James Cameron vs Yehova

Biserica Catolica s-a declarat amenintata de filmul Avatar pe motiv ca filmul promoveaza venerarea naturii drept substitut pentru religie. Sunt convins ca filmul Avatar e o amenintare pentru Biserica dar nu din motivele prezentate de reprezentantii bisericii. Nici nu ma asteptam ca viermii in sutana (acesta este apelativul pe care intentionez sa-l utilizez de acum incolo pentru toata tagma preoteasca) sa admita adevarul. Pentru ca adevarul este ca filmul Avatar e dovada incompetentei lui Dumnezeu. Filmul Avatar prezinta o lume in care nivelul de suferinta este considerabil redus fata de cel de pe planeta etalon a creatiei divine, pastrand insa aceleasi caracteristica principala care este folosita de religiosi pentru justificarea relelor. Ma refer bine inteles la liberul arbitru. Toata ineptia pacatului originar ar putea fi importata pe Pandora pentru a explica suferinta de pe Pandora (si acolo oamenii se imbolnavesc, pot fi atacati de animale etc). Cu toate astea nivelul suferintei provocat de evenimentele naturale este considerabil mai mic decat cel de pe planeta noastra.

Pandora este o planeta cu legi fizice la care toti locuitorii trebuie sa se supuna, exista sufletul individului care transcede trupul, indivizii au capacitatea de alegere, exista diverse triburi, intr-un cuvant e o lume foarte asemanatoare cu a noastra. Nivelul suferintei produse de evenimentele naturale este insa considerabil inferior celui de pe planeta Pamant. Pandora este o lume creata de James Cameron in decurs de 10 ani si arata mult mai bine decat a produs Yehova sau Allah. Asta este problema bisericii cu filmul Avatar. Daca Vaticanul ar avea o problema cu concurenta ar trebui sa fie la fel de vocala si impotriva celorlaltor religii majore si celor 34.000 de denominatii crestine.

Pandora este o lume mai buna pentru ca locuitorii ei se multumesc ca, dupa moarte, doar sa se contopeasca cu natura. Pe Pamant, un religios, care a avut o sansa din cateva milioane sa traiasca, e nemultumit daca, dupa moarte, nu primeste o eternitate de fericire (de parca ar sti s-o recunoasca daca ar primi-o). Iar motivul pentru care Pamantenii spera la eternitati verzi pe pereti este pentru ca biserica stimuleaza aceasta inepta dorinta. Planeta Pamant se prezinta prost in comparatie cu Pandora pentru ca noi avem biserici. Asta e motivul pentru care Biserica se teme de Avatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *