Masoneria, dovada ca Dumnezeu nu exista

Este de-a dreptul banal sa gasesti in crestinism idei contradictorii. Nici n-ar putea fi altfel cand e nevoie de volume intregi de apologetica sa explice de ce 3=1, de ce zeul care a impietriet inima unui faraon este un admirator fanatic al liberului arbitru si de ce e ok sa-ti ucizi copilul daca auzi o voce care-ti spune asta.

Astazi am sa vorbesc despre o conspiratie foarte draga crestinilor: conspiratia masonilor. Imaginati-va ca un tata care are reputatia unui tata iubitor, asa cum si Yehova are reputatia printre crestini ca este un tata iubitor, afla ca, la scoala in care invata fiul sau de 8 ani, Andrei, exista cativa pusti de 14 ani, membri grupului Musonii, care pun la cale un complot impotriva acestuia. Acest tata iubitor, pe nume Hovaye, afla ca grupul Musonii vor sa-l convinga pe fiul sau ca este infiat. Pentru aceasta Musonii au contrafacut un certificat de nastere din care ar reiesi ca Andrei nu este fiul lui Hovaye. Mai mult Musonii au adus martori care sa-l convinga pe Andrei de acest adevar si chiar au cumparat niste pastile care sa-l faca pe Andrei sa fie mai credul (cam asa cum cred crestinii ca masonii vor sa le implanteze cipuri).

Ce credeti ca face Hovaye? Se duce sa-i ia la bataie pe Musoni? Sau sa-l ia la o discutie pe Andrei, sa-i explice cum sta treaba cu Musonii? Nu. Hovaye, plateste un fost puscarias, ce a petrecut 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat sa-l convinga pe Andrei ca Musonii sunt „baietii rai”. In plus, ii spune puscariasului sa-i comunice lui Andrei ca daca-i crede pe Musonii o sa-l impuste in cap, iar daca nu-i crede o sa primeasca drept rasplata o importanta suma de bani.

Sa presupunem ca nu suntem in situatia lui Andrei care va trebui sa fie foarte atent ce crede ci suntem niste observatori externi. Daca am sti cu siguranta ca Hovaye chiar il va impusca in cap pe Andrei daca-i crede pe Musoni, ce parere ne-a face despre acesta? Ca e orice, numai un tata iubitor nu. Hovaye are doar reputatia ca ar fi un tata iubitor.

Un crestin nu are absolut nici un motiv sa creada ca Yehova este un tata iubitor si, in acelasi timp, un observator pasiv al complotului masonic. Decat daca are creierul atat de ametit de centrifuga masinii de spalat creiere, numita Biserica, incat nu mai poate face diferenta intre iubirea unui parinte si ura unui dusman. Crestinii au de ales: fie considera ca Dumnezeu este un tata iubitor, asa cum pretinde Biserica ca este, si ca Biserica mananca rahat cand vorbeste de conspiratia masonica, fie ca intr-adevar conspiratia masonica este reala, asa cum pretinde Biserica ca este, si ca Biserica mananca rahat cand spune ca Dumnezeu e un tata iubitor.

54 de comentarii la „Masoneria, dovada ca Dumnezeu nu exista”

 1. De când am văzut titlul mi-am dat seama unde trebuie să ducă discuția. E un argument bun. Felicitări! O singură sugestie, schimbă mai mult numele personajelor și dezvăluie numai la sfârșit ca Hovaye=Yehova=Dumnezeu. Disonanța cognitivă va fi mai evidentă în mintea credinciosului în momentul în care a judecat deja personajele.

 2. @Zergu.
  Am incercat o alta abordare fata de seria „Directori de scoala” in care aluziile analogiile sunt mai „fine”. Aproape ca am uitat cum gandeam cand eu insumi aveam astfel de credinte contradictorii si nu-mi dau seama ce argument ar fi eficient.

 3. Sa lamurim de la inceput, nu sunt un religios profund. As fi dorit sa nu vorbesti urat de Biserica. Pentru ca Biserica este sfanta orice ar fi. Sa nu confundam Credinta-Devotiunea cu Fanatismul. Biserica de azi este impanzita de masoni, iar acestia manjesc adevaratele invataturi prin ritualuri ceremonii cu forme goale.

  Traim intr-o societate patriarhala, iar „Biserica” este dominata fie ca vrea sau nu de acest tip de societate. De ce Dumnezeu este prezentat ca fiind violent, agresiv ? Pentru ca pe asta se bazaeaza aceast tip de societate. Simpmlu,

  Traim intr-o societate patriarhala, adica conducatorii acesteia venereaza principiul masculin-ratiunea-emisfera cerebrala stanga-materialismul-lumea fizica ( instinctul-agresivitate ) Asta indica faptul ca ei urasc principiul feminin–intuitia-spiritualitatea-emisfera cerebrala dreapta. Ratiunea nu este ceva rau. Ratiunea venerata de acestia este una deformata, bazata pe principii imorale. Echilibrul ( unirea ) dintre ratiune si intuitie / masculin si feminin, fizic/ spiritual ( gandirea holistica, cu ambele emisfere cerebrale ) reprezinta calea spre Iluminare sau realizarea Sinelui.

  Suprimand femininul din orice societate si silind oamenii sa gandeasca strict cu emisfera stanga a creierului, umanitatea si-a pierdut abilitatea naturala de a percepe energia pamanteasca, cosmica si personala.

  Din cauza faptului ca traim intr-o societatw patriarhala, Dumnezeu ( Divinitatea ) este reprezentat ca fiind de sex masculin. Un citat stravechi spune asa: “Dumnezeu ca Tata este Intelepciune, Iar Dumnezeu ca Mama este Iubire”.

  Majoritatea religiilor – ca sisteme de control social au avut ca scop de a ne deruta si a ne prezenta aceste cunoasteri intr-o forma distorsionata. Nu spun ca religiile de pana acum nu sunt bune, ci doar ca mesajul acestora au fost prost interpretate. Ba mai mult, se face tot posibilul sa se starpeasca orice punct de autenticitate ale textelor sacre cu care am crescut noi si Parintii nostri ( Ex: Miscarea New Age

  1. Iti explic si tie. Tu esti un copil. Nu faci fata la atatea informatii. Ei iti explica pe intelesul nostru de inculti. Caci Dumnezeu a facut tot. Si bin3 si rau si apa si lumina. Asa ca trage tu o concluzie. Si mai deschide si tu o carte…

 4. “iluminatii” viruseaza toate religiile inserand simbologia cosmica solara dupa care isi sincronizeaza planul. Stim ca la fiecare precesie cosmica, aproximativ la fiecare 2000 de ani, elita globala schimba religia si setul de reguli dupa care trebuie sa actioneze populatia. A fost Taurul, dupa 2000 de ani Berbecul (Moise), dupa 2000 de ani Pestele (Iisus), acum dupa aproape 2000 de la Iisus/Pestele – Varsatorul (New Age, ecumenism – noua ideologie care va justifica globalizarea). De ce mitra Papei de pe cap are forma de peste ?

  Concluzionand – ca toti oamenii sa actioneze la fel trebuie sa gandeasca la fel – mass media si religia au grije de acest lucru. Acum noul trend in religie este ecumenismul, respectiv unirea tuturor religiilor. Au inceput centralizare economica prin globalizare, centralizare ideologica prin ecumenism – pasul urmator este clar – centralizarea politica – guvern mondial care va fi primit intr-un ropot de plauze de oameni a caror minte va fi modelata global.

  Sunt doua povesti care nu au legatura una cu alta, respectiv, aparitia biologica, materiala a omului pe Terra versus viata de dupa moarte, suflet si spirit. Biserica incearca sa le combine, pentru justificare pozitiei ei in societate dominant patriarhala, plus acceptarea ierahizarii societatii precum si in cer asa si pe pamant, acceptarea merovingianismului (faptul ca regii sunt unsii domnului).
  Prin modificarea Crestinismul survenita la Consiliul de la Nicea ( anul 325 d.H ), ideologia stramba rezultata a nascut Evul Mediu, regresul prin arhetipul robului si iobagului supus falsei ierarhiia vremii (nobilimea, feudalii, regele si biserica). Dupa Iisus omenirea nu a mai avut eroi ci doar un sir nesfarsit de martiri care se sacrificau ; pe altarul muncii, pe campul de lupta, isi sacrifica viata pentru copiii – nimeni nu mai traieste pentru el. Toti suntem inlantuiti si dependeti unii de altii intr-un mod bolnavicios asteptand mantuirea si pomana.
  Foarte multi au fost si inca sunt mintiti ca in numele religiei sa comita atrocitati si sa moara in razboaie si cruciade care nu-i reprezinta si nu le servesc direct interesele ; timp in care bunii crestini din marile orase vestice isi jertfesc zilele pentru corporatii si taxe.

 5. Avem nevoie de o noua abordare a religiei, ci nu de o noua religie. – Avem nevoie de o noua ordine mondiala, dar nu de una impusa de tiranii care au manipulat si controlat omenirea mii si mii de ani la rand. .

  In Coran scrie: “Cunoaste-ti Sinele”, In invataturile Greciei Antice avem cunoscuta fraza ( la intrarea templului Delphi este inscriptionat ) “Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul univers”, Iar In Biblie scrie: “Cunoaste-l pe Domnul Tau”. Toate aceste invataturi converg spre un singur punct – Spre Sinele Suprem, Dumnezeul dIn Fiecare dinrtre noi. Aceste invataturi au foat scrise in locuri si timpuri diferite. Faptul ca toate religiie detin acelasi adevar, asta nu inseamna ca sunt de acord ca ele sa se uneasca si sa formeze una singura, nicidecum. Unde ar mai fi frumusetea unicitatii Lui Dumnezeu in diversitate ?

  Ideea este ca Dumnezeu se afla in interiorul nostru si ne iubeste neconditionat, dar religiile dominate de societatea patriarhala, ca sisteme de control social au distorsionat adevaratul sens al textelor sfinte.

  Acest sistem corupt al religiei, sub care am trait atat amar de vreme, ne-a facut sa credem ca Dumnezeu are nevoie de frica, veneratia si jertfa noastra. Si intr-un fel este asa, dar nu in felul in care am fost lasati sa intelegem sensul acestor termeni. De exemplu, frica pe care trebuie sa o avem fata de Dumnezeu-Divinitate se reduce la intelegera ca exista o lege spirituala – dupa fapta si rasplata. Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaţa o luptă, ori viaţa nu este o luptă, ci un joc. Este un joc în care nu poţi cîştiga, dacă nu cunoşti Legea Spirituală. Vechiul şi Noul Testament dau o minunată clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI şi A PRIMI.

  “Tot ceea ce un om seamănă, va culege”, ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvînt sau prin acţiune îi va fi REDAT; ceea ce dă, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeşte, va fi şi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minţit; dacă trişează, va fi jefuit. ” ( FLORENCE SCOVEL SHINN )

  Frica pe care o avem noi fata de Dumnezeu-Divinitate este una distructiva, care duce la boala si suferinta. “Nu credinta se naste din frica de Dumnezeu, ci frica, din credinta.”.

  Veneratia nu trebuie confundata cu obsesia, fanatismul, paranoia. Definitia pentru cuvantul “veneratie” este urmatoarea: Respect profund, stimă deosebită, prețuire adânc respectuoasă pentru cineva sau ceva.

  Fiecare gând şi emoţie îşi au un corespondent chimic, emis de creier şi care se îndreaptă la fiecare celulă. Gândurile şi emoţiile negative emit substanţe otrăvitoare, care pur şi simplu distrug sănătatea celulelor. ( si ne mai întrebăm de ce medicina modernă a constatat că stressul este principala cauză a bolilor grave )

  De ce “ar vrea” Dumnezeu, ca noi sa traim in frica, atata timp cat aceasta emotie negativa duce spre boala si distrugere ? Spun asta, deoarece Frica este introdusa in aproape fiecare domeniu al societatii noastre, si cazul de fata, in religie. Statisticiile ne araat ca 95 % din populatia globului traieste in frica. Eliberati-va de frica.

  Aceste cunoasteri au fost suprimate si inlocuita cu altele false, cu opusul. De fapt acesta este si principiul pe care se bazeaza aceasta societate patriarhala. Adeuceti-va Aminte de ce a spus Michael Ellner:

  Doctorii distrug sanatatea, Avocatii distrug justitia, Universitatile distrug cunoasterea Guvernele distrug libertatea Mass Media distruge Informatia Si Religia distruge Spiritualitatea.

 6. „Avem nevoie de o noua abordare a religiei, ci nu de o noua religie”

  Poate tu si viermii in sutana au nevoie sa refaca imaginea religiei si sa-i dea o fata curata si placut uscata. Eu n-am nevoie. Religia, veche sau noua, are o singura abordare: e un ba-bau in cer care a vorbit cu niste unii si le-a spus Adevarul. Metoda in sine a esuat, iar fara ea nu exista religie. Desigur, putem sa ne prefacem ca acei „unii” au gresit dar in spate ba-baul e autentic, e mai greu de priceput, e mai timid, e mai cum vrea mintea ta sa-l creeze. Caci dumnezeu asa cum este el prezentat de cei ce au pretins si inca pretind ca exista este doar un construct uman.
  „Avem nevoie de mai o noua abordare a religiei” inseamna sa pretinzi ca avem nevoie de mai multa apologetica dupa ce accepti esecul a 2000 de ani de apologetica. Stii definitia nebuniei? Sa incerci sa obtii rezultate diferite facand acelasi lucru mereu si mereu.

  „Doctorii distrug sanatatea”? Glumesti probabil. Medicina a avansat continuu si speranta de viata a crescut, la fel si calitatea vietii. Faptul ca exista niste dobitoci la putere care nu dau bani la sanatate in schimb construiesc biserici in draci astfel incat actul medical devine imposibil este ceva ce nu se poate imputa doctorilor.

  PS: Eu m-am eliberat de frica. D’aia nu cred in Dumnezeu. D’aia exact 95% din populatia lumii care zici tu ca traieste in frica este religioasa. Iar tu vrei o noua abordare a religiei? Ha.

  1. Bai pula mea. Inainte sa vorbesti, citeste. Deschide o carte. Nu mai irosii cuvinte degeaba. Si in primul rand, acel Bau Bau e „Tactu” asa ca taci in morti tai de terminat. Ca citesc copiii si chiar put botul la niste cuvinte in van. Fututi mortii tai. Daca e da.mi mesaj unde stai sa te educ eu.

  2. Daca te slobozeai de frica baiatule/fetita nu exista cuvantul credinta. Caci focul ce arde in pieptul tau iti da mult mai mult de inteles decat se lasa sa simti. Daca tu esti „ateu” si nu esti facut din Cuvantul Domnului… tine pentru tine. Ca tu daca ai aparut din nimic…te face Zeu. Ceea ce rezulta ca ai trait degeaba pana acum… daca tu nu ai inteles ca Dumnezeu e tot si toate. Ce e vazut si nevazut, adica el e si binele si raul, caci El ne.a creeat din El..defapt nu am cum sa explic sentimentul de fericire cand gandul meu este non stop la el si catre el…iti dau un mic sfat. Ia.o cu alfabetul…

 7. Credeti in Dumnezeu si cercetati-l! Nu va spune nimeni sa nu Il cautati, dar sa-L caute cei care nu cred? 🙂 ) E ca si cum ai cauta o piatra, nu ai vazut niciodata una si poate fi in fatza ta ca n-ai sa stii ce este! Cu totii avem intrebari in fiecare zi: “Cat e ora? Cat e ceasul?” – Timpul e invientat de om! “De ce trebuie sa mancam si nu traim cu aer” – Sunt oameni care se roaga si se hranesc prin Cuvant. “De ce mi s-a intamplat asta tocmai mie, tocmai acum?” – Pentru ca tu ai creat datorita unei cauze principale, mai multe cauze secundare, apoi ai creat efecte.
  Si etc,s.a.m.d. Intrebarea pentru atei e alta: Crezi in ce vezi si doar atat? El va spune DA. Atunci intreaba-l lucru asta: “”Crezi in atomi, in elecroni, in teoria cuantica? El va spune DA! Ai vazut vreodata un cuant? El va spune NU! Atunci intreaba-l de ce nu crede intr-un Creator si crede in cuanti? Cuantii i-a descoperit omul si eu exista, Dumnezeu a facut cuantii si tot de aici iar noi, in prostia noastra vrem dovada. Dovada e la fiecare pas. Sa nu luam pe Dumnezeul din Biblie (Dumnezeu – Domnul e Zeu), Allah – vine de la stiinta Kaballah – Kab-allah. Spre modestia mea, nu sunt mandru de cunostintele mele,dar cred ca la multi le-ar exploda creierul la cata informatie am stocata acum. Nu ii subestimez, sunt poate si ei cu un scop aici pe lumea asta. Cand vorbim despre un Creator, nu vb cu ura, sau ca vrem noi sa convingem lumea ca exista. Fiecare se va convinge singur ca El Exista. Drumurile catre Adevar sunt infinite, dar Adevarul e unul singur. Crestinismul, budismul, hinduismul, si multe alte religii au la baza HERMETISMUL. Hermetismul este modul prin care fiecare dintre noi poate ajunge sa creeze ceva, sa leviteze, pe scurt sa ajunga mag, si nu magician sau scamator. Biblia este cea mai inteleapta carte scrisa pe acest pamant. Ea este si pentru omul simplu care ia Biblia mot-a-mot, dar si pentru cei mai mari filosofi, fizicieni, etc. Ati vazut toti Matrix presupun, dar pun pariu ca putini au lasat efectele speciale la o parte si au inteles mesajul ascuns. Noi traim intr-o matrice, noi suntem o matrice. Cine prefera ignoranta poate ramane in ea, cine vrea sa mearga mai departe, nu trebuie decat sa incerce. Frica de necunoscut face omul sa stea pe loc. Gandeste-te Tu ca esti ceat, ca cineva te-a creat, gandeste-te ca datorita Lui si a parintilor tai existi. Ca El a inceput si El va sfarsi aceasta lucrare. E dupa voia Lui, de ce sa fii arogant si sa te dai mai mare decat esti si sa zici:”Pai Dumnezeu nu exista, ca daca ar exista inseamna ca nu mai am cum sa aleg.” – Gresit! Tu poti alege, ca daca nu te lasa sa alegi, toti credeam in El. Daca cineva mai crede ca exista accidente perfecte, atunci eu sigur nu! Am practicat hermetism si dupa 3 zile am inceput sa vad lumea altfel, apoi am inceput sa simt, apoi sa pot face lucruri, apoi sa simt prezente spirituale.
  Im Matrix se vorbeste de o profetie, in Biblie de alta. Eu va spun ca suntem in ceasul al 11-lea si inca nu e prea tarziu, Inceputul Sfarsitului asta a inceput de ceva timp. Sa nu vina ceasul 12 ca atunci va fi prea tarziu pentru tine. Vor fi multi care vor pleca inainte de a incepe, vor fi multi care vor ramane sa lupte si vor mai avea ocazia sa se mantuiasca luptand pentru BINE, vor fi cei care se vor da de parte celui rau. Ganditi-va ca poate nu veti pleca, veti putea indura suferinta prin foc, jupuire, chinuri pentru Creatorul TAU? Id-ul meu de gmail este mwmile – cine vrea sa urmeze calea hermetismului si vrea cartea de initiere ma poate contacta. Magii sunt mana dreapta a lui Isus, asa cum cei trei magi au venit cand s-a nascut EL. Va doresc pace, iubire, compasiune si numai ganduri bune, caci gandul este fara dubiu cea mai mare putere din acest univers, caci el are cea mai mare viteza.

 8. Intr-una din serile de evanghelizare ce au avut loc in biserica din care fac parte, am avut un indemn puternic sa astern in scris marturia intoarcerii mele la Domnul pentru a fi o incurajare pentru cei care o vor citi. Doresc ca in randurile ce urmeaza sa nu vedeti nimic ce imi poate aduce mie vreo apreciere ci tot ce este relatat sa aduca Slava doar Tatalui din Ceruri.

  M-am nascut intr-o familie de credinciosi in luna mai, anul 1986, fiind primul copil din cei 9 care suntem acum. Am crescut in adunare, obisnuit fiind cu Biblia de mic, cu scoala duminicala, cu fanfara, cor si orchestra. Copilaria mea avea sa decurga normal pana la finalul clasei a IV-a, cand, fiind printre premianti, profesorii au hotarat sa ne trimita gratuit intr-o tabara la Marea Neagra. Parintii nu au fost de acord insa la insistentele mele au hotarat in cele din urma sa ma lase.

  Am ajuns in Costinesti in ziua de Duminica iar Luni, profitand de faptul ce supraveghetorii dormeau pe plaja, am mers singur in apa. La un moment dat am simtit ca piciorul meu calca „in gol” si ca incep sa ma scufund. Nu stiam sa inot dar am reusit sa dau din maini si din picioare si sa revin la suprafata pentru cateva secunde. Am tras puternic aer in piept si am vrut sa strig „Ajutor” insa nu am reusit sa pronunt decat „Ajut” dupa care m-am scufundat a doua oara constient fiind de faptul ca, prin efortul meu de copil, nu voi mai putea iesi la suprafata.

  Mi-am dat atunci seama ca in cateva secunde voi trece in vesnicie si va trebui sa raspund in fata Marelui Judecator de faptul ca desi cantam in biserica si stiam versete de aur pe de rost, vorbeam urat la scoala si imi minteam parintii. As vrea sa iti spun cititorule ca acele momente sunt unice. Daca ai vila in centrul orasului si o masina pe care o deschizi cu cheia din casa, nu te intereseaza. Daca esti primar sau ai doctorate chiar nu conteaza. Tot ce conteaza e viata ta de pana atunci.

  E atat de bine ca atunci cand tu esti plecat departe de casa sa ai in urma parinti care sa stea in post si in rugaciune. Tatal le-a ascultat rugaciunile si a facut o minune: a pus un auz extraordinar intr-o femeie care era la cativa metri de mine si care a auzit acele doua silabe ce le-am strigat disperat inainte sa inghit apa sarata a marii. S-a aplecat sub apa, m-a luat de brate si m-a dus la mal. Eram prea buimacit ca sa ii mai spun „multumesc”. Insa, de atunci ii spun Tatalui aceasta, pentru ca mi-a dat sansa la viata.

  Am revenit de la mare cu dorinta de schimbare insa aceasta nu s-a intamplat. In iarna care a urmat Dumnezeu avea sa-mi dea inca un semnal… Mergeam sa arunc ceva moloz la cateva case mai jos de noi intr-un loc in care intoarce tramvaiul. Afara era o temperatura de sub -10 grade. La un moment dat, m-am oprit sa observ cum intoarce tramvaiul. Cand a fost in dreptul meu am observat socat ca, incepe sa cada de pe sine. A mers cu toate rotile din spatele vagonului pe langa sine, pana a trecut la vreo 6 metri de mine dupa care intreg vagonul s-a rasturnat chiar langa un gard de beton. Aveam sa-mi dau seama mai tarziu ca nu as fi avut nici o sansa daca as fi intarziat cu 10 secunde si m-as fi oprit mai in spate sa il observ. Au iesit vecinii in strada si au observat un tramvai rasturnat si un adolescent naucit stand langa el. Aveau sa observe ca familia noastra are un Dumnezeu viu. Mi-amintesc cum parintii m-au luat si m-au dus in casa si au multumit Domnului cu lacrimi pentru izbavirea data.

  La cateva luni mai tarziu aveam sa intru intr-o biserica penticostala intr-o seara de Evanghelizare, unde mi-am predat viata Domnului dupa predica, la cantarea „Isus e-al meu tovaras scump, din zorii tineretii.” Mi-am inchinat Domnului viata incepand din zorii tineretii si astazi, ii multumesc ca „in toata lumea asta n-am, un Scut mai bun si dulce”.

  Stimate adolescent sau tanar care citesti aceasta marturie, as vrea sa-ti spun ca e atat de greu cand Dumnezeu iti da intalnire sub apa, sau langa un tramvai cazut de pe sine, sau la reanimare in spital sau pe marginea unui drum, intr-un accident. Probabil ca nu esti prea mic pentru discutii lungi si nefolositoare pe messenger, pentru meciuri de fotbal pe care le urmaresti, pentru filmele pe care le vezi, pentru revistele lumii care iti plac, pentru anturajul gresit de la scoala, pentru tot ceea ce faci. Vreau sa iti spun ca Dumnezeu nu te considera prea mic sa iti predai lui viata si sa incepi o viata noua inlaturand orice pacat si traind o viata exemplara chiar in adunarea si in scoala unde esti. Sa ai experiente cu el si sa poti in viata asta sa nu te multumesti doar cu pocainta parintilor tai ci cu o relatie personala cu el.

  Ferice de tine daca Il intalnesti.
  Merita. De fapt e singurul lucru care conteaza pana la urma in viata asta.

  1. Tu cand spui direct familie de credinciosi minti ca esti credincios. Pentru ca daca tu „crezi” ca nu are cum sa nu crezi, ca il simti. Ceea ce rezulta ca Il sti. Deci cuvantul „credincios” este cel care te da de gol. Wake up

 9. Credeti in Dumnezeu! asta este sfatul meu si am sa va spun si de ce. Sa nu uitam ca Dumnezeu ne-a creat si multi dintre noi stim cum,nu din maimuta cum cred altii ci din trupul si asemanarea Lui.Din punctul meu de vedere este ca acest articol in care se subliniaza ca Dumnezeu ar fii un tata rau este de fapt o iluzie care acesti masoni si-au creato din pacate. In fond ce vor ei sa ne faca sa credem? De ce vor veriga slaba a lantului(copii)sa o destrame? Am sa va spun in primul rand ca sunt posedati de Diavol si daca gresesc va rog sa ma corectati , si in al doilea rand cred ca vor sa ne ademene spre rau si pot spune ca a reusit cu multi dintre noi.Se pare ca lumea s-a intors in timp cand Iisus a fost rasticnit si batjocorit de noi oamenii, rog sa fie biserica si credinta lasata in pace ca nu este nimeni in masura sa judece despre asta!Vorbele urate si articolele in care se vorbeste despre credinta ar fi bine scrise intr-o oare care masura .

  1. Imi place foarte mult comentariul tau. Este atat de prezentativ cu privire la lipsa de argumente a celor ce apara credinta incat sper ca oamenii vor gandi in sinea lor:

   Trebuie ca e ceva in neregula cu religia daca doar argumente inepte sunt aduse in favoarea ei.

 10. Dumnezeu exista,este prea greu de explicat ca Dunmnezeu nu exista. E prea frumos cum toate se leaga pur si simplu unele de altele. Daca crezi in Dumnezeu si El nu exista nu pierzi nimic iar daca crezi in Dumnezeu si El exista atunci ai castigat totul.

  1. Ah… pariul lui Pascal… ce-ai zice daca un musulman ti-ar spune: „Daca crezi in Allah si El nu exista nu pierzi nimic, iar daca crezi in Allah si el exista ai castigat totul”

 11. Tu ca om ai auzit vreodata vreo voce care sa iti spuna sa-ti ucizi copilul? Eu iti spun cu siguranta ca nu ai auzit asta. Daca l-ai cunoaste pe Dumnezeu si ai avea credinta si ai sti de ce el ne-a trimis pe pe pamant iti spun ca ai gandi cu totul altfel. Noi oameni uitam de ce Dumnezeu ne-a trimis pe Pmant(daca nu stiti ne-a trimis pentu mantuirea sufletului) Credinta noastra pentru Dumnezeu trebuie sa fie mai sus de orice,ce spune IIsus Hristos intr-un pasaj din Biblie „cine iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe mine nu este vrednic de mine” Avraam era in stare sa-si omoare copilul dar Dmnezeu nu l-a lasat chiar daca tot El i-a cerut acest lucru.Ce a vrut Dumnezeu?Dumnezeu a vrut sa-i vada crefinta,sa vada cat de mult il iubeste,sa vada daca este vrednic de El. Cati dintre noi Il iubim pe Dumnezeu atat de mult? Cati dintre noi am trece acest test pe are Avraam l-a trecut?Cati?O fi vreun om pe fata pamantului sa aiba atata credinta?El ne-a creeatEl ne-a dat viata si Lui trebuie sa-i slujim. Noua nu ne cere Dumnezeu sa ne omoram copii ne cere sa inmultim pamantul,adica sa facem copii,noi nu facem copii in ziua de azi femeile fac avort.Oare Dumnezeu ii spune sa faca acest lucru?si atunci cumsuntem noi?Cum suntem in fata lui Dumnezeu? Incercam sa-l ocolim pe Dumnezeu sa spunem ca nu exista pentru a putea petrece viata asta in pacate. Dumnezeu este iubire nu e un Dumnezeu rau este bunatate El este calea adevarul si viata. El ne iarta cand Ii gresim dar noi nu iertam cand ne greseste cineva,mai nou spunem”te iert dar nu te uit”cefel de iertare este aceasta. Asa ne iarta Dumnezeu pe noi la cate rele facem zi de zi? Avem o viata pe pamant,o viata pe care Dumnezeu ne-a daruit-o pentru mantuirea sufletului.Eu cred in El in singurul Dumnezeu cel in treime inchinat TATAL FIUL si DUHUL SFANT. Dumnezeu sa ne ierte pe toti.

  1. Daca as avea un copil si as auzi o voce care mi-ar spune sa-l omor sper sa fiu suficient de constient incat sa-i zic sa se duca la dracu.

   Vezi ca mantuirea sufletului e necesara pentru ca exista „pacatul originar”. Care este opera unui dobitoc sinitru.
   http://www.logosfera.ro/2009/11/crestinismul-pentru-toti/

   Dintre miile de zei pe care omenirea si i-a inchipuit de-a lungul istoriei de ce te-ai oprit tocmai la zeul in care crezi acum?

 12. Bine spus miile de zei pe care omenirea si i-a inchipuit de-a lungul timpului,dar ce scrie in Sfanta Sciptura? „UNUL ESTE DUMNEZEU SA NU AVETI ALTI DUMNEZEI AFARA DE MINE” si, da bine ai spus ceilalti zei si a inchipuit omenirea.

  1. Ai incercat vreodata sa zbori pe o coada de matura? Pe bune, ar trebui sa incerci. Scrie in Harry Potter ca se poate.
   Doar pentru ca scrie intr-o carte ceva, nu inseamna ca e si adevarat. Sau tu crezi chiar tot ce citesti, fara discernamant?

 13. Prin faptul ca tu l-ai dat la dracu recunosti de fapt ca exista o fiinta suprema care voieste doar binele omului si acela nu poate fi decat Dumnezeu.
  prin faptul ca te-ai oprit doar aici la jerfire fiului lui Avraam(il chema Isaac poate tu nu sti)te-ai ales un punct doar de contrazicere nu un punct al adevarului. Citeste cateva versete mai departe si vei vedea adevarul.

  1. N-ai inteles nimic…
   A spune cuiva (chiar daca e o voce din capul tau) „du-te dracu'” nu inseamna ca crezi ca un anume zeu exista. Ca sa intelegi iti dau cateva exemple:
   – „futu-ti cristosii matii” nu inseamna ca cel ce-ti spune asta crede ca maica-ta este politeista sau ca yehova are mai multi copii
   – „futu-ti mortii matii” nu inseamna ca cel ce-ti spune asta doreste ca strabunicii tai sa iasa din morminte si sa faca sex cu scheletele lor
   – „du-te in pula mea” nu inseamna ca cel ce-ti spune asta este homosexual

   Acum intelegi?

  1. „O injuratura nu e un fapt implinit.”
   Sa inteleg ca ai inteles ceva din mesajul anterior? Si ca mesajul tau anterior („Prin faptul ca tu l-ai dat la dracu recunosti de fapt ca exista o fiinta suprema”) il consideri acum nepotrivit?

  1. In primul rand nu vrea sa demonstrez oamenilor ca Dumnezeu nu exista ci doar ca zeul religiilor abrahamice nu exista. Probabil ca nu sesizezi diferenta dar ea este imensa. Motivul pentru care nu sesizezi diferenta este ca religia este a dracului de eficienta in privinta capacitatii de indoctrinare. Mai direct spus, stiu sa manance rahat si sa-l vanda drept Adevar, castigand o multime de bani in acest demers. Cred ca-ti dai seama de ce, din punctul asta de vedere, deconspirarea faptului ca aceasta institutie este un paravan pentru o corporatie care vinde cacat este benefica pentru societate.
   Gandeste-te la cei care vor sa demaste Scientologia drept ceea ce este: fabrica de cacat. Probabil ca esti de acord cu demersul lor, si esti de parere ca societatea va fi mai buna daca lumea stie adevarul despre Scientologie. Iar adevarul este ca diferenta dintre Crestinism si Scientologie este… zero.

   1. Vrei sa spui ca lumea asta a aparut din vid… din 0…din nul. Sa creeat singura si a dat si viata…? Wtf… intelegi cat aberezi? Nu te contrazic. Alegerea e la tine…dar te impiedici in cuvinte. Doar 2 lucruri iti spun. Ganduri si sentimente… cred ca ai avut o revelatie acum. Oare ea de unde a aparut?

   2. Lasa.mi un punct de contact. Nu vreau sa iti induc nimic. Doar fapte reale. Iti dau un exemplu…ce gaseste stiinta acum…in Coran se scria acum 1400 de ani. Sunt crestin ortodox. Roman bucurestean, de 4 generatii. Spun asta sa nu deduci ca sunt Musulman sau… doar ca adevarul e cu mult dinainte sa se inevteze adevarul…stiu ca nu intelegi. Pentru ca nu alegi tu pentru tine. Ai ganduri online…dar nu le.ai ales si pe cele bune…sau tu nu le pui in balanta. Si ce faci tu aici…fac exact si preotii. Ne sustin ca o turma prin puterea fricii…si daca vrei iti raspund la orice intrebare… doar te rog… Nu Il mai jignii.

  1. Din fericire, sefii acestor culte n-au facut pact cu statul roman intru indoctrinarea copiilor in spiritul uneia dintre religii, statul roman nu sponsorizeaza construirea Catedralei Reincarnarii Neamului, politicienii nu pozeaza in campania electorala alaturi de Dalai Lama. Pe scurt, influenta celorlalte culte asupra vietii mele este zero.

   Am scris pe blog si despre alte religii asa ca nu doar zeul tau e in vizorul meu 🙂
   http://www.logosfera.ro/category/religie/alte-religii/

  1. Sunt multe lucruri in care cred, ca doar nu-s omniscient. Dar sa cred in ceva asa cum cred crestinii in Isus (cu putere si in lipsa oricaror argumente rationale), nu… Slava Domnului! 😀

  1. Spre exemplu cred ca soarele va rasari si maine. Nu pot fi sigur de asta, dar pe baza experientei anterioare credinta este justificata.
   Pe de alta parte, daca as crede ca luna este de fapt o naveta spatiala care apartine unei civilizatii extraterestre asta ar fi o credinta nejustificata.

 14. ai zis ca sunt multe lucruri in care cezi. pai tu crezi in lucruri? Nu inteleg,de unde ai aparut si tu cu idei de doi bani. De ce sa nu cred ce scrie in Biblie si sa cred ce spui tu?

  1. Tu de ce crezi in biblie si nu in coran sau alta carte presupus sfanta? Pentru ca orice credinta ar trebui sa aiba o justificare, altfel n-ar exista diferenta intre mintea omului si mintea unei moluste.

   Nu trebuie sa crezi pe cuvant nici ce zic eu nici ce zice biblia. Gandeste singur ca nu esti molusca.

  1. Pentru ca religia este atat de eficienta in spalarea creierelor incat pentru a accepta ca 3 nu este egal cu 1 demontate toate propozitiile din volumele care „demonstreaza” ca 3 este egal cu 1.

   Unui hindus nu-i nevoie sa-i prezinti volume intregi care explica de ce 3 nu este egal cu 1 tocmai pentru ca nu a intrat in contact cu apologeticaindoctrinarea crestina.

 15. ha!!! te-am prins „logical fallacies”un fel de invarteala, tabelul ala nu tine cont de adevar probabil il ai in fata ta ca e mai important pentru tine ecel tabel decat o poza cu familia.
  Si apropo…poate te bucuri ca ratacesti pe cineva cu blogurile tale de doi bani dar o sa ai de partea ta numai oameni slabi,usor de manevrat.

  1. Oamenii slabi, usor de manevrat sunt tocmai cei ce refuza sa gandeasca cu creierul din dotare. Cum ar fi un om care lasa un preot sa gandeasca pentru el 😉

 16. Da. pentru ei gandeste un preot. Dar atat timp cat tu ai tabelul al cu “logical fallacies”in fata care e facut de alti”mari invatati”inseamna ca si tu refuzi sa gandesti cu creierul din dotare. Ca idee,orice om cand da de necaz ajunge la preot ca e singura lui sansa…..stai sa te vad si pe tine!?!

  1. Ca idee,orice om cand da de necaz ajunge la preot ca e singura lui sansa…..stai sa te vad si pe tine!?!

   Celebra „iubire crestina”…

   Iti multumesc pentru comentarii. Sunt dovada vie a faptului ca religia e rea.

 17. Aha aha si daca tu ca mason ataci Biserica, oare cum se face ca in Biserica sunt infiltrati mai nou masoni. Argumentele tale sunt praf in ochi, se bazeaza doar pe acuzatii si pe manipulare, insa dovezile impotriva masoneriei sunt multe, argumentele rationale la fel sunt si ele multe.

 18. Deci..vreau sa inteleg. Lumea sa creeat singura…a dat si viata. Dar tu spui ca noi ne.am nascut singuri? Sau pur si simplu suntem mutantii „timpului”? De ce ai sentimente si ganduri? De ce totul este cap la cap asezat. Pana si corpul ne spune ca nu e nimic intamplator. Bai logosfera, tu incerci sa speli creierul meu. Un simplu exemplu. Ai sentimente. Pe astea cine le.a facut. Ca daca eram evoluati din nimic gandeam si simteam nimic. Mici brute fara instinct. Nici macar animale nu ne puteam numii. Intradevar biserica e eronata. Caci cei de la putere s.au plictisit si acum muta butoane doar sa isi umple golurile din suflet…pentru ca l.au uitat pe Dumnezeu. El a creeat si binele si raul. Dar ca si tatal tau…ti.a spus sa nu faci acel rau si tu l.ai facut. Ca nu ai incredere in nimic. Caci tu iti folosesti doar creierul nu si inima. Desii ar trebuii sa le folosim concomitent…as vrea sa iti explic mult mai multe. Dar stiu ca nu are sens…caci tu gandesti invers. Banuiesc ca ai consumat „legale” caci si eu am fost lafel…dar greul vietii te face sa vezi altfel tot. Si te face sa alegi tu pentru tine…si cand le pui in balanta ai un singur rezultat… DUMNEZEU!

  1. Ti-am aprobat toate comentariile pentru ca cei care vin pe site sa vada fata reala a crestinismului, ceea ce sadeste religia in mintile credinciosilor: ura fata de cei ce nu au EXACT aceleasi idei ca si tine, capacitatea de a injura ca la usa cortului in timp ce te consideri moralmente superior si „abilitatea” de a evita sa adresezi ideile prezente in articol si sa repeti la infinit aceleasi idei. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *