Isus e stapanul, stapanul e Isus

Via FaraReligie

http://vimeo.com/69145519

Nu am cum sa confirm veridicitatea spuselor celor din documentar dar ipoteza lor e consistenta cu urmatoarele fapte:

  • Religia este un instrument de control al maselor
  • Vaticanul e un stup de pedofili interesati de propria bunastare
  • (probabil) mai putin partea cu pedofilia e valabil si pentru BOR, Biserica Rusa si alte institutii ce pretind a fi reprezentantii lui Dumnezeu.
  • Bisericile sunt reprezentantii lui „Dumnezeu” doar daca „Dumnezeu” este conducatorul vostru.

Nimic nu poate impiedica un om sa creada intr-un Creator. Nici inexistenta Bibliei, Coranului sau oricarei alte carti „sfinte” si nici inexistenta unor profeti care-l au pe Creator pe speed-dial. Si eu am crezut intr-un Creator dupa ce am renuntat la a mai considera Biblia si reprezentantii Bisericii drept sursa a adevarului. Te poti uita la complexitatea vietii sau la amploarea universului si sa spui „E un Creator!”. Totusi, fara Biblie si fara profeti, nu poti spune ca acel creator are un loc in rai pregatit pentru tine sau ca o sa te ia dracu’ daca nu dai Cezarului ce-i al Cezarului. Sau, in cuvintele lui Eminescu:

Religia – o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Pentru propriul comfort personal poti merge chiar un pas mai departe, asemenea lui Thomas Paine, si sa crezi ca acel creator ii va pedepsi pe cei rai si-i va rasplati pe cei buni. Fara sa ai nevoie de Biblie sau de profeti. Dar asta, doar daca esti dispus sa-ti asumi deciziile si daca ai incredere ca Judecatorul va manifesta clementa fata de greselile oneste. Dar iti trebuie o Biblie si profeti daca vrei, tot pentru comfortul personal, sa nu-ti bati capul cu probleme etice si sa ai o lista de verificare simpla si usor de aplicat, daca vrei sa ai mereu la indemana scuza „asa a zis preotul/Biblia/Dumnezeu” pentru greselile pe care nu vrei sa ti le asumi.

Am mai spus si-am s-o repet: crestinii nu cred in Dumnezeu, ei cred in Biblie si preoti. Diferenta e in cauzalitate.

3 comentarii la „Isus e stapanul, stapanul e Isus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *