Inainte de sfarsitul anului 2010 mai toate televiziunile anuntau modificarea legislatiei in privinta ajutoarelor acordate mamelor. Ziaristii anuntau ca statul stimuleaza mamele care se intorc repede in campul muncii si spuneau ca mamele care aleg sa stea acasa nu vor mai beneficia de ajutoare.
Formularea pe care au ales-o toti redactorii de stiri a fost „mamele care aleg sa stea acasa” iar asta arata fie ca acei ziaristi au preluat sintagma din vreun comunicat de presa al guvernului (si atunci acei ziaristi nu gandesc) fie nu se gandesc deloc atunci cand prezinta o stire.
Intrebari pentru ziaristii care aleg sa nu gandeasca:
- E posibil ca unele mame sa aleaga sa nu munceasca pe salarii de mizerie?
- E posibil ca unele mame sa aleaga sa-si creasca copilul?
- E posibil ca unele mame sa nu aiba posibilitatea de a se intoarce in campul muncii (spre exemplu s-a desfiintat postul)?
- E posibil ca unele mame sa incerce sa-si recupereze o parte din banii pe care statul i-a furat in trecut prin taxe si impozite?
Intrebari pentru ziaristii care incearca sa gandeasca:
- Cand vom avea stiri despre guvernantii care aleg sa ne fure prin taxe si impozite?
- Cand vom avea stiri despre guvernantii care aleg sa ne fure prin inflatie?
- Cand vom avea stiri despre parlamentarii care aleg sa faca legile din ce in ce mai stufoase?
Hm. Aia cu impozitele si furtu e deja destul de cunoscuta. Aia cu supralegiferarea insa nu e deloc cunoscuta, desi ne afecteaza pe toti.
Dupa mine e nevoie mare de un mecanism de dereglementare si delegiferare care sa lucreze la eliminarea diverselor suprareglementari din cauza carora o sa ajungem sa luam tzshpe avize sa tragem o basina.
Si daca nu se poate mecanism, macar un curent de opinie.
@Mogre
Aia cu furtul e cunoscuta de unii. Inca n-am auzit o dezbatere TV in care sa apara ideea asta. Intrebari de genul „de ce 16% impozit pe venit si nu 5%?” sau „stiati ca statul NU are bani si ca trebuie sa-i ia de la cetateni?”
Legat de supra-reglementari, am vazut ca ziaristii masoara performantele parlamentarilor dupa numarul de initiative legislative. Si, in general, orice initiativa legislativa duce la supra-reglementare.