Logofilul pervers

Este acel individ care siluieste cuvintele in moduri inimaginabile fortandu-le sa stea in pozitii nefiresti fara a le cere acordul. Spre exemplificare, aveti mai jos un film exceptional (asa mi-a fost prezentat de amicul care mi-a binecuvantat inboxul cu o lista de filme exceptionale, gen „The Secret”).

http://video.google.com/videoplay?docid=-19789395453285455

In primele minute aflam ca exista o FORTA care nu poate fi masurata de stiinta (poate nu exista) care e un CAMP, adica INTELIGENTA, pe care anticii o numeau SPIRIT. Logofilul pervers a luat o forta nevinovata, care nici macar nu e suficient de coapta sa sustina vreo idee, a deflorat-o fortand-o sa-i suporte toate fanteziile si, in final, transformand-o in curva preferata a vanzatorilor de iluzii, ideea de „spirit” (mult mai flexibila si dispusa la contorsiuni logice).

Dar logofilul pervers nu are ca ultim scop pervertirea cuvintelor care sunt doar niste unelte, ci pervertirea mintii ascultatorului. Adevarata victima este mintea ascultatorului care, dupa ce in prealabil a fost lubrefiata de cuvinte „spirituale”, va fi penetrata simultan de concepte care mai de care mai abracadabrante.

Asa ca, draga cititorule, daca-ti tii mintea deschisa ca o pizda pe centura sa nu te mire cand te trezesti intr-un gang-bang mental.

2 comentarii la „Logofilul pervers”

  1. nu stiu cum e cu sforta aia care nu poate fi masurata (poate nu avem aparate atat de sensibile)?!?!?, dar printr-unul din manualele alea de fizica parca zicea destul de clar ca „CAMPul” este o forma de existenta a MATERIEI … deci cum ziceai mare film …

  2. Logofilia o fi ea interesanta, insa n-am de gand sa-mi pierd mai mult de 3 ceasuri vizionand un film stupid. Oricum, am prins ideea. N-ar fi rau sa o prinda si altii cand vorbesc de „energii”, „campuri” etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *