Manualul fermierului: Cum sa te imbogatesti pe seceta

Orice fermier stie ca este victima circumstantelor meteorologice. Exista ani buni pentru agricultura si ani secetosi. Cum e anul asta. Un fermier poate face foarte multi bani pe timp de seceta. Daca este suficient de puternic. Daca cunoaste pe cine trebuie.

Pentru asta, draga fermierule, trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Imprieteneste-te cu politicieni

Atentie, incearca sa devii prieten cu politicieni care vor sa ajunga ministri. Sau macar imprieteneste-te cu oameni din ministerul agriculturii care sunt acolo indiferent de cine vine la putere. Vei vedea de ce.

2. Fa lobby ca guvernul sa nu ia nici o masura impotriva secetei

Chiar daca unii cer declararea starii de necesitate si reclama distrugerea recoltei in proportie de 80%, oamenii tai trebuie sa convinga ministrul ca nu e stare de calamitate.

3. Fa lobby ca guvernul sa despagubeasca victimele secetei

Astfel te asiguri ca vei primi 80% din suma pierduta. Evident ca ministerul te va despagubi daca vei prezenta un dosar cu dovezi in privinta pagubelor produse. Dar, pentru ca ai urmat pasul 1, vei putea scrie in dosar ca pierderile de anul asta sunt egale cu 500% din productia anului trecut. Vei incasa deci, echivalentul a 400% din productia anului trecut.

4. Ascunde recolta

Daca esti un fermier atat de mare incat sa ai prieteni care umbla in sacul bugetului special pentru tine evident ca ai suficiente resurse sa nu suferi de urma secetei. Ai un sistem de irigatii care-ti va permite sa salvezi cel putin 60% din productie. Numai micii fermieri isi pierd recolta in proportie de 100%. Evident ca recolta trebuie sa dispara ca sa primesti o despagubire maxima.

5. Fa imparteala

Vor veni alti ani de seceta in mod sigur. Nu fii calic si imparte 30-40% din suma primita ca despagubiri cu cei ce te-au ajutat.  Apoi poti da acatiste pentru inca un an de seceta.

Lasand gluma la o parte, care este motivul pentru care desi ministrul agriculturii a decis sa nu declare stare de urgenta in agricultura la cererea cultivatorilor, sa anunte ca essay summary maker? Adica in loc sa investeasca in salvarea culturii doar prin irigatii (doar atat au cerut agricultorii), salvandu-se astfel cheltuielile cu semintele, ingrasamintele, forta de munca etc, vor lasa culturile sa fie distruse in totalitate ca apoi sa le despabugeasca in proportie de 80%. Se indoieste cineva ca birocratia romaneasca va face imposibil pentru micii fermieri sa intre in posesia sumei de 7500 de euro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *