Unii crestini spun ca Biserica este reprezentata nu de totalitatea cladirilor in care se desfasoara slujbele religioase ci de corpul credinciosilor. Asta inseamna ca orice om care mai pune o caramida la temelia Bisericii este ctitorul Bisericii. Iar orice om convins de adevarul Bisericii sale este o caramida din Biserica.
Masurile ministresei invatamantului, Ecaterina Andronescu, indica faptul ca vrea sa devina ctitor pentru Biserica. Introducerea Religiei Ignorantei drept materie de studiu in invatamantul pre-universitar ii va asigura acesteia un loc in Rai si, probabil, unul in lista cu sfinti a Bisericii Ortodoxe Romane. Cred ca Maica Tereza isi roade unghiile de ciuda in Rai si se invarte ca titirezul sub pamant, caci in timp ce ea convertea mai mult muribunzi saraci, Maica Ecaterina va converti copii cu mintea cruda in viitori contribuabili la conturile BOR.
Doamna Abramburica, va sfatuiesc sa incepeti degraba sa consumati arsenic; astfel, cand veti muri, corpul dumneavoastra nu va intra in putrefactie ci va deveni o mumie facatoare de minuni. Cu cat mai curand, cu atat mai bine. Pentru toata lumea.
Amen! Dumnez-o s-o ierte si s-o zburde-n rai =)
Stimata credincioasa ar trebui sa tina cont de vorbele „sfantului apostol” Pavel referitor la femei. Biblia spune foarte clar ca femeilor nu le este permis sa aiba autoritate asupra barbatilor, rolul lor este sa se ocupe cu nasterea de prunci si trebuie sa taca, fiindca prin ele a venit pacatul originar… cui nu ii vine sa creada, sa citeasca biblia. Si sa nu uite ca barbatul este capul femeii, iar nu invers, fiindca femeia a fost luata din barbat, si nu invers, conform legendei pe care madam o da drept adevar.
Asta pentru a avea un pic de integritate.
Si apropo de arsenic, de asta se cheama unii calugari Arsenie? 😀
Ce poza misto! 🙂 Din pacate, ministresa educatie are tot felul de apucaturi dubioase. In timpul cat a fost rectorita la UPB, a instalat in complexul Regie un adevarat sistem orwellian urmarire: sute de camere video de supraveghere, care ii filmeaza pe studenti (din exterior) inclusiv in propriile lor camere; carduri cu microcip personalizate pentru monitorizarea intrarilor si iesirilor studentilor din camine si din salile de curs etc. (in curand, studentii vor fi amprentati ca sa poata intra in camine; asta deja se practica in complexul Moxa!)
Eu nu cred ca Big Sister-ita Andronescu e credincioasa. Dar stie sa speculeze, ca orice politician, prostia omeneasca. Daca sunt atatia cre(s)tini zgomotosi care vor religie in scoli, de ce sa nu le-a dea ce vor; mai ales ca nu da din buzuran? Cine are nevoie de matematica, fizica, biologie, chimie etc. predate in scoli? Las’ sa stie prostii sa citeasca si sa numere pana la 100 si e suficient! Prea multa inteligenta strica. Fireste, patriarhul Danut SRL e si el multumit.
@TLP. arsenic, from L. arsenicum, from Gk. arsenikon „arsenic,” adopted for Syriac (al) zarniqa „arsenic,” from Middle Persian zarnik „gold-colored” (arsenic trisulphide has a lemon-yellow color). The Gk. word is folk etymology, from arsen „male, strong, virile” (cf. arseno-koites „lying with men” in N.T.) supposedly in reference to the powerful properties of the substance. The mineral (as opposed to the element) is properly orpiment, from L. auri pigmentum, so called because it was used to make golden dyes.
Este intr-adevar o observatie bivineneta si pertinenta la o decizie care, daca s-ar pune in aplicare in formula propusa, ar hrani insasi problema pe care pretinde ca intentioneaza sa o rezolve. Mai precis, Ministerul Educatiei doreste sa reduca programa scolara si in ideea, afirmata chiar oficial, de a corespunde mai bine ofertei existente pe piata muncii. Insa, reducerea orelor de limbi straine in scoala tocmai asta nu va face. Nici nu are cum sa faca acest lucru, din simplul motiv – caruia in definitiv nu ma tem sa ii dau si valoare de axioma – a sti mai putzine limbi straine, eventual niciuna, nu are cum sa ajute in conditiile „pietei” actuale.In fine, ramane de neinteles pentru mine logica acestei decizii, dar sper sincer sa nu intre in vigoare in forma aceasta. Mai sper totodata ca pentru Minister sa fie importanta nu doar acumularea mecanica de informatii, ci si incurajarea elevilor de a gandi individual, de intelege si selecta ceea ce invata, de a se deschide catre alti oameni, catre alte culturi, iar acest lucru nu e oare realizat atat de bine tocmai de contactul cu acea limba straina (acum pe cale de a fi minimalizata), ce nu reprezinta doar un ansamblu de reguli si legi gramaticale, ci chiar poarta de intrare catre istoria si povestea unei tari. M-am gandit ca este totul confuz si pentru profesori acum, in acest sens e de urmarit protestul lor (a se vedea manifestatia de la Guvern, de vineri dimineata,in privinta orelor de sport).
-: http://www.ruvr.ru / ŞTIRI /
Autorităţile Rusiei vor ajuta în continuare religiile tradiţionale
În ciuda crizei, autorităţile ruseşti vor continua să acorde ajutor religiilor tradiţionale din ţară, fără susţinere de peste hotare, a declarat preşedintele Dmitri Medvedev, la întâlnirea din oraşul Verhniaia Ivolga, Republica Buriatia, cu reprezentanţii celei mai mari mănăstiri budiste din Rusia.
În opinia şefului statului rus, scopul principal al autorităţilor laice şi religiilor tradiţionale este educarea morală a generaţiei tinere.
Dmitri Medvedev a reamintit recenta sa iniţiativă cu privire la introducerea în şcoli a disciplinei Bazele culturii religioase şi Eticii laice.
24.08.2009
esti un prost…
pt articolul asta ar trebui sa ti dai foc
@tu
Care e argumentul tau?
Religia a fost disciplina obligatorie de studiu pana la venirea comunistilor la putere care au scos-o din programa pt ca daca nu stiati doctrina comunista a fost atee si din acest motiv comunistii daramau in permanenta biserici si manastiri(Sfanat Vineri din Bucuresti, una din cele mai frmoase si valoroase biserici )!!!!Cei care au spalat creierele oamenilor au fost comunistii cu teoria lui Darwin care a fost creat de acesta la ordin ca sa poata comunistii sa isi sustina doctrina materialista din cartea de socialism!! Cand dai in religie si militezi pt scoatere ei din scoala nu faci altceva decat sa iti arati carnetul rosu de partid la vedere ca sa isi dea seama toata lumea ce mare securist- comunist esti!!!!!
Faptul ca religia a fost obligatorie pana la venirea comunistilor arata ca inainte de venirea comunistilor lucrurile aratau la fel de prost pentru societatea romaneasca (indoctrinarea obligatorie).
Materialismul, darwinismul si ateismul existau inainte de comunisti. Mai citeste putina istorie.
Cand militez pentru scoaterea religiei din scoli militez doar pentru libertatea de gandire. Faptul ca tu crezi ca daca religia nu e predata in scoli copilul tau va deveni un viitor Stalin e problema ta. Insa iti garantez ca spectrul convingerilor personale este mult mai colorat.
Cand faci un astfel de comentariu nu faci altceva decat sa-ti arati ignoranta (vezi lipsa cunostintelor privind temporalitatea evenimentelor) si prostia (vezi greselile de logica).
cretinule..da ti foc…esti zero fata de ec andr
LISTA DE LUCRARI
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
A. CARTI
1. Ecaterina Andronescu, Dan Dascalu, Irina Kleps, Lorenzo Pavesi
– Nanoscience and Nanoengineering, Editura Academiei Române,
Bucuresti, 216 pg., 2002;
2. Ecaterina Andronescu, Sorin Jinga, Cornelia Jinga – Ceramica
pentru optoelectronica, Editura Printech, 271 pg., 2003;
3. Ecaterina Andronescu, Marin Cernea, Dana, Maria Neacsu –
Ceramica dielectrica din Nanoparticule de titanat de bariu, Editura
POLITEHNICA Press, 182 pg., 2004;
4. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu – Materiale ceramice
poroase. Proprietati, metode de obtinere, aplicatii, Editura Politehnica
Press, ISBN: 978-973-7838-81-0, 127 pg., 2008;
5. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu – Introducere în studiul
biomaterialelor, Editura Politehnica Press, ISBN: 978-973-7838-80-3,
152 pg., 2008;
6. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Georgeta VOICU, Stefania
STOLERIU – Nanopulberi si materiale ceramice. Obtinere si
caracterizare, Editura Politehnica Press, ISBN: 978-973-82-7, 102 pg.,
2008.
B. CURSURI UNIVERSITARE
1. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Stefania Stoleriu – Chimia
Fizica a Starii Solide, note de curs, platforma e-learning UPB;
2. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica – Introducere în Stiinta
Materialelor Oxidice, note de curs, platforma e-learning UPB;
3. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica – Nanomateriale, note de
curs, platforma e-learning UPB.
C. ARTICOLE
1. R. Dinescu, E. Andronescu – Caracteristici si comportarea la încalzire
a caolinului coloidal de Harghita, Materiale de constructii nr.3, 153-156,
1975
2. R.Dinescu, E. Andronescu – Hidrofobizarea caolinului coloidal de
Harghita, Materiale de Constructii nr.1, 1976
3. A. Barbulescu, E. Andronescu – Materiale oxidice vitroase pentru
pasivarea siliciului, vol. Electronica si fiabilitate, Bucuresti, Ed. Tehnica,
1977
4. A. Barbulescu, E. Andronescu – Sticle pentru pasivarea
semiconductorilor, vol. Electronica si fiabilitate, Bucuresti, Ed. Tehnica,
1977
5. S. Teodorescu, A.Barbulescu, E. Andronescu – Reactii în faza solida
între steatit si carbonatii alcalino – pamântosi, Materiale de Constructii,
nr.3, 1979
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
2
6. R. Dinescu, A. Barbulescu, E. Andronescu – Formarea solutiilor solide
Ce1-xZrxO2, Materiale de Constructii nr. 1, 91-93, 1980
7. E. Andronescu – Glazuri usor fuzibile pentru acoperirea rezistentelor
bobinate, Materiale de Constructii, nr.4, 1980
8. E. Andronescu – Structura si permitivitatea dielectrica în sistemul
BaTiO3 – SrTiO3 – BASnO3, vol. SACEP, Curtea de Arges, 1980
9. S. Solacolu, I. Teoreanu, E. Andronescu – Thermal phase equilibrium
relationships in the system 2CaO.Al2O3.SiO2 – 2CaO.MgO.2SiO2 –
CaO.SiO2 – CaO.Al2O3.SiO2, IL CEMENTO, 78(1) 1981
10. E. Andronescu – Material abraziv cu liant din zgura, Materiale de
Constructii, nr.4, 1981
11. E. Andronescu, V. Dima – Sticle fara B2O3 pentru fibre, Materiale de
Constructii, nr. 2, 1982
12. E. Andronescu, N.Toma – Lianti pentru materiale abrazive destinate
superfinisarii, Materiale de Constructii, 1982
13. A. Barbulescu, E. Andronescu, N. Toma – Ceramica piezoelectrica
pentru traductoare de vibratii în volumul Conferinta Nationala de
electronica, telecomunicatii, automatica si calculatoare, pag 197-202,
Ed. Didactica, 1982
14. I. Teoreanu, E. Andronescu – Thermal phase equilibrium relationships
in the CaO.SiO2 – 2CaO.MgO.2SiO2 – 2CaO.Al2O3.SiO2 system, IL
CEMENTO 80(1), 29-36,1983
15. S.Solacolu, I.Teoreanu, E. Andronescu – Thermal phase equilibrium
relationships in the CaO.SiO2 – 2CaO.MgO.2SiO2 – 2CaO.Al2O3.SiO2 –
CaO.SiO2 system, IL CEMENTO 80(4), 201-208, 1983
16. E. Andronescu – Materiale abrazive pentru superfinisare liante cu
materii prime secundare, Materiale de constructii, 1983
17. E. Andronescu – Devitrificarea în siteme melilitice, Materiale de
Constructii, nr.2, 1983
18. E. Andronescu, A. Barbulescu – Implicatiile echilibrului de faza în
obtinerea si caracteristicile materialelor de tip compozit, vol.
Fundamente în stiinta silicatilor, Bucuresti, aprilie 1983, 99-103
19. E. Andronescu, A. Barbulescu – Consideratii privind obtinerea si
caracteristicile compozitelor cu functie abraziva, vol. Fundamente în
stiinta silicatilor, Bucuresti, aprilie 1983, 104-109
20. E. Andronescu – Reactii în faza solida la obtinerea 3CaO.MgO.2SiO2,
Materiale de Constructii, nr.1, 1984
21. E. Andronescu, V. Dima – Materiale termoizolatoare noi din fibre
minerale bazaltice, Materiale de constructii, nr.3, 148-152, 1984
22. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Cacoveanu – Thermal Phase
equilibrium relationships in 2CaO·SiO2-CaO·Al2O3 system, Rev.
Roumain Chem. 30(18) 647-650,1985
23. E.Andronescu – Lierea electrocorindonului pentru obtinerea unor
materiale abrazive, Materiale de Constructii, nr.4, 1985
24. E. Andronescu, V. Dima – Realizarea fibrelor bazaltice pentru
materiale termoizolatoare eficiente în constructii, Materiale de
Constructii, nr.3, 1985
25. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Cacoveanu – Comportarea termica în
sistemul 2CaO.SiO2 – CaO.Al2O3, vol Sesiunii stiintifice , ICEM, 1985
26. I. Teoreanu, E. Andronescu, S. Constantinescu – Compatibility in the
CaO-BaO-SiO2 system, Silicates Industriel, 54(5-6) 87-91, 1986
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
3
27. E. Andronescu – Evaluarea cristalinitatii în sistemul C2MS2-CAS2-CSCMS2,
în vol. Sesiunea Stiintifica ICPE, 1986
28. I.Teoreanu, E. Andronescu, E. Volceanov – Procese an faza solida la
obtinerea CaO.MgO.SiO2, Materiale de Constructii, nr.1, 77-181, 1986
29. E. Andronescu, A. Ianculescu – Influenta granulometriei liantului în
realizarea materialelor abrazive, Materiale de Constructii, 1986
30. I. Teoreanu, E. Andronescu – Comportament dans le processus de
dureissement des certaines structures du system 3CaO.SiO2-
2CaO.SiO2-2BaO.SiO2, 8 the International Congress on the Chemistry
of Cement, Rio de Janeiro, 1986
31. I. Teoreanu, E. Andronescu – Corelatii compozitie mineralogicastructura-
proprietpti liante în sistemul C3S-C2S-B2S, Fundamente în
stiinta silicatilor, 43-48, Bucuresti, 1986
32. I. Teoreanu, E. Andronescu – Sinteza diopsidului prin reactii în faza
solida, Fundamente în stiinta silicatilor, 43-48, Bucuresti, 1986
33. I. Teoreanu, E. Andronescu – Phase thermal relationships in the
2CaO.MgO.2SiO2-CaO.Al2O3-CaO.SiO2-CaO.MgO.SiO2, IL CEMENTO
84(1), 29-34, 1987
34. E. Andronescu, V. Dima – Evaluarea comportarii fibrelor minerale
bazaltice în medii apoase, Materiale de Constructii, nr.1, 1987
35. E. Andronescu, V. Dima – Comportarea fibrelor minerale bazaltice în
medii apoase, Materiale de Constructii, nr.3, 205-207, 1987
36. E. Andronescu, N. Baltariu – Mecanismul si cinetica formarii
ortosilicatului de bariu în carbonat de bariu si dioxid de siliciu, Materiale
de Constructii, 17(47), 229-231, 1987
37. E. Andronescu, A. Ianculescu – Valorificarea pulberilor secundare
rezultate la fabrica de corpuri abrazive, Materiale de Constructii, 17(4),
1987
38. E. Andronescu – Formarea stanatului de calciu prin reactii în faza
solida, vol. SACEP, 24-26 sept. 1987, Curtea de Arges
39. I. Teoreanu, E. Andronescu – Investigation of phasal thermal
relationships in CaO.MgO.SiO2 – CaOAl2O3.2SiO2-SiO2 system, IL
CEMENTO 85(3), 209-214, 1988
40. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Luca – The corelation between slag
viscozities and phase equilibrium in relevant oxydic system, Materiale de
Constructii, 18(1), 30-34, 1988
41. E. Andronescu – Materiale din bazalt sinterizat, Materiale de
Constructii, nr.3, 1988
42. E. Andronescu – Consideratii privind ceramica din titanat de bariu, vol.
SACEP, sept. 1988
43. I. Teoreanu, E. Andronescu – Compatibility relations in the Li2O-BaOSiO2
system, Revue Chemie 34(3), 869-876, 1989
44. E. Andronescu, S. Darabant, A. Folea – Corelatii structura-compozitie
fazala-proprietati ceramice în sistemul BaO-SrO-ZrO2, Materiale de
Constructii, 19(1), 87-90, 1989
45. E. Andronescu, V. Vâlcelaru – Consideratii privind ceramica
cordieritica, Materiale de Constructii 19(3), 156-168, 1989
46. E. Andronescu – Studii în sistemul BaO.TiO3-BaSnO3, vol. SACEP,
sept. 1989, Curtea de Arges
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
4
47. I. Teoreanu, A. Volceanov, E. Andronescu – Considerations on valence
states of copper in ceramic superconductors, Analele Academiei RSR,
1989
48. Teoreanu I., Andronescu E., Constantinescu S. – Compatibility
Relations in the Li2O-BaO-SiO2 System, Revue Roumaine de Chimie
1989, Vol 34, Iss 3, pp 869-876
49. M. Brezeanu, I. Jitaru, C. Guran, E. Andronescu – Formarea prin reactii
în faza solida a compusului CuO·Cr2O3, Revista de Chimie, 1990
50. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea, G. Catoi – “Studii în sistemul
BaO – TiO2. Sinteza si conditii de stabilitate a Ba2Ti9O20” – Materiale de
Constructii 20 [2], 139-141 (1990);
51. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea – Reactii în faza solida la sinteza
BT5, Fundamente în stiinta silicatilor, Bucuresti, 72-81, 1990
52. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Ianculescu – Formarea si proprietatile
unor solutii solide BaTi1-xSnxO3, Fundamente în stiinta silicatilor,
Bucuresti, 82-88, 1990
53. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea, G. Catoi – “Reactii în faza solida
la sinteza BaTi5O11” – Fundamente în Stiinta Silicatilor, al III-lea
Colocviu National, Bucuresti, 72-81 (1990);
54. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Cacoveanu – Sinteze în sistemul Si-Al-
O-N din pulberi de Si, Al în atmosfera controlata. Evolutia formarii
fazelor si factori de influenta, Materiale de Constructii, 2-3, 147-190,
1990
55. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea – Reactii în faza solida la
obtinerea Ba2Ti9O20, Materiale de Constructii, 21 (2-3), 139-142, 1991
56. I. Teoreanu, E. Andronescu, V. Vîlcelaru – Vitroceram cordieritic,
Material de Constructii 21(2-3), 127, 1991
57. I. Teoreanu, E. Andronescu – Subsolidus phases in the Al2O3-Y2O3-
ZrO2, Proceeding Euro-Ceramics, vol. II, Augsburg, 1991
58. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Volceanov – Supraconducting
ceramics, Proceeding Euro-Ceramics, vol. II, Augsburg, 1991
59. I. Jitaru, E. Andronescu – Cromiti obtinuti prin valorificarea unor solutii
reziduale din industria acidului acetic. Cromitul de cupru, Buletinul
Institutului Politehnic Bucuresti 3-4, 35, 1991
60. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Cacoveanu – Sinteza unor faze în
sisteme Me-Si-Al-O-N, Materiale de Constructii, nr. 21(1), 33, 1991
61. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Cacoveanu – Rute de sinteza pentru
Si3N4 si sialonuri. Mecanisme de reactie, Materiale de Constructii
nr.21(4), 289-297, 1991
62. I. Teoreanu, E.Andronescu – Sistemul Al2O3-ZrO2-CeO2, Relatii de
faza, structura, proprietati, Materiale de Constructii, nr. 22(1), 63-67,
1992
63. I. Teoreanu, E. Andronescu, I. Dima – Ceramici în sistemul ZrO2-Y2O3
cu procesare neconventionala, Materiale de Constructii 22(3), 198, 1992
64. E. Andronescu, A. Folea, Gh. Oprisan – Sinteza ceramicilor de tip
Ba(Zn, Ta)O3 prin reactii în faza solida – Materiale de Constructii 22 (2),
131-133 (1992)
65. I. Teoreanu, E. Andronescu – Orthosilicate composition in CaO-SrOBaO-
SiO2 system and their water reactivity, preceede. Of 9th Congress
Chem. Cem. New Delhi, India, vol. II, 17-113, 1992
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
5
66. E. Andronescu, E. Stan – Vitroceramuri Bioactive, Conferinta
nationala de chimie si inginerie chimica, vol.3, p. 919-925,
Bucuresti, 1993
67. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Ianculescu – Ceramique
dielectrique du type Ba1-xMxTi1-yMyO3, Silicates ind., 5-6, 114-117,
1993
68. E. Andronescu, N. Toma – The composite materials of oxydecarbide
type, Third Euro-Ceramics, vol I, 1993
69. E. Andronescu, A. Ianculescu, M. Daia – Sinteza si proprietatile
cristalelor mixte perovskitice din sistemul SiO2-TiO2-La2O3, Conf
nat. de chimie si ing ch, vol 3, 827-833, 1993
70. E. Andronescu – Relations phasal subsolidus and properties in
TiO2-ZrO2-SnO2 System, Revue roumaine de chimie, 38 (10), 1040-
1046, 1993
71. E. Andronescu, A. Folea, M. Sandu – Subsolidus Relationship in ZrO2
– SnO2 – TiO2 System – 3rd Euro-Ceramics Conf., vol. 1, 993-998,
Madrid, Spania (1993)
72. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea – Ceramique dielectrique du type
Ba1-xM’xTi1-yM”yO3 – Silicates Industriels 58 [5-6], 114-116 (1993) (în lb.
franceza)
73. E. Andronescu, A. Folea, M. Sandu – Reactii în faza solida în sistemul
ZrO2 – SnO2 – TiO2 – Conf. Nat. de Chimie si Inginerie Chimica,
Bucuresti, vol 3, 837-842 (1993)
74. E. Andronescu, A. Folea, G. Badila – Sinteza si caracterizarea
cristalelor mixte din sistemul SnO2 – TiO2 – ZrO2 – Conf. Nat. de Chimie
si Inginerie Chimica, Bucuresti, vol 3, 837-842 (1993)
75. E. Andronescu, N. Draghici – Bioceramica feromagnetica,
Conferinta nationala de chimie si inginerie chimica, vol.3, p. 793-
799, Bucuresti, 1993
76. E. Andronescu, A. Ianculescu – BaTi1-y(Sr,Zr)yO3 dielectric
ceramics, Third Euro-Ceramics, vol.II 59-65, 1993
77. I. Teoreanu, E. Andronescu, I. Dumitrescu – The influence of
proceeding parameters in the Si3N4 synthesis or derivate phases,
Third Euro-Ceramics, vol.I, 1993
78. E. Andronescu, M. Minulescu – Sinteza cristalelor mixte pentru
ceramica magnetica în sistemul Li2O-ZnO-Fe2O3, Materiale de
Constructii, 23(4), 1993
79. E. Andronescu, M. Minulescu – Sinteza fazelor si proprietati în
sistemul NiFe2O4-ZnFe2O4, Materiale de Constructii 23(3), 207-211,
1993
80. I. Teoreanu, E. Andronescu, M. Coarna – Ceramica cordieritzirconica,
Materiale de Constructii,23, 1993
81. I. Jitaru, E. Andronescu, M. Brezeanu, Z. Dragoste – Cromit de
Cu(II) obtinut prin hidroliza unor combinatii complexe polinucleare,
Conferinta nationala de chimie si inginerie chimica, vol. 3, 793-799,
1993
82. E. Andronescu, A. Folea, B. Barbu, E. Karmazsin – Sinteza
carburilor de niobiu si tantal prin reactii autopropagate, Conferinta
nationala de chimie si inginerie chimica, vol.3, 919-925, 1993
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
6
83. E. Andronescu, M. Minulescu, V. Vîlceanu, G. Buf – Sinteza si
caracterizarea feritei de nichel cu adaosuri de MnO si CoO,
Conferinta nationala si inginerie chimica, vol.3, 883-889, 1993
84. E. Andronescu – Relations phasal subsolidus and prperties in
TiO2-ZrO2-SnO2 system, Revue Roum. Chemie, 38(10), 1040-1046,
1993
85. C. Guran, I. Jitaru, Aurelia Meghea, L. Stoica, E. Andronescu –
Polynuclear compounds of La with 2 amino-1-ethanol, Scientific
Bulletin-Politehnica University of Bucharest, Series B: Chemistry and
Materials Science, 1993, 55(1-2), 79-85
86. E. Andronescu, M. Parascanu – Na2O-CaO-P2O5-SiO2 Quaternary
bioceramics, Rev. Roum. Chim., 39 (11), 1335-1341, 1994
87. E. Andronescu, A. Ianculescu – Defecte compensatoare in SrTio3
dopat cu Nb2O5, Materiale de constructii 24(i), 53-57, 1994;
88. E. Andronescu, I. Teoreanu, A. Ianculescu – Sinteza si
caracteristicile cristalelor mixte SrTi1-xNbxO3, Materiale de
Constructii, 25(1), 1994
89. I. Jitaru, E. Andronescu, L. Stoica, C. Guran – Polynuclear
complexes of La with 3 amino-1-propanol, Rev. Roum. Chim.
39(10), 1151-1157, 1994
90. C. Guran, I. Jitaru, E. Andronescu, L. Stoica – Ni(II)-
hydroxosulfatoamino complexes separated by dissolved-air
flotation, Rev. Roum. Chim. 39(10), 1179-1185, 1994
91. E. Andronescu, M. Parascanu – Na2O-CaO-P2O5-SiO2 quaternary
bioceramics, Rev. Roum. Chim., 1335-1341, 1994
92. I. Teoreanu, E. Andronescu, L. Dumitrescu, D.J.Rowcliffe –
Factors affecting the synthesis of sialon, Mat. Research, 4, 1-6,
1994
93. E. Andronescu, A. Ianculescu – Formation and dielectric properties
of Ba1-xSrxTi1-ySnyO3 solid solutions, Electroceramics, vol 5, G.
Gusmano & E. Traversa, Italy, 289-296, 1995
94. E. Andronescu, R. Barbaresso, Gh. Taralunga – Portelanuri
dentare, Conferinta nationala de chimie si inginerie chimica, vol.4,
p. 454-459, Bucuresti, 1995
95. E. Andronescu, N. Draghici, E. Stan, R. Neagu – Bioactive glassceramics,
Rev. Roum. Chim., 40 (10), 1049-1056, 1995
96. E. Andronescu, A. Folea, M. Teiusanu – Ceramici dielectrice derivate
din Ba2Ti9O20 – Conf. Nat. de Chimie si Inginerie Chimica, Bucuresti, vol
4, 442-447 (1995)
97. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea, J-P Deloume – Reactions
Mechanisms at BaTi4O9 Synthesis by Microwave Heating – 4th Euro-
Ceramics, vol.1, 195-200, Riccione, Italia (1995) (în lb. engleza)
98. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea – Microwave Processing of
Dielectric Ceramic with Low Permittivity Ba2Ti9O20 – Rev. Roum. de
Chimie 40 [10], 965-969 (1995)
99. E. Andronescu, A. Ianculescu, Formarea si proprietatile unor solutii
solide în sistemele BaO-TiO2-La2O3, Materiale de Constructii 25(1) 36-
41, 1995
100. E. Andronescu, I. Teoreanu, A. Benga, A. Ianculescu – Ceramica
dielectrica pe baza de titanati, Materiale de Constructii 25(2) 120-126,
1995
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
7
101. E. Andronescu, N. Draghici – Feromagnetic bioglass ceramics,
Bioceramics edited by A. Ravaliogli, Italy, 161-169, 1995
102. E. Andronescu, A. Ianculescu – Influenta ZnO asupra proprietatilor
ceramicii dielectrice pe baza de BaTiO3, Conferinta nationala de chimie
si inginerie chimica, vol.4, 448-453, 1995
103. E. Andronescu, C. Jarnea – Compozite ceramice bioactive, Conferinta
de chimie si inginerie chimica, vol.4, 437-442, 1995
104. M. Brezeanu, I. Jitaru, C. Guran, E. Andronescu, C. Moisescu, C.
Georgescu – Ferite mixte pe baza de Cu obtinute prin metode
neconventionale, Conf. Nationala de Chimie si Inginerie Chimica,
Bucuresti, 20-21 oct. 1995, p. 47-52
105. F. Zahanagiu, E. Andronescu, L. Filipescu, S. Florescu – Layered
sodium disilicate as cobuilder in detergent formation, Conferinta
nationala de chimie si inginerie chimica, vol.1, 149-156, 1995
106. E. Andronescu, N. Draghici, E. Stan, R. Neagu – Bioactive glass
ceramics, Rev. Roum. Chim. 40(10) 1049-1056, 1995
107. E. Andronescu, A. Statescu, A. Ianculescu – Subsolidus reactions
synthesisand properties of mixed crystals in the BaO-SrO-TiO2-SnO2
system, Rev. Roum. Chim., 40(10) 1035-1039,1995
108. E. Andronescu, M. Minulescu, L. Istratescu – Synthesis and properties
of MgMnZn ferites, Rev. Roum. Chim., 40(10) 961-966, 1995
109. I. Galansiu, R. Galansiu, E. Andronescu – SnO2 based inert anodes for
aluminium electrolysis. Properties variation with the Sb2O3 and CuO
dopants concentration, vol.Slovac-Norvegian Conference on Aluminium
Melting Technology, 67-72, 1995
110. I. Galansiu, R. Galansiu, E. Andronescu – SnO2 based inert anodes for
aluminium electrolysis. Properties variation with the sinterization
temperature, vol.Slovac-Norvegian Conference on Aluminium Melting
Technology, 67-72, 1995
111. Teoreanu, E. Andronescu, A. Folea – Microwave Processing of
Ba2Ti9O20 Ceramic – Ceramics International 22, 305-307 (1996)
112. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Ianculescu, V. Andrei –
Ba(M3+)TiO3 dielectric ceramics, Mat. Constr., 26 (3), 1996;
113. E. Andronescu, A. Ianculescu, C. Parlog, F. Vasiliu – Formation
and characteristics of some cerium doped Ba(Ti, Sn)O3 solid
solutions, Euro ceramics V, 1183-1187, Trans Tech publications,
Switzerland, Germany, UK, USA, 1997;
114. E. Andronescu, A. Ianculescu, C. Pieleanu – Sinteza si proprietatile
unor materiale de tip Ba1-xCdxTiO3, Conf. de ch. si ing. Ch., vol IV,
331-338, 1997;
115. E. Andronescu, I. Bota, E. Dinu, C. Ghitulica, R. Barbaresso –
Compozite ceramice sinterizate prin reactii autopropagate, Conf de
ch si ing chimica, 345-353, 1997
116. E. Andronescu, E. Dinu, C. Ghitulica, R. Barbaresso – Oxide materials
used as drug support, ECERS Versailles, 1997
117. E. Andronescu, O. Simionescu, E. Dinu, C. Ghitulica – Zirconic
composites used as biomaterials, Romanian Conference on Advanced
Materials, Bucuresti, nov. 1997
118. E. Andronescu, S. Simionescu, C. Ghitulica, E. Dinu – Biocomposites
based on hydroxyapatite and bioactive glass, Romanian Conference on
Advanced Materials, Bucuresti, nov. 1997
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
8
119. Cornelia Guran, Ioana Jitaru, Ecaterina Andronescu, Daniela Berger,
C. Matei, V. Fruth – Heteropolynuclear Complex Precursors Used in
M(III)M(II)2Cu3O7-d mixed oxides synthesis (M(III) = La, Ce, Y; M(II) = Sr,
Ba), Key Engineering Materials, Trans. Tech. Publications, Switzerland,
132-136, 1273-1276, 1997
120. Ioana Jitaru, Cornelia Guran, Ligia Stoica, Daniela Berger, Ecaterina
Andronescu, V. Fruth, M. Danescu, A. Novac, M. Magureanu, T.
Mosteanu – Heteropolynuclear complex compounds as precursors of
LaCrO3, Key Engineering Materials, Trans. Tech. Publ., Switzerland,
132-136, 1361-1364, 1997
121. Ioana Jitaru, Cornelia Guran, Ecaterina Andronescu, V. Popescu –
Lantanum Oxocuprate Obtained from Heteropolynuclear complex
Compounds as Precursors, (J.Belgian Ceramic Soc.) Silicates
Industrieles, 62(7-8), 153-159, 1997
122. E. Andronescu, V. Pugliese, E. Dinu, C. Ghitulica, R. Barbaresso –
Compozite bioactive, Conferinta de chimie si inginerie chimica,
Bucuresti, oct. 1997, vol. IV, 338-345
123. Ecaterina Andronescu, M. Oprea, Cristina Ghitulica, E. Dinu – Sinteza
si proprietatile Materialelor de tipul LaNi1-xMxO3 (M = Co, Mn, Fe),
Conferinta de Chimie si Inginerie Chimica, Bucuresti, oct. 1997, vol. IV,
p. 353-360
124. S. Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Dana Momete – Sinteza si
caracterizarea unor materiale compozite, Conferinta de Chimie si
Inginerie Chimica, Bucuresti, oct. 1997, vol. IV, p. 319-325
125. Ecaterina Andronescu, Oana Bretcanu – Biomateriale feromagnetice
procesate neconventional, Conferinta de Chimie si Inginerie Chimica,
Bucuresti, oct. 1997, vol. IV, p. 325 – 331
126. C. Matei, I. Jitaru, E. Andronescu, A. Novac – Preparation of copper
ferrite by reaction of various precursors with the molten NaNO3-KNO3
medium, Advances in Molten Salts, 1998, 242-248
127. Brezeanu M., Antoniu A., Jitaru I., Guran C., Andronescu E., Matei C.,
Georgescu G. – Preparation of Copper Ferrite by the Hydrolysis Method,
Revue Roumaine de Chimie 1998, Vol 43, Iss 6, pp 487-491
128. C. Matei, E. Andronescu, I. Jitaru, A. Novac – Preparation of lanthanum
oxocuprate in alkali metalnitrate melts, Advances in Molten Salts, 1998,
400-406
129. M. Bicher, E. Andronescu, I. Jitaru, F. Badu – A new method for copper
ferrite preparation, BRAMAT 99 Brasov, Romania, 1999, 111-114
130. C. Ghitulica, E. Andronescu, G. Boretto – Composite Celular Ceramics,
National Seminary Realisations and Perspectives in Materials Domain,
Bucharest, may 1999;
131. I. Teoreanu, E. Andronescu, A. Ianculescu – „Ba(Ti,Nb)O3 and
(Ba,La)(Ti,Nb)O3 – Type Ceramic Dielectrics”, INTERCERAM, 2, 90-98,
1999;
132. E. Andronescu, C. Ghitulica, M. Tudoran – Biocomposites based on
hidroxyapatite and alumina, International Conference of Chemistry and
Chemical Engineering, Bucharest, oct. 1999, CD-ROM;
133. E. Andronescu, A. Ianculescu, N. Lehadus – Synthesis and Properties
of Some Niobium- and Cobalt-Doped BaTiO3 Ceramics, Lucrãrile
Conferintei de Chimie si Inginerie Chimicã, Bucuresti, 30 septembrie – 2
octombrie 1999, (CD-ROM), sectiunea a 8-a, pg. 107 – 112
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
9
134. E. Andronescu, A. Ianculescu – Formation and Properties of Some Ba1-
xCdxTiO3 Dielectric Ceramics, Advances in Science and Technology, vol
17, Ceramics: Getting into the 2000’s, Part E, pg. 249-258 (Proc. of 9th
CIMTEC, Florence, Italy, June 14-19, 1998), Edited by P.Vincenzini,
Italy, TECHNA, Faenza 1999
135. E. Andronescu, A. Ianculescu – The Influence of ZnO Doping on the
Sintering Behaviour and Electrical Properties of BaTiO3 – Based Solid
Solution, Advances in Science and Technology, vol 17, Ceramics:
Getting into the 2000’s, Part E, pg.241-248 (Proc. of 9th CIMTEC,
Florence, Italy, June 14-19, 1998), Edited by P.Vincenzini, Italy,
TECHNA, Faenza 1999
136. Ecaterina Andronescu, Mihaela Nastase, Elena Dinu, Ella Stefan,
Cristina Ghitulica – Composite biomaterials with Al2O3 matrice, VIIIth
Conference of Science and Engineering of Materials, Alba Iulia,
September 2000, vol. II, p.1-9
137. Ioana Jitaru, Cornelia Guran, Ecaterina Andronescu, C. Matei –
Lanthanide oxocuprates doped with divalent metals, UPB Sci. Bull.,
Series B, vol. 62(1), 3-12, 2000
138. Ecaterina Andronescu, B. Balas, Cristina Ghitulica, Ella Stefan, Elena
Dinu – Zirconia biocomposites, VIIIth Conference of Science and
Engineering of Materials, Alba Iulia, Romania, September 2000, vol. II,
p. 135-141
139. Ecaterina Andronescu, Claudia Robe, Adelina Ianculescu, Cristina
Ghitulica – Perovskite-type ceramics with dopants, VIIIth Conference of
Science and Engineering of Materials, Alba Iulia, Romania, September
2000, vol. I, p. 227-231
140. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Stefania Stoleriu, G. Tulea –
Subsolidus phase relationships in ZrO2-Y2O3-Nd2O3 system, VIIIth
Conference of Science and Engineering of Materials, Alba Iulia,
Romania, September 2000, vol. I, p. 324-331
141. Ecaterina Andronescu, Ella Stefan, Cristina Ghitulica – Porous
Hydroxyapatite Bioceramics, EUROTECHMAT, 10 – 14 sept. 2000,
Bucharest, CD-ROM
142. Ecaterina Andronescu, Horia Iovu, Ioan Calinescu, Cristina Ghitulica,
Ella Stefan, Valentin Cotârta – Epoxy resin based composites obtained
by microwave processing, Eight International Conference on
Composites Engineering, Tenerife, Spania, 2001
143. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Ella Stefan, Elena Dinu,
Horia Iovu – Composite ceramics for implants, Eight International
Conference on Composites Engineering, Tenerife, Spania, 2001
144. Mihaela Nastase, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Anghel
Ioncea, Production and characterisation of hydroxyapatite alumina
composite – Eight International Conference on Composites Engineering,
Tenerife, Spania, 2001
145. Cristina Ghitulica, Gianmarco Boretto, Ecaterina Andronescu –
Processing of composite ceramic foams, Eight International Conference
on Composites Engineering, Tenerife, Spania, 2001
146. Ecaterina Andronescu, Ella Stefan, Cristina Ghitulica, Elena Dinu –
Hydroxyapatite synthesis, Seventh Conference and Exhibition of the
European Ceramic Society, Brugge, Belgia, vols. 206 – 213 (2002), p.
1595 – 1598, 2001
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
10
147. Ecaterina Andronescu, Mihaela Nastase, Cristina Ghitulica, Ella
Stefan – Composite Bioceramics, Seventh Conference and Exibition of
the European Ceramic Society, Brugge, Belgia, vols. 206 – 213 (2002),
p. 1591 – 1594, 2001
148. Ecaterina Andronescu, S. Jinga, Cornelia Jinga, C. Onose – Lithium
Fluoride Single Crystals for YAG:Nd Laser Q-switches, New Research
Trends in Material Science, Constanta, 2001, pag.313-317, ISBN 973-
652-631-3
149. E. Andronescu, S. Jinga, C. Onose – Zinc oxide semiconductor ceramic
with non-linear electric properties obtained by co-precipitation method,
CAS 2001 Proceedings, vol.1, pag.13, ISBN 0-7803-6666-2
150. E. Andronescu, S. Jinga, C. Onose – “Zinc oxide semiconductor ceramic
with non-linear electric properties obtained by co-precipitation method”,
CAS 2001 Proceedings, vol.1, pag.13, ISBN 0-7803-6666-2
151. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Stefania Stoleriu, Elena
Dinu, Elena Ghita – Leucite containing dental porcelain, Romanian
International Conference on Chemistry and Chemical Engineering
RICCCE 12, Bucharest, Romania, p. 290-295, 2001;
152. Ecaterina Andronescu, Iulia Matei, Cristina Ghitulica, Ella Stefan –
Zirconia composite materials, Romanian International Conference on
Chemistry and Chemical Engineering RICCCE 12, Bucharest, Romania,
p. 296-302, 2001
153. Ecaterina Andronescu, Bogdan Balas, Mihaela Nastase, Cristina
Ghitulica, Ella Stefan – Biomateriale compozite pe baza de Y-TZP si
sticla cu proprietati bioactive din sistemul SiO2-Na2O-CaO-P2O5, Zilele
academice timiseene, Timisoara, 2001
154. Ecaterina Andronescu, Ella Stefan, Cristina Ghitulica – Materiale
compozite ceramice, Directii noi de cercetare în stiinta materialelor –
ARM, Constanta, 17-19 septembrie 2001
155. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, G. Fantozzi, Y. Jorand –
Alumina Porous Ceramic Materials, Silicates Industriels, vol. 67, nr. 3 –
4, pg. 33 – 36, 2002
156. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, A. Dicea – Cordierite porous
Ceramics, 3rd International Conference of the Chemical Societies of the
South-Eastern European Countries September 22 – 25, 2002,
Bucharest
157. Ecaterina Andronescu, Ella Stefan, Cristina Ghitulica, Elena Dinu –
Composite bioceramics, 3rd International Conference of the Chemical
Societies of the South-Eastern European Countries September 22 – 25,
2002, Bucharest
158. Mihaela Birsan, Ecaterina Andronescu, C. Birsan, Cristina Ghitulica –
Structure and properties of the HAp – Al2O3 based biomaterials, 3rd
International Conference of the Chemical Societies of the South-Eastern
European Countries September 22 – 25, 2002, Bucharest
159. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Stefania Stoleriu, Simona
Petrescu – Preparation and characterisation of alumina porous
materials, EUROTECHMAT, Bucharest, 2002, CD-ROM
160. Ecaterina Andronescu, B. Balas, Mihaela Birsan, Cristina Ghitulica –
Biocompozite armate cu zircona stabilizata, Simpozion Biomateriale –
prezent si perspective, Bucuresti, 13 – 14 decembrie 2002
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
11
161. Mihaela Birsan, Ecaterina Andronescu, Costel Birsan, Cristina
Ghitulica, Ella Stefan – Ferromagnetic Biocomposites with Improved
Bioactivity, Key Engineering Materials, Eighth ECERS, Istanbul, Turkey,
vol. 264 – 268, 2004, p. 2043 – 2046, ISBN 0-87849-946-6
162. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Georgeta Dumitru, Stefania
Stoleriu – Preparation of alumina and cordierite based porous ceramic
materials, Key Engineering Materials, Eighth ECERS, Istanbul, Turkey,
vol. 264 – 268, 2004, p. 2247 – 2250, ISBN 0-87849-946-6
163. Ella Stefan, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Liliana Vasile –
Hydroxiapatite synthesis and characterization, Seventh ICFPAM, 10 –
15 june 2003, Bucharest, Romania
164. Mihaela Bîrsan, Ecaterina Andronescu, Elisabeta Stoinea, Cristina
Ghitulica – Hydroxiapatite and alumina based biocomposites, Seventh
ICFPAM, 10 – 15 june 2003, Bucharest, Romania
165. A.C. Nechifor, Ecaterina Andronescu, G. Nechifor – Materiale
membranare III. Particule magnetice si ferofluide, Revue Roumaine de
Chimie, 54 (8), pag. 455 – 460
166. A.C. Nechifor, E. Andronescu, G.Nechifor – Liquid Membrane Based on
TBP Ferrofluids, Science and Technology of Enveromental Protection,
2003, Vol. 10, No. 1, p. 39-48. ISSN 1221-6909
167. A.C. Nechifor, Ecaterina Andronescu – Synthesis of TBP-Based
Ferrofluids, Proceeding of „Romanian International Conference on
Chemistry and Chemical Engineering – RICCE 13 vol. I, „Analytical
Chemistry”, 66-71, 2003, ISBN 973-652-823-5
168. Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Ella Stefan, Mihaela Bîrsan,
C. Bîrsan – Biomateriale Compozite, “Chimia 2003”, octombrie 2003,
Constanta
169. Ecaterina Andronescu, Ella Stefan, Cristina Ghitulica, Diana Tanislav,
Stefania Stoleriu – Hydroxyapatite based porous ceramic, “13th
Romanian International Conference on Chemistry and Chemical
Engineering”, vol. 3, p. 35 – 41, 16 – 20 septembrie 2003, Bucharest
170. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, I. Cherascu, A. Dicea –
Zirconia based porous ceramic materials, “13th Romanian International
Conference on Chemistry and Chemical Engineering”, vol. 3, p. 48 – 53,
16 – 20 septembrie 2003, Bucharest
171. Mihaela Bîrsan, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Costel
Bîrsan, Alina Skrobotovici – Production of Hydroxyapatite Zirconia
Composite, “13th Romanian International Conference on Chemistry and
Chemical Engineering”, vol. 3, p. 61 – 69, 16 – 20 septembrie 2003,
Bucharest
172. Ana Maria Moisin, Alina Dumitru, Jana Pintea, Ecaterina Andronescu,
Cristina Ghitulica – Fine grained piezoelectric ceramics for SAW
applications, Processing of Electroceramics Conference, 31 august – 3
septembrie 2003, Bled, Slovenia
173. Ecaterina Andronescu, Elena Dumitra, Cristina Ghitulica, Ana Maria
Moisin, Ciprian Ciurea – Ceramici piezoelectrice pe baza de titanat de
plumb dopat cu La si Ce, “9th Conference on Science and Engineering
of Oxide Materials”, CONSILOX, Sighisoara, ROMANIA, 8 -10
September 2004
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
12
174. Ecaterina Andronescu, Mihaela Bîrsan, Costel Bîrsan, Cristina
Ghitulica, Stefania Stoleriu – Nanomateriale, Seminarul Serban
Solacolu, Facultatea de Chimie Industriala, UPB, Bucuresti, noi. 2004
175. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Diana Tanislav, Livia Pall,
Geta Pall – Porous composite ceramic materials based on cordierite and
mullite, Romanian International Conference on Chemistry and Chemical
Engineering RICCCE XIV, Bucharest, Romania, 22-24 september 2005,
vol. 1, p. 183-191
176. Cristina Ghitulica, G. Boretto, Ecaterina Andronescu – Processing and
characterization of zirconia reinforced composite ceramic foams,
Revista de Chimie, ISSN 0034-7752, vol. 56, nr. 12, 2005, pg. 1218 –
1221
177. A.C. Nechifor, E. Andronescu – Magnetic nanocomposite particles. I.
magnetic nanocomposite support as ferrofluids, Rev. Romanian
Biological Sciences, 2005, Vol.III, No.1-2, p. 13-24; ISSN 1584-0158;
178. A.C. Nechifor, E. Andronescu, GL. Radu, G. Nechifor – Magnetic
nanocomposite particles. II. Magnetic nanocomposite particles, Rev.
Romanian Biological Sciences, 2005, Vol.III, No.1-2, p. 57-77; ISSN
1584-0158
179. Aurelia Cristina Nechifor, Radu Bartos, Ecaterina Andronescu,
Gheorghe Nechifor – Magnetic composite nanoparticles, rev. 8th
Symposium of Colloid and Surface Chemistry, Galati 2-4 iunie 2005, p.
132-136, ISBN 973-8316-84-7
180. C. Birsan, D. Predoi, C.I. Stan, C.M. Valsangiacom and E. Andronescu
– IR And Thermal Study Of Iron Oxide Nanoparticles In A Bioceramic
Matrix, poster presentation, Romanian Conference on Advanced
Materials, Proceedings of ROCAM 2006, september 11 – 14th, 2006,
Bucharest – Magurele, Romania, p. 245, ISSN 1842-3574
181. C. Birsan, D. Predoi, C.I. Stan, M. Birsan, C.E. Secu and E.
Andronescu – Characterisation of Magnetic Iron Oxide in
Hydroxyapatite, poster presentation, Romanian Conference on
Advanced Materials, Proceedings of ROCAM 2006, september 11 – 14th,
2006, Bucharest – Magurele, Romania
182. Oana Nicola, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Livia Pall –
Experimentari privind obtinerea si caracterizarea portelanului dentar în
sistemul K2O – ZnO – MgO – Al2O3 – P2O5 – SiO2, Revista Româna de
Materiale, nr. 4/2006, vol. 36, p. 261 – 270, ISSN 1583-3186
183. Ecaterina Andronescu, Mihaela Bîrsan, C. Bîrsan, Cristina Ghitulica,
Livia Pall – Nanomaterials, Annals of West University of Timisoara, vol.
15, no. 2, 2006, p. 127 – 136
184. E. Andronescu, L. Bancu, T. Malaeru, I. Jitaru – Low Temperature
Synthesis of LaNiO3 Perovskite Oxide via a Dinuclear Complex,
Romanian Conference on Advanced Materials, september 11 – 14th,
2006, Bucharest – Magurele, Romania, Proceedings of ROCAM 2006, p.
50 – 51, ISSN 1842-3574
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
13
185. A. Ioachim, M.I. Toacsan, L. Nedelcu , M.G. Banciu, C.A Dutu, E.
Andronescu, S. Jinga, P. Nita – Dielectric Properties of BZT Ceramics
for Microwave Applications, Romanian Conference on Advanced
Materials, september 11 – 14th, 2006, Bucharest – Magurele, Romania
Proceedings of ROCAM 2006, p. 218 – 219, ISSN 1842-3574
186. F. Grigore, Ch. Târdei, E. Andronescu, M.S. Hodorogea, M. Iordoc –
Synthesis and Characterization of – TCP Nanopowders (-TCP),
International Conference 2nd International Conference on Biomaterials &
Medical Devices BiomMedD 2006, november 9 – 11th Iasi, Romania
187. E. Andronescu, Cristina Ghitulica, Oana Nicola, Ion Patrascu, Lucian
Toma Ciocan, Bogdan Iordache, Bogdan Galbinasu – Sintetization of
Sinterising Dental Ceramics, 2nd International Conference on
Biomaterials & Medical Devices BiomMedD 2006, november 9 – 11th
Iasi, Romania
188. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Oana Nicola, A. Dicea,
Mihaela Birsan – Preparation and Characterization of Cordierite
Powders, IX Conference and Exhibition of the European Ceramic
Society, Journal of European Ceramic Society, Vol. 27, Issues 2-3,
2007, p. 711 – 713, ISSN 0955-2219
189. Ecaterina Andronescu, Oana Nicola, C. Birsan, Cristina Ghitulica –
Biomateriale ferimagnetice cu aplicatii în medicina, Revista Româna de
Materiale 2007, vol. 37 (2), pag. 122 – 127, ISSN 1583 – 3186,
prezentata la IX Conference and Exhibition of the European Ceramic
Society, 19 – 23 iunie 2005, Portoroz, Slovenia
190. Florentina Grigore, Ecaterina Andronescu, Christu Târdei, Ella Stefan
– Câteva aspecte cu privire la suprafata specifica a zeolitilor naturali
activati termic 2007, Revista Româna de Materiale 2007, vol. 37 (1),
pag. 48 – 51, ISSN 1583 – 3186
191. A. Ioachim, M.I. Toacsan, M.G. Banciu, L. Nedelcu, C.A. Dutu, H.V.
Alexandru, S. Antohe, E. Andronescu, S. Jinga and P. Nita – Synthesis
and Properties of Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 for Microwave and Millimeter Wave
Applications, Thin Solid Films, In Press, Corrected Proof, Available
online 3 April 2007
192. E. Andronescu, L. Bancu, I. Jitaru, J. Neamtu, T. Malaeru – Low
Temperature Synthesis of LaNiO3 Perovskite via a Dinuclear Complex,
Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 9, No. 5, May
2007, p. 1286 – 1289
193. A. Ioachim, M.I. Toacsan, L. Nedelcu, M.G. Banciu, C.A. Dutu, E.
Andronescu, S. Jinga, P. Nita, H.V. Alexandru – Dielectric properties of
BZT ceramics for microwave applications, Journal of Optoelectronics
and Advanced Materials, Vol. 9, No. 6, June 2007, p. 1833 – 1838
194. M. Birsan, D. Predoi, C. Birsan, C.E. Secu, E. Andronescu –
Characterisation of magnetic iron oxide in hydroxyapatite, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 9, No. 6, June 2007, p.
1829 – 1832
195. C. Birsan, D. Predoi, E. Andronescu – IR and thermal studies of iron
oxide nanoparticles in a bioceramic matrix, Journal of Optoelectronics
and Advanced Materials, Vol. 9, No. 6, June 2007, p. 1821 – 1824
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
14
196. N. Popescu-Pogrion, B. Vasile, I. Mercioniu, A. Popescu, S.
Constantinescu, C. Ghitulica, E. Andronescu – Structural Investigations
on Yttria – Doped Zirconia Nanopowders Obtained by Different
Methods, 18th Electron Microscopy Congress of Turkish Microscopy
Society, Prezentare Orala, Eskisehir, Turcia, 8 iunie 2007
197. E. Andronescu, S. Jinga, E. Rotiu, L. Ionescu, C. Mazilu, E. Pavel , D.
Patroi , M. Davidescu, V. Vulpe – Florescent photosensitive glassceramics
– a novel media for optical data storage (1), 8th International
Balkan Workshop on Applied Physics IBWAP 2007, 5-7 iulie,
Constanta, România
198. M. Birsan, E. Andronescu, C. Birsan, C. Ghitulica, G. Pall – Alumina
based Composites with Possible Medical Applications, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials vol. 9, no. 8, august 2007, p.
2634 – 2637, ISSN: PRINT JOAM: 1454 – 4164, prezentata la IX
Conference and Exhibition of the European Ceramic Society, 19 – 23
iunie 2005, Portoroz, Slovenia
199. A. M. Moisin, A. I. Dumitru, E. Andronescu, C. Ghitulica – Studies on
PZT–Nb modified piezoceramic materials, Journal of Optoelectronics
and Advanced Materials, Vol. 8, No. 2, April 2006, pg. 553 – 555, ISSN:
PRINT JOAM: 1454 – 4164
200. B.S. Vasile, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Oana Nicola,
Dental ceramics for opaque restorations, Romanian International
Conference on Chemistry and Chemical Engineering RICCCE XV, 19 –
22 septembrie 2007, Sinaia, România, Book of Abstracts, Printech
Editor, p. 127-128
201. D. Predoi, M. Birsan, E. Andronescu, R.A. Vatasescu-Balcan, M.
Costache – Hydroxyapatite–iron oxide bioceramic prepared using nanosize
powders, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, Vol.
9, No. 11, November 2007, p. 3609 – 3613
202. Andronescu Ecaterina, Dinu Elena, Ghitulica Cristina, Patrascu Ion,
Ciocan Lucian Toma, Galbinasu Bogdan, Iordache Bogdan, –
Elaborarea de materiale ceramice avansate cu aplicatii în medicina
dentara – cercetari experimentale, Congresul International de
Stomatologie NAPOCA BIODENT, 116, 8 – 10 nov. 2007, Cluj-Napoca,
România
203. B. S. Vasile, C. Ghitulica, N. Popescu-Pogrion, S. Constantinescu, I.
Mercioniu, R. Stan, E. Andronescu – Structural Investigations on Yttria –
doped Zirconia Nanopowders Obtained by Sol-gel Method, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials vol. 9, no. 12, december 2007,
p. 3774 – 3780, ISSN: PRINT JOAM: 1454 – 4164
204. E. Andronescu, S. Jinga, E. Rotiu, L. Ionescu, C. Mazilu, E. Pavel, D.
Patroi, M. Davidescu, V. Vulpe – Florescent photosensitive glassceramics
– a novel media for optical data storage (2), The International
Conference on Structural Analysis of Advanced Materials ICSAM 2007,
2 – 6 septembrie 2007
205. E. Andronescu, S. Jinga, E. Rotiu, L. Ionescu, C. Mazilu, E. Pavel , D.
Patroi, M. Davidescu, V. Vulpe – Florescent photosensitive glassceramics
– a novel media for optical data storage (3), The 5th
International Conference “New Research Trends in Material Science”
ARM-5, Sibiu, 5 – 7 septembrie 2007
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
15
206. E. Andronescu, S. Jinga, E. Rotiu, L. Ionescu, C. Mazilu, E. Pavel, D.
Patroi , M. Davidescu, V. Vulpe – Fluorescent photosensitive glassceramics
– media for optical data storage, „Cercetarea de Excelenta –
premiza favorabila pentru dezvoltarea spatiului românesc de cercetare”,
Brasov 2007, Editura Tehnica, ISSN 1843-5904, Brasov, octombrie
2007
207. E. Andronescu, S. Jinga, E. Pavel, E. Rotiu, L. Ionescu , C. Mazilu, D.
Patroi, Silvia Hodorogea – Nanocrystalls With Rare Earths In
Fluorescent Photosensitive Glass Ceramic, 15th Romanian International
Conference on Chemistry and Chemical Engineering RICCCE XV,
September 19 – 22, 2007 Sinaia, Romania, tiparita in Proceeding-ul
conferintei, Editura Printeh
208. L. Nedelcu, A. Ioachim, M. I. Toacsan, M. G. Banciu, M. Vlaicu, E.
Andronescu, S. Jinga, N. Scarisoreanu and M. Dinescu – Synthesis and
Characterization of BZT thin films, “8th International Workshop on
Applied Physics”, IBWAP 2007, Constanta, Romania
209. E. Andronescu, S. Jinga, A. Ioachim, L. Nedelcu, M.I. Toacsan, M.G.
Banciu, A. Lörinczi, M. Popescu – The Effect of Thermal Treatments on
Microwave Dielectric Properties of Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 Ceramics, “8th
International Workshop on Applied Physics”, IBWAP 2007, Constanta,
Romania
210. A. Ioachim, L. Nedelcu, M. I. Toacsan, V. Braic, A. Kiss, C.N Zoita, M.
Braic, I. C. Vasiliu, E. Andronescu, S. Jinga, P. Nita – RF Magnetron
Sputtering Synthesis of Thin Films from the BaO – ZnO – Ta2O5 ternary
system, “8th International Workshop on Applied Physics”, IBWAP 2007,
Constanta, Romania
211. A. Ioachim, M.I. Toacsan, M.G. Banciu, L. Nedelcu, H.V. Alexandru, S.
Antohe, C. Berbecaru, E. Andronescu, S. Jinga – Thin Solid Films
Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 for Microwave and Millimeter-Wave Applications, 15th
International Conference on Crystal Growth, ICCG 15, August 2007,
Salt Lake City, Utah, USA
212. E. Andronescu, S. Jinga, L. Nedelcu, A. Ioachim, M. I. Tocsan, M.G.
Banciu, D. Ghetu, V. Braic, A. Kiss, M. Braic, N. Scarisoreanu, M.
Dumitru, M. Dinescu – Synthesis and characterization of BZT thin films,
Physics Conference TIM-07, November 2007, Timisoara, Romania
213. E. Andronescu, S. Jinga, G. Voicu , A. Ioachim, L. Nedelcu, M.I.
Toacsan, M.G. Banciu, H. V. Alexandru, S. Antohe, P. Nita, N.
Scarisoreanu, M. Dinescu – Pulsed Laser Deposition Ba(Zn1/3Ta2/3)O3
Thin Films for Microwave Applications, Conferinta CeEx 2007
“Cercetarea de excelenta – premiza favorabila pentru dezvoltarea
spatiului românesc de cercetare” Editura Tehnica, ISSN 1843-5904,
Brasov, octombrie 2007
214. E. Andronescu, S. Jinga, G. Voicu , A. Ioachim, L. Nedelcu, M.I.
Toacsan M.G. Banciu, H. V. Alexandru, S. Antohe, P. Nita, N.
Scarisoreanu, M. Dinescu – Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 Ceramics for High
Frequency Applications, Conferinta CeEx 2007 “Cercetarea de
excelenta – premiza favorabila pentru dezvoltarea spatiului românesc
de cercetare” Editura Tehnica, ISSN 1843-5904, Brasov, octombrie
2007
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
16
215. H.V. Alexandru, A. Ioachim, M.I. Toacsan, L. Nedelcu, M.G. Banciu, C.
Berbecaru, C. Porosnicu, G. Voicu, S. Jinga, E. Andronescu –
Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 ceramics for microwave and millimeter wave
applications, Interdisciplinary Transport Phenomena V: Fluid, Thermal,
Biological, Materials, and Space Sciences, BANSKO, Bulgaria, October
14 – 19, 2007
216. A. Ficai, V. Trandafir, E. Andronescu – Collagen/hydroxyapatite
composite materials for bone tissue repairing, Romanian International
Conference on Chemistry and Chemical Engineering RICCCE XV, 19 –
22 septembrie 2007, Sinaia, Book of Abstracts, Printech Editor, p. S6-
53-55.
217. E. Andronescu, S. Jinga, S. Stoleriu, G. Voicu, C. Jinga, A. Ioachim, M.
I. Toacsan, L. Nedelcu, M. G. Banciu – Synthesis and Characterization
of Doped BZT Materials, 15th Romanian International Conference on
Chemistry and Chemical Engineering, RICCCE XV – 2007, September
19 – 22, 2007 Sinaia, Romania
218. M. I. Toacsan, A. Ioachim, L. Nedelcu, M.G. Banciu, P. Nita, G. Voicu,
S. Jinga, E. Andronescu – Microwave dielectric properties of ZrO2 and
Al2O3-Y2O3 doped BZT ceramics, Proceeding of 18th International
Conference on Electromagnetic Fields and Materials, EMFM 2007, pag.
21 – 24, 2007
219. L. Nedelcu, A. Ioachim, M.I. Toacsan, M.G. Banciu, V. Braic, A. Kiss, M.
Braic, M. Dinescu, N. Scarisoreanu, M. Dumitru, S. Jinga, E.
Andronescu – Characterization of Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 thin films obtained
by rf pulsed laser and rf magnetron sputtering deposition methods, EMRS
2007 Spring Meeting, Strasbourg, Franta
220. A. Ioachim, M.I. Toacsan, L. Nedelcu, M. G. Banciu, H.V. Alexandru, G.
Voicu, S. Jinga, E. Andronescu – Microwave dielectric properties of
Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 ceramic materials, E-MRS 2007 Spring Meeting,
Strasbourg, Franta
221. E. Andronescu, S. Jinga, G. Voicu, S Stoleriu, A. Ianculescu, A.
Ioachim, M. I. Toacsan, L. Nedelcu, M.G. Banciu – Microwave dielectric
properties of doped Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 ceramics, X
Conference&Exhibition of the European Ceramic Society, ECERS 2007,
Berlin, Germania
222. A. Ioachim, L. Nedelcu, M.I. Toacsan, M. G. Banciu, A. Lorinczi, M.
Popescu, S. Jinga, E. Andronescu – Microwave properties of BZT
dielectric resonators, 2th International Conference on Electronics,
Computers and Artificial Intelligence, ECAI 2007, Pitesti, Romania
223. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Roxana Trusca, Livia Pal –
Microstructure characterization of alumina based porous ceramics, X
Conference&Exhibition of the European Ceramic Society, ECERS 2007,
17-21 iunie 2007, Berlin, Germania
224. Bogdan Vasile, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Oana Nicola
– Dental Porcelains for Fusing to Metals, X Conference & Exhibition of
the European Ceramic Society, ECERS 2007, 17-21 iunie 2007, Berlin,
Germania
225. Stefania Stoleriu, Ecaterina Andronescu, Mariana Dinca – Preparation
and Characterization of Zirconia Ceramics Obtained from Ultrafine
Powders,, X Conference & Exhibition of the European Ceramic Society,
ECERS 2007, 17-21 iunie 2007, Berlin, Germania
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
17
226. Costel Birsan, Ecaterina Andronescu, Mihaela Birsan, Daniela Predoi –
Novel Materials for Bone Cancer Treatment by Hyperthermia, X
Conference & Exhibition of the European Ceramic Society, ECERS
2007, 17-21 iunie 2007, Berlin, Germania
227. M. Birsan, D. Predoi, C. Birsan, C.E. Secu, E. Andronescu –
Characterisation of magnetic iron oxide in hydroxyapatite, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 9, No. 6, June 2007, p.
1829 – 1832, ISSN: PRINT JOAM: 1454-4164, Factor impact în 2007:
0,827
228. M. Birsan, E. Andronescu, C. Birsan, C. Ghitulica, G. Pall – Alumina
based Composites with Possible Medical Applications, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials vol. 9, no. 8, august 2007, p.
2634 – 2637, ISSN: PRINT JOAM: 1454-4164, Factor impact în 2007:
0,827; prezentata la IX Conference and Exhibition of the European
Ceramic Society, 19 – 23 iunie 2005, Portoroz, Slovenia
229. D. Predoi, M. Birsan, E. Andronescu, R.A. Vatasescu-Balcan, M.
Costache – Hydroxyapatite – iron oxide bioceramic prepared using
nano-size powders, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials,
Vol. 9, No. 11, November 2007, p. 3609 – 3613, ISSN: PRINT JOAM:
1454-4164, Factor impact în 2007: 0,827
230. A. Ioachim, L. Nedelcu, E. Andronescu, S. Jinga, M.I. Toacsan, M.G.
Banciu, A. Lörinczi, M. Popescu – The effects of thermal treatments on
microwave dielectric properties of Ba(Zn1/3Ta2/3)O3 ceramics, Journal of
Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 10, No. 1, January 2008,
p. 209 – 212
231. Oana Nicola, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Mihaela
Birsan, Elena Dinu – Preparation and characterization of a
nanostructured dental composite – Trends in Nanotechnology
Conference TNT2007, 03 – 09 septembrie 2007, San Sebastian,
Spania, Physica Status Solidi (a), Wiley – VCH, 1– 6 (2008) / DOI
10.1002/pssa. 200778144, ISSN1521-396X, cotata ISI Web of
Knowledge – factor impact: 1,221, 2008
232. Elena Dinu, Elisabeth Siebert, Ecaterina Andronescu, Elisabeth
Djurado, Laurent Dessemond, Cristina Ghitulica – Nanocristallites
obtained through the pyrosol method – Trends in Nanotechnology
Conference TNT2007, 03 – 09 septembrie, San Sebastian, Spania,
Physica Status Solidi (a), Wiley – VCH, 1– 6 (2008) / DOI 10.1002/pssa.
200778144, ISSN1521-396X, cotata ISI Web of Knowledge – factor
impact: 1,221, 2008
233. Ecaterina Andronescu, Elena Dinu, Cristina Ghitulica, Oana Nicola,
Mihaela Birsan – Synthesis and characterization of hidroxyapatite
nanopowders with high stability – Trends in Nanotechnology Conference
TNT2007, 03 – 09 septembrie 2007, San Sebastian, Spania, Spania,
Physica Status Solidi (a), Wiley – VCH, 1– 6 (2008) / DOI 10.1002/pssa.
200778144, ISSN1521-396X, cotata ISI Web of Knowledge – factor
impact: 1,221, 2008
234. Oana Nicola, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, B. S. Vasile,
Dental Porcelains for Fusing to Metals in SiO2-K2O-Al2O3-Na2O-B2O3-
MgO-CaO system, 2nd International Congress on Ceramics, Verona, 29
june – 4 july, 2008;
Prof.dr.ing. Ecaterina ANDRONESCU
18
235. Oana Nicola, Ecaterina Andronescu, Cristina Ghitulica, Georgeta Pall,
R. A. Vatasescu-Balcan, Preparation and characterization of a dental
porcelain in the K2O-ZnO-MgO-Al2O3-P2O5-SiO2 system, 2nd
International Congress on Ceramics, Verona, 29 june – 4 july, 2008;
236. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, B.S. Vasile, Georgeta Voicu,
Preparation and Characterization of 10% Yttria-Stabilised Zirconia
Nanostructured Ceramics, 2nd International Congress on Ceramics,
Verona, 29 june – 4 july, 2008;
237. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, B.S. Vasile, I. Mercioniu,
Nicoleta Popescu-Pogrion, Characterization of Zirconia-Alumina
Nanocomposites Obtained by Mechanical Alloying, 2nd International
Congress on Ceramics, Verona, 29 june – 4 july, 2008;
238. Costel Birsan, Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Cristina
Ionita, Mihaela Birsan, Bioglasses in the SiO2-CaO-P2O5 system,
Advanced Materials Research, ISSN: 1022-6680, indexata SCOPUS, Ei
Compendex, Cambridge Scientific Abstracts (CSA), Chemical Abstracts
(CA), Google si Google Scholar, ISI (ISTP), Institution of Electrical
Engineers (IEE), vols. 47-50, pp 1063-1066, Trans Tech Publications,
Switzerland (2008);
239. Cristina Ghitulica, Ecaterina Andronescu, Oana Nicola, Mihaela
Birsan, Porous Ceramics for High Temperature Filters, Advanced
Materials Research, ISSN: 1022-6680, indexata SCOPUS, Ei
Compendex, Cambridge Scientific Abstracts (CSA), Chemical Abstracts
(CA), Google si Google Scholar, ISI (ISTP), Institution of Electrical
Engineers (IEE), vols. 47-50, pp 960 – 963, Trans Tech Publications,
Switzerland (2008);
240. O. Nicola, C. Ghitulica, E. Andronescu, C. Visan, B. S. Vasile,
Composite ceramics reinforced with zirconia nanopowders, Advanced
Materials Research, ISSN: 1022-6680, indexata SCOPUS, Ei
Compendex, Cambridge Scientific Abstracts (CSA), Chemical Abstracts
(CA), Google si Google Scholar, ISI (ISTP), Institution of Electrical
Engineers (IEE), vols. 47-50, pp 1059 – 1062, Trans Tech Publications,
Switzerland (2008);
cand o sa ai macar a 20 a parte din asta, sa indraznsti macar sa ii pronunti numele…jeg penal
Astept sa-mi faci legatura intre capacitatea de a-ti pune numele pe niste lucrari despre diverse materiale si elemente si capacitatea de a conduce un minister si de a face o strategie pentru invatamantul romanesc.
12 lucrari publicate in 2008? Peste 190 publicate din 1990 incoace? Mai era o femeie geniala aproape la fel de prolifica (dar nici chiar asa). O chema Elena Ceausescu. Academician-doctor-inginer.
Inainte sa faci copy&paste poate incerci sa aduci un contra-argument valid (hint: apelul la autoritate nu intra in categoria asta).
mai pasarica nevrotica…
nu poti sa doresti moartea unui om, mai ales cand acel om nu ti a facut nimic personal…
sau cine stie ce frustrari te macina…
cum poti spune „a intra in putrefactie ci va deveni o mumie facatoare de minuni. Cu cat mai curand, cu atat mai bine. Pentru toata lumea.”
asa ceva despre o persoana cu care nu ai avut un dialog, niciodata? Iti dai seama ca ai o grava problema daca faci asta, nu? daca nu iti dai seama cu atat mai grav
@eu
Stii ce e ala „red herring”? Ti-ai dat seama ca nu exista nici o legatura intre presupusa competenta a Maicii Ecaterina Andronescu in domeniul elementelor chimice si competenta sa in ceea ce priveste gestionarea unui minister si l-ai dat la o parte.
Ma vad nevoit sa revin cu cererea facuta initial: prezinta te rog un argument logic. Uite, legat de comentariul tau recent e o problema. Sunt foarte multi care, fara sa-l fi intalnit niciodata pe Hitler l-au dorit mort. Fie argumentul tau este valid si atunci cam toti cei care au incercat sa-l asasineze pe Hitler au probleme la mansarda fie argumentul tau nu tine. Ghici ciuperca ce e?
Pingback: Richard Dawkins a murit de invidie | Logosfera
mai retardatule, scuze, omule…hitler a fost cineva despre care oamenii ca tine nici nu ar trebui sa vorbeasca…
ti a fost cumva asta de mai jos profesoara?
http://beheader69.wordpress.com/2009/10/13/lectia-de-istorie/
sau esti chiar baiatul ei…? ca asta ar explica multe:)
Oamenii ar trebui sa vorbeasca despre orice. A trecut vremea Inchizitiei, Nazismului si Comunismului. Dupa cum vezi comentariile sunt libere pe acest blog desi nici la a 3-a interventie nu ai fost in stare sa prezinti un argument. Eu nu-ti interzic acest DREPT.
Ca tu nu poti prezenta argumente logice si ti-ar fi mai usor sa le impui cu forta altora despre ce au voie sau nu sa vorbeasca e problema ta.
esti mai prost decat credeam.
nu mai e nevoie sa mi raspunzi la mesaj
a 4-a interventie fara argument. ti-as ura „la mai mare” dar i-as desconsidera pe cei care vor intra in contact cu tine. asa ca iti urez „asceza placuta”.
Pingback: olteniada » FRUCTELE MÎNIEI
spune-mi, ma-ta se droga cand era insarcinata cu tine?
cred ca a supt de la tac su cand era mic asta cu blogu