premierului catre colegi. Sentimentul este inaltator fratele meu, as raspunde daca n-as sti ca, viitorul Putin de Romania, este doar un dulau tanar.

In Germania, unde PIB-ul este de 3.280 miliarde USD, premierul Angela Merkel are un salariu de 283.608USD, adica la fiecare miliard produs de Germania, primul ministru primeste 86,4.

In Romanika, tara lupilor paznici la oi, PIB-ul pe 2010 a fost de 513,6 miliarde RON, iar primul ministru a castigat 65.040RON. Adica, la fiecare miliard produs de Romania, primul ministru castiga 126,64. Raportat la Germania, premierul Romaniei este platit cu 46,57% mai mult. Sunt convins ca cifrele arata la fel si in ceea ce priveste cheltuielile Presedintiei, Senatului si Camerei Deputatilor.

Dulaul cel tanar urla ca statul roman fura de la populatie cu  17,5% mai putin decat media europeana, in timp ce el castiga cu 46,57% mai mult decat Angela Merkel.

Poporul: Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati
Guvernul: Noi deloc nu va scuzam, nu produceti cat furam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *