Mari mituri despre Marea Depresie din 1929

Recomand un articol extrem de bine documentat explica mecanismele prin care masurile interventioniste ale Guvernului SUA a prelungit criza din 1929. Printre masurile care au condus la agravarea crizei se numara:

 1. Introducerea de noi taxe si impozite
 2. Cresterea ponderii cheltuielilor guvernamentale
 3. Impunerea de restrictii asupra mediului de afaceri

Asta face si guvernul Boc-Basescu. Iar televiziunile lipsite de oameni de presa economica le fac jocul discutand la infinit semnele de punctuatie din conferintele de presa ale lui Pogea&Friends. Poate cineva din Guvern citeste tot articolul. La sfarsit sunt prezentatele si masurile care au scos SUA din Marea Depresie.

PS: In momente ca astea, chiar imi vine sa cred teoriile conspirationiste. Este mult mai usor sa crezi ca niste genii manipuleaza intreaga lume decat sa crezi ca atatia incompetenti pot face parte simultan dintr-un guvern national.

4 comentarii la „Mari mituri despre Marea Depresie din 1929”

 1. Cat se poate de adevarat. Istoria oficiala este o minciuna in proportie de peste 90%, iar teoriile conspirationiste nu sunt deloc de aruncat la gunoi asa cum se crede. Desigur si aici trebuie sa stii sa faci diferenta, nu sa crezi tot ce vezi/auzi pe motiv ca daca e neoficial, e si bun.

 2. Eu cred ca-s doar incompetenti. Pur si simplu. Nu de alta, dar zi de zi vad cum arata poporul care i-a pus pe scaunele alea – prost gramada, raios dar cu coada sus, mitocan, lenes si credincios nevoie-mare. Ce putea sa dea un astfel de popor? Un Boc, un Basescu, un Pogea… Cine-i imparat in tara orbilor? Chiorul. Dar cum chiorul nu vede cu amandoi ochii… ii scapa chestiunile de adancime. Simplu.

  Noi suntem EXCEPTIILE. Si cred ca ar fi bine sa ne luam inima in dinti si sa plecam naibii de aici.

 3. Si eu sustine ca e vorba de incopmetenta. Dar mai grav mi se pare ca Hitler a ajuns la putere cu 1 (UN) vot diferenta, pe fondul crizei din 29 / anii 30. Si chiar si mai important mi se pare ca lumea libera poate cadea in dezastru doar pt ca suntem in criza. Nu trebe decat un idiot charismatic.

 4. prostia este marea conspiratie a naturii. inteligenta ne-a ajutat, ca specie, doar ca sa coboram din copaci. de-atunci nimic major nu ne-a mai propulsat inainte.

  cat despre marile „conspiratii” – ele nu sunt atat ale marilor puteri politice cat ale marilor puteri economice – si aici nu ma refer la state, ci la portofele private.

  nu va mai amagiti cu notiunea de „Stat” – statul nu este decat exprimarea superficiala a modului in care acele portofele private controleaza o regiune, fie ea un judet sau un continent. iar asta nu e o „conspiratie” ci o realitate simpla si axiomatica.

  iar ceea ce se intampla la noi evident ca este o mare greseala la nivel functional si o mare manipulare la nivel intentional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *