Jurnal de Paste

Am fost la Biserica sa iau lumina. Cea mai mare parte a „credinciosilor”  au plecat imediat ce au luat lumina si s-au indreptat spre case, discoteci, drink-odromuri etc. Ma intreb cati atei erau acolo (am fost alaturi de un deist). Un habotnic/fundamentalist ar spune ca astia nu erau „crestini adevarati”. Iar eu jhu creative writing cu asta. Concluzia ar fi ca Biserica mananca rahat cand spune ca suntem un popor de crestini. Iar eu cred ca mananca tot timpul.

Dupa ce s-a dat lumina, preotul ortodox a recunoscut ca rugaciunea e inutila. Citez aproximativ: „Sa ne rugam pentru ca cei aflati in nevoi sa fie ajutati, dar sa nu uitam ca numai noi ii putem ajuta”. Pai atunci, in loc sa pierdem timpul cu rugaciuni, n-am putea fi mai productivi ajutandu-i pe cei nevoiasi si in timpul pe care-l alocam rugaciunilor inutile? Gura pacatosului preotului adevar graieste.

L-am vazut de Dan Puric la B1TV. In 10 minute (mai mult n-am rezistat) am aflat cat de limitati au fost toti filozofii Greciei Antice, unde au gresit in conceptia lor despre lume, si de ce „Unul sincretic” le da clasa. D’aia nu se vrea studierea filozofiei in scoli. Ca vine unul ca Dan Puric si intr-o ora ii distruge pe toti. Nu am putut sa spun decat „Dar Puric este pentru noi, Petre Tutea doi”. Si primul oricum a fost prea mult. Mi-am adus aminte de o prezentare TED a unui cercetator ce studia inteligenta artificiala si cum definea el inteligenta (capacitatea de a prevedea consecintele unei actiuni). Cercetatorul spune ca trebuie sa privim inteligenta diferit pentru ca exista inteligenta dansatorului, inteligenta pictorului, inteligenta matematicianului. Acum inteleg de ce Dan Puric poate fi genial pe scena si inept in afara ei. Apropos, stii ce scria in dreptul lui Dan Puric? „Actor, publicist si ganditor crestin”. Realizatorul emisiunii (posesorul buzelor care-l pupau in cur pe Dan Puric) crede probabil ca marea majoritate a crestinilor nu sunt ganditori? Cata sinceritate!

Am vazut ca lumina a venit la plaja din Mamaia pe calea aerului si apoi a apelor. Lumina Sfanta de la Ierusalim (care este produsa de Sfantul Duh printr-un miracol) a avut nevoie de un avion si o barca cu motor ca sa ajunga la credinciosi. Eu zic ca ar fi fost mai de efect o lumina obisnuita adusa de un preot ce mergea pe apa, Jesus-style nu Chris Angel-style. Si miracolul ar fi fost mai mare.

Tot de la TV am aflat ca un miracol pascal s-a produs pe o sosea din Romania: un autoturism a fost lovit de violent de un microbuz, soferita supravietuind ca prin minune. Eu as zice mai degraba de pasti au fost milioane de miracole. De fiecare data cand doua masini au trecut una pe langa alta fara sa se ciocneasca, Dumnezeu a intervenit la timp. In cazul „pseudo-miracolului” cred ca Dumnezeu adormise. Probabil ca-l vazuse pe Dan Puric la TV.

Un comentariu la „Jurnal de Paste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *